ULTIMA ORĂ Baremele de corectare și notare pentru Limba română, simularea Evaluării Naționale 2024, publicate de Ministerul Educației

112.250 de vizualizări
Foto: captură barem
Baremele de corectare și notare pentru proba scrisă de Limba și literatura română, de la simularea Evaluării Naționale 2024, au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00.

Luni, 5 februarie, elevii de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba română, din cadrul simulării Evaluării Naționale 2024, potrivit calendarului oficial. Conform procedurii, probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Timpul de lucru este de 2 ore, ceea ce înseamnă că, la ora 11, proba s-a încheiat.

Candidații au primit două texte la prima vedere la simularea probei de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2024, potrivit subiectelor consultate de Edupedu.ro. Primul text este un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, iar al doilea este din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017. 

Marți, 6 februarie, are loc proba scrisă la Matematică. Simularea Evaluării Naționale se încheie miercuri, 7 februarie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Baremele și subiectele sunt următoarele:

Barem Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Subiect Limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară:

Citește și:
SURSE Probleme de supraîncărcare și blocaje la platforma pe care sunt urcate lucrările scanate ale elevilor de la simularea Evaluării Naționale 2024 / Profesorii asistenți sunt puși să scaneze local lucrările în prezența elevilor și să le încarce pe servere mai târziu
Subiecte Română simulare Evaluarea Națională clasa a VIII-a 2024. Itemi de înțelegere a două texte la prima vedere, de Simona Antonescu și Liviu Papadima, plus cerințe de vocabular și gramatică. „Crezi că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim?” – subiectul scurt de motivare / Subiectul al II-lea cerea un rezumat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare integral în regim hibrid și online”, scrie PNL în Programul de guvernare pe Educație. Există „nevoia planificării revenirii la școală post-pandemie”

Partidul Național Liberal, aflat la guvernare, afirmă în programul de guvernare propus electoratului, la capitolul legat de Educație, că “este probabil ca anul școlar și universitar 2020-2021 să se desfășoare…
Vezi articolul

Copiii și familiile din diasporă, care se află în situații dificile, vor putea apela un număr de telefon unic pe care îl dezvoltă Ministerul Familiei cu STS. Firea: Avem o avalanșă de cazuri semnalate din toată Europa, după apariția situației din Danemarca

Ministerul Familiei și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) lucrează la dezvoltarea unui număr unic la care să poată suna din afara ţării copiii şi familiile aflate în situaţii dificile, a…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Ierarhia de admitere la liceu 2024 a fost publicată. Vezi pe ce poziție ești în județul tău – listă / Model de fișă de înscriere, calendar de admitere la liceu și broșurile cu licee

Ierarhia de admitere la liceu 2024 a fost publicată de Ministerul Educației miercuri, 10 iulie, cu puțin timp în urmă. Vezi pe ce poziție ești în județul tău, în funcție…
Vezi articolul

Ministerul Finanțelor recomandă Ministerului Educației ca școlile să deschidă conturi colectoare la bănci comerciale, pentru plata burselor elevilor și salariilor angajaților din Învățământ / În 2023, comisionul pentru plățile sub 500 de lei, prin trezorerie, a fost de peste 2.3 milioane de lei

Ministerul Finanțelor recomandă Ministerului Educației ca școlile să deschidă conturi colectoare la bănci comerciale, pentru plata burselor elevilor și pentru plata salariilor angajaților din sistemul de Învățământ, potrivit unui document…
Vezi articolul