ULTIMA ORĂ Cîmpeanu: Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie. Examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a se mută după Bacalaureat

44.546 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Școlile vor rămâne deschise cel puțin până pe 1 aprilie. Examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a se mută după Bacalaureat, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la dezbaterea online “Educația digitală asimptomatică”, organizată de Edupedu.ro în parteneriat cu World Vision România.

“Nu vor fi perturbate simulările, care se încheie pe data de 31 martie, deci școlile vor rămâne deschise cel puțin până la data de 1 aprilie. De asemenea pot să vă spun că examenul bacalaureat va rămâne pe aceleași date care au fost deja stabilite, comunicate și sunt cunoscute. Evaluarea națională se va muta după examenul de bacalaureat”, a spus Cîmpeanu.

În acest moment, calendarele în vigoare sunt următoarele:

Calendar Evaluarea Națională 2021
  • 07 – 11 iunie 2021           Înscrierea la evaluarea națională
  • 11 iunie 2021                   Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 22 iunie 2021                  Limba și literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021                  Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021                  Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021                  Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) Depunerea contestațiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021    Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2021                     Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendar BAC 2021
31 mai – 4 iunie 2021Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
4 iunie 2021Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
14-16 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
16-17 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
18-23 iunie 2021Evaluarea competențelor digitale – proba D
23-25 iunie 2021Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
28 iunie 2021Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
29 iunie 2021Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
30 iunie 2021Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
1 iulie 2021Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
5 iulie 2021Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00-18,00
6-9 iulie 2021Rezolvarea contestațiilor
9 iulie 2021Afișarea rezultatelor finale

Alte declarații făcute de Sorin Cîmpeanu, aici

Articolul este în curs de actualizare

Sorin Cimpeanu / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea


13 comments
  1. Aaau!
    Te doare mintea de “argumentele” ministrului Câmpeanu!
    Decat sa se facă scoala online, mai bine ii baga pe elevi o luna în vacanta. Groaznic!

  2. In baza Legii transparentei, acest ordin viitor ce va fi emis fara a se fi realizat consultarea publica prealabila poate fi considerat ilegal”?
    In fapt, acest act normativ adoptat, fara consultarea publica, poate fi atacat in instanta in baza Legii transparentei?

  3. Ați înnebunit de tot !!! Ne înnebuniți și copii și pe noi părinții.Nu va este Rușine!! Modificați examenul cu 2 luni înainte ??? După ce ca sunt prima generație care dau evaluarea după o noua programa,Scoala online a fost și este o “ varza “ ,acum le prelungiți stresul cu încă o luna.Dacă noi părinții nu am avea bani sa băgăm in pregatire acești copii nu a-r fi învățat nimic intr-un an și jumătate de online .Ma gândesc cu groaza la copii fără posibilități.Vor marii numărul de analfabeți,cum de altfel asta și doresc guvernanții.Cu cât mai prosti cu atât mai ușor de manevrat.Cu cine V-ați consultat ? Cu Arafat care nu are copii .Vad ca toată țara sta drepți in fata lui Arafat.
    Rusineeeee !😡

  4. Ati innebunit, fratilor!!! Si ne innebuniti si pe noi!!!!! Rusine ca luati decizii fara sa tineti cont ca si cadrele didactice si elevii si parintii lor sunt OAMENI si au si ei viata!!!! Nu trebuie sa stam toti drepti si cu gura cascata sa asteptam dispozitii dupa cum va taie pe voi capul! Nu suntem in armata!!!!!

  5. Asemenea decizii pe care Ministerul Educatiei le modifica de la o zi la alta (acum 3 saptamani se lua decizia vineri seara de a merge fizic la scoala elevii din clasele a 8-a si a 12-a si luni acestia mergeau la scoala, iar acum decizia de a reprograma examenul de capacitate dupa bacalaureat) nu fac decat sa debusoleze si sa frusteze si mai mult aceasta generatie de copii – prima generatie de copii care a facut clasa pregatitoare, generatia care niciodata nu a avut manuale scolare la timp , generatia care este trimisa in plina pandemie, fizic , la scoala pentru simulari, iar acum Dl Campeanu are tupeul de a hotari modificarea Calendarului Evaluarii Nationale pe ultima suta de metri!!! Cum isi imagineaza dl Campeanu ca vor putea acesti copii de clasa a 8-a sa stea 3 saptamani de la sfarsitul anului scolar sa astepte examenul in emotii si stress??? Acesti copii care acum sunt in clasa a 8-a au avut aproape 1 an si jumatate de scoala on line si trecut prin atata stress datorita acestor experimente facute pe ei si pe parintii lor. Cum e posibil asa ceva domnule Campeanu?? Cu parere de rau, nu va pot numi ministru al educatiei! Sunteti un functionar care habar nu are cum se face educatia. Inclusiv doamna Anisie si PSD-ul au fost mai ancorati in realitatea pandemiei decat dvs si acest guvern pe care il reprezentati! Va bateti joc de aceasta generatie de copii. As vrea sa va intreb: de cand reprezentati acest minister, ati discutat vreodata cu profesorii, cu parintii, cu copiii care sunt direct afectati de deciziile pe care le luati la minister, i-ati intrebat pe toti acestia ce parere au de aceste decizii? Daca exista si alte solutii pe care elevii, parintii sau profesorii le vad altfel, fiind direct implicati si nu doar stand intr-un birou de minister si luand decizii fara sa stie ce se intampla acolo, in scoala, in familie. Este inadmisibil domnule Campeanu sa luati astfel de decizii fara sa tineti cont de parerea celor direct implicati!

