Angajații din învățământ, alături de întreg personalul esențial, nu vor putea să se programeze în februarie la vaccinare, anunță ministrul Sănătății. Decizia, pe fondul lipsei acute a dozelor

57.841 de vizualizări
Foto: Gov.ro/Radu Badoiu
Angajații din învățământ nu se vor mai putea programa pentru vaccinarea anti-COVID în luna februarie, alături de întreg personalul esențial, anunță ministrul Sănătății Vlad Voiculescu într-o conferință de presă, potrivit G4Media.ro. Decizia a fost luată pentru a prioritiza vârstinicii și bolnavii cronici, pe fondul lipsei acute a dozelor.

“O ultimă măsură pe care aș vrea să o anunț astăzi este cea legată de însăși aglomerarea spitalelor din România.

Avem nevoie de fiecare spațiu disponibil și să ne asigurăm că mai puțini oameni trebuie să fie internați.

Am verificat din nou statisticile cât se poate de recente și vedem că 85% dintre decese sunt înregistrate la persoane de peste 60 de ani.

Vedem de asemenea că 95,1% dintre decese sunt înregistrate la persoane care aveau deja boli cronice.

Acesta este motivul pentru care am propus premierului și avem acceptul dânsului ca, în perioada următoare, pentru toate locurile care se deschid în platforma de programare pentru vaccinare, eligibili să fie doar vârstnicii, cei cu boli cronice, cei cu un handicap, respectiv cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceștia.

Repet – pe perioada lunii februarie, toate locurile care vor fi oferite în platforma de programare vor merge către aceștia, nu către alte persoane”, a spus Vlad Voiculescu.

Cei care au făcut deja prima doză, își vor putea face rapelul așa cum sunt programați în acest moment.

“Nu se pune problema să amânăm rapelul la vaccin.

Odată ce suntem vaccinați va scădea presiunea pe spitale. Planul e să folosim fiecare vaccin pe care îl avem în următoarele săptămâni pentru cei care au cea mai mare nevoie tocmai pentru a nu pierde vieți”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

Cei care s-au programat deja, rămân pe pozițiile respective, chiar dacă au fost amânați. “Nu e nicio schimbare pentru cei care au fost reprogramați. Vorbim de programări noi“, a adăugat Voiculescu.

Ministrul Educației anunțase vineri “un culoar special, prioritar” pentru angajații din învățământ, la vaccinare și că peste 112.000 de persoane din învățământ au fost deja programate pentru vaccinare, din care peste 19.000 au fost vaccinate.

Săptămâna aceasta au fost anunțate o amânare de 10 zile a programărilor, apoi una de două săptămâni, pentru toți cei sub 65 de ani și fără boli cronice.

Declarația Ministrului Sănătății despre programările la vaccinare poate fi urmărită de la minutul 6, în video de mai jos.

Știrea este în curs de actualizare

Foto: gov.ro/Radu Badoiu


13 comments
    1. Varstnicii au fugit mancand pamantul in pensie si am ramas noi, prostii din curtea scolii, tepuiti pe fata. Ar trebui sa nu ne prezentam la predare, facand greva si punct. Atata ne milogim de sindicate sa ia atitudine. Eu ma retrag din sindicat. Nu mi-au aparat niciun drepr: s-au uitat cum suntem fortati sa predam online cu toate ale noastre, cum suntem umiliti, mintiti, amanati si dusi cu zaharelul, timp in care noi ii invocam ca pe ultima cale de scapare. Iar ei s-au dat la fund.

  1. Bun asa. Îi lăsăm nevaccinati pe cei care muncesc, care sunt obligați să iasa din case și să intre in contact cu mulți alții asemeni lor și vaccinam persoanele vârstnice care ar putea sa stea frumos acasa. De parca nu ne.ar ajunge că jumatate din salariul nostru ajunge la stat că sa poata aia mari pensiile si sa își asigure voturi pentru viitor.
    Sa dea boala in noi (Nu si in politicieni, ca aia s.au vaccinat pe motiv de șmecherie) și să rămână cu pensionarii. Sa vedem cine o sa le mai întrețină palatele.
    Ne tot dam cu capul de pereți ca tinerii își îmbolnăvesc părinții… Daca ati vaccina tinerii? Nu ar rezolva problema?

