ULTIMA ORĂ Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale școlare a fost dublată de Guvern, la 200 de lei, anunță ministrul Educației, care spune că și premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei

1.684 de vizualizări
Foto: gov.ro
Alocația zilnică pentru participanții la olimpiadele naționale era de 100 de lei, dar prin Ordonanță de Urgență Guvernul a majorat-o la 200 de lei, a anunțat în urmă cu puțin timp ministrul Educației. Cîmpeanu a mai spus că premiile pentru olimpicii naționali au fost majorate până la 1.000 de lei.

„Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național”, a spus ministrul Educației, care a declarat că prin actul normativ adoptat premiul întâi va fi 1000 de lei, premiul al doilea 700 de lei, al treilea 500 de lei și mențiunea RON, premiul trei 500 RON iar mențiunea 300 de lei”.

„Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Costurile ar fi de 4 milioane de lei pe zi, bani susținuți de Guvernul României, a mai precizat ministrul.

Articol în curs de actualizare


4 comments
  1. Când publicați rezultatele de la Competitia Școala Europeană 2022? A trecut data de 25 mai. Aveți deja rezultatele de la evaluare, e așa complicat să le publicați? Sperăm că veți organiza festivitatea de premiere până la finalizarea anului școlar, ca să putem și noi prezenta reușita și trofeul la festivitatea de sfârșit de an școlar.

  2. ce vă faceți domnule ministru cu elevii de la olimpiada națională de TIC (discipina Cenușăreasa, se pare) care – in semn de prețuire – participă doar online la concursul național. Deci nu tu: mini-tabără, nu tu excursii, nu tu vizite, nu tu alocație pentru olimpici.

    Concluzie: IEFTIN!!!

    1. Tot online a fost și informatica. E mai bine pentru copii, mai puțin obositor. Iar disciplinele astea chiar permit, fără nicio problemă, această organizare. Decât să îi cazeze te miri în ce cotlon, mai bine online.

      1. ”Alis spune: online a fost și informatica. E mai bine pentru copii, mai puțin obositor”

        elevii percep faza națională ȘI ca o recompensă, ca o mini-tabără, ca o excursie. Acestea lipsind, totul devine mai fad, mai neinteresant. Apropo – la multe alte discipline, faza națională s-a ținut fizic, incluzând tot ce le-a lipsit elevilor de la TIC și info.

        Decideți dvs. ce e mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like