  6. Cam cat ne putem bate joc de sanatatea mintala a copiilor, cam cate modificari vor mai trebui sa suporte. Ce castiga ei din aceasta decizie, Inca o Luna de stres? Ca nu este ca si cum schimbati ceva in ultima Luna. De ce nu putem macar calendarul sa l respectam dupa schimbarea de nenumarate ori a programei de testare. De ce nu se gandeste nimeni la anul prin care au trecut elevii din anii terminali si nu le putem asigura macar o Luna de vacanta inainte de a si incepe viata de licean. Mi de pare incredibil in ce tara traim si cum de iau niste decizii fara sa pese nimanui December copiii care asa cum au putut au par cuts o materie si de parintii care incearca sa i Sustina pentru o finalitate. Aceasta finalitate o anulati dupa Bunul plac cum visati noaptea ca e mai bine. Macar ajutati ne sa le explicam copiilor motivul amanarii ca sa i putem motiva sa mearga mai departe 🙁

  7. Huo!!! Cu cine s-a consultat incapabilul asta cand l-a lovit ideea asta mareata?! Era oe buda si se plictisea?! A intrebat parintii copiilor de a viii- a ce parere au? A intrebat copiii de a viii-a daca sunt de acord sa le fie distrusa toata vara??? Sa le prelungeasca stresul cauzat de examene si de admitere?!?! Il doare n cot pe acest domn de 2 bani, ca doar nu e copilul lui in acest stres permanent!!! Afara cu dementul asta din minister, cum este posibil asa ceva????

  8. Pai regulile le faceti voi ca sa le incalcati tot voi, dar sa dati vina pe oameni! De ce in localitati intrate in scenariul rosu duminica nu s-au oprit cursurile la clasele terminale de profesionala? De asemeni in aceleasi localitati, elevii de clasa a opta si a douasprezecea vor trebui sa mearga la scoala joi si vineri, contrar regulilor stabilite initial!
    Mi s-a luat de acesti hopa-mitica politici, care fac reguli pe care tot ei nu le respecta, dar cand lucrurile nu ies bine sunt de vina altii!

  9. Atat ii trebuie ca sa distribuie in regim de maxima urgenta amaratele alea de tablete! Azi profesorii au primit mesaj de maxima urgenta sa faca liste cu cei carora trebuie sa le distribuie… Pana acum ministrul a stat cu mainile in san si pe la televiziuni, ocupat cu martisoare si altele…Daca se vaccinase el nici nu mai exista virus! Acum s-a trezit ca e groasa si ce sa vezi: trebuie sa imparta tabletele…
    Sa vedem ce sosoci se mai duc la scoala, totusi! De la 3 la mie propuse 6, nici gandind ca asta o sa fie realitatea! de ce sa respectam vreo regula cand ministrul este primul care isi bate joc de ele???

  10. Cea mai mare bătaie de joc, o generație fără manuale la timp… marii scriitori români au disparut din cartea de limba și literatura romana 😡iar acum îi zăpăciți și mai rău…

  11. Felicitări pentru inițiativă și pentru invitații care au acceptat participarea! O dovadă a credibilității de care vă bucurați! Foarte clare și țintite întrebările!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Simulare Evaluare Națională 2024. Elevii din județul Buzău susțin probele pe 20 și 21 noiembrie / Pentru BAC, candidații de clasa a XII-a dau simularea în perioada 27-29 noiembrie

Elevii de clasa a VIII-a din județul Buzău vor susține simularea județeană a Evaluării Naționale 2024 în zilele de 20 și 21 noiembrie, potrivit procedurii publicate de Inspectoratul Școlar Județean…
Vezi articolul

Pregătire pentru Bacalaureat la Istorie, anunțată de Facultatea de Istorie a Universității din București. Cinci profesori de la licee din București, Buzău și Slobozia fac ședințe gratuite de discuții, exerciții și pregătire online cu elevii care se înscriu

Facultatea de Istorie a Universității din București a anunțat duminică, pe Facebook, că organizează ședințe de pregătire pentru Bacalaureat. Prima ședință online are loc pe 23 martie, apoi la câte…
Vezi articolul

Ministerul Educației analizează dacă să mai publice sau nu teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2023. Secretarul de stat Sorin Ion: Există riscul distorsionării pregătirii pentru examene

Ministerul Educației analizează dacă să mai publice sau nu seturi de teste de antrenament pentru examenele naționale, anume Evaluarea Națională la clasa a VIII-a și Bacalaureat 2023, spune pentru EduPedu.ro…
Vezi articolul

Subiectele la matematică la Evaluarea Națională 2023 au fost ușoare, spune inspectorul general școlar din județul Alba, Cornel Sandu: Există 55 de note de 10 mediul urban și o singură notă de 10 mediu rural. Nu așa ar trebui să arate o pondere a notelor echilibrată / La nivel național, unul din 4 elevi din mediul rural a luat sub 5 la matematică

Șeful ISJ Alba, Cornel Sandu, profesor de matematică la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, spune că diferențele mari între notele de la Evaluarea Națională din mediul rural și cel…
Vezi articolul