  2. Poate va mai ganditi sa deschideti scolile inainte sa rezolvati probleme esentiale cum ar fi problema vaccinarii profesorilor. Nu vreti decat sa castigati voturi prin aceasta actiune. Nu este in beneficiul elevilor! Poate ar trebui sa va reaminteasca cineva ca nu sunteti in campanie electorala! Mai aveti 4 ani! Acum faceti-va treaba bine!

  3. Chiar nu-i pasa nimănui de profesori? Cum să intre neimunizati la ore, cu 30 de elevi in clasă? Dacă nu guvernanților, atunci părinților! Cine-i va înlocui pe cei care “vor cădea” după primele zile, răpuși de covid? Cine? Cine va da seamă pentru cei care vor avea de suferit: profesori, copii, părinți, bunici?

    1. Cum cine? Nu l-ai auzit pe Ministru? Daca profesorul prezinta simptome, sta acasa si preda online. As adauga eu: sta si preda online cu simptome pana crapa. Ca de aia plateste asigurari de sanatate si concedii, ca sa crape predand online bolnav. Asemenea personaje nu au ce cauta in politica…

  4. Cum era cu cu sugestia ministrului catre parinti sa adreseze profesorilor intrebarea
    dacă s-au vaccinat ?
    Nicio erată, nimic?

    Bătaia de joc va avea un preț…

  5. Mai dragilor.. Toți angajații din învățământ au boli cronice.. Medicii de familie primesc salariu DEGEABA.. NOI PLĂTIM DEGEABA PT SĂNĂTATE.. Le măriți salariile NONSTOP ca să NU FACĂ NIMIC, deși era treaba lor… Este necesar sa fie vaccinați cei din invatamant pt a putea începe școala FIZIC sa poată merge părinții la munca ca urlați ca nu sunt bani… Bătrânii puteau aștepta 1 luna 2, nu mureau acum.. Dar tara asta ÎNTOTDEAUNA E PE DOS….trimiteți atunci pensionarii la serviciu sa va aducă bani ca nu VA DUCE CAPUL DELOC…. O TARA DE IDIOTI

  6. Dezorganizare și bătaie de joc.Printre persoanele reprogramate se găsesc și tineri cu boli cronice eligibili pentru vaccinarea din aceasta etapa.Acele doua săptămâni contează.Se pot îmbolnăvi! PĂCAT!

  7. Nici un microbuz scolar nu poti incredinta unui 0 precum Voiculescu. Dar cand ii dai pe mana ministerul sanatatii…
    #rezist

  8. Când copiii asimptomatici ai domnului ministru, isi vor imbolnavi profesorii, domnul ministru o sa se facă a nu observa.
    Sau în cel mai bun caz, o sa spună :”ghinion”.
    Pe vârstnici ii mai puteați tine pe acasă o luna, doua, ca sunt peste tot…de aceea se contaminează, ca ies zilnic, nu au stare.
    Dar profesorii vor fi aruncați pe 8 februarie în “groapa cu lei asimptomatici”.
    Ma bucur ca ministrul “gândește”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Ordinul cu pilotarea corectării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022, în județele Călărași și Dâmbovița, a fost publicat în Monitorul Oficial cu o săptămână înaintea probelor: Profesorii care scanează lucrările elevilor primesc 150 de lei pe zi

Ordinul privind pilotarea evaluării digitalizate pentru Evaluarea Națională și BAC 2022 în județe Călărași și Dâmbovița a fost publicat în Monitorul Oficial. Concret, elevii din Dâmbovița vor avea lucrările corectate…
Vezi articolul

Material susținut de VIVA

Folosim tichete pozitive sau negative, pentru a aprecia o activitate a copilului sau pentru a atenționa părintele, spune directorul Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu, care utilizează catalogul Viva

Constantin Romulus Simion, director al Școlii Gimnaziale Ion Luca Caragiale din Sibiu, a vorbit despre avantajele catalogului electronic VIVA pentru părinți, elevi și profesori: „Folosim acele tichete pozitive sau negative,…
Vezi articolul

OFICIAL Câți bani primesc în plus profesorii care participă la Evaluarea Națională, Bacalaureat, Admitere liceu, Titularizare și Definitivat în 2024, față de 2023. Singurele funcții fără majorare sunt la Definitivat: președinții comisiilor din centrele de evaluare cu peste 250 de candidați și secretarii 

Profesorii care participă la examenele naționale din 2024, Evaluarea Națională, Bacalaureat, Admitere liceu, Titularizare și Definitivat vor primi în plus sume variind de la 50 de bani, pentru funcția de…
Vezi articolul