UBB Cluj, partener în proiectul de cercetare CONVERGE

63 de vizualizări
Universitatea Babeș-Bolyai / Foto: Facebook.com – UBB
Departamentul de Inginerie Chimică din cadrul Facultății de Chimie şi Inginerie Chimică a Universității Babeş-Bolyai este partener într-un proiectul de cercetare care dorește să găsească soluții alternative la combustibilul fosil. Proiectul CONVERGE face parte din Programul Orizont 2020 și beneficiază de o finanțare de 5 milioane de euro din partea Comisiei Europene.

Cercetarea „îşi propune integrarea unor tehnologii inovatoare pentru conversia eficientă a biomasei şi în acelaşi timp reducerea costurilor de producție a biodiselului”, se arată într-un comunicat al universității.

„CONVERGE presupune şi captarea dioxidului de carbon rezultat în cadrul procesului, reducȃnd astfel cantitatea de gaze cu efect de seră, precum şi valorificarea unor produşi secundari cum ar fi benzenul, toluenul şi xilenul. Rolul Departamentului de Inginerie Chimică în cadrul acestui proiect va fi de a evalua impactul de mediu a noii tehnologii”, mai scrie în comunicat.

Lansată în noiembrie 2018, cercetarea CONVERGE se va desfăşura pe o perioadă de 42 de luni. Vor fi implicate două universități, trei centre de cercetare și cinci companii europene.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Activitatea CNATDCU a fost blocată când au apărut situații sensibile “ale unor personalități politice actuale”. Acest Consiliu nu poate fi controlat politic – Reacție dură a vicepreședinților instituției-cheie în soluționarea plagiatelor, Mircea Dumitru, Marius Andruh și Dorel Banabic, la acuzațiile și ironiile lansate de ministrul Sorin Cîmpeanu

Reacție fără precedent a vicepreședinților instituției-cheie care soluționează plagiatele, la ironiile și acuzațiile ministrului Sorin Cîmpeanu care își susține ideea de-a desființa CNATDCU spunând că “MIT nu are nici cea…
Vezi articolul

Ministerul Educației va lansa în curând un apel PNRR pentru formarea a 100.000 de profesori pe zona de pedagogie digitală, anunță secretarul de stat Sorin Ion: Nu ne gândim să învățăm profesorii să facă teleșcoală sau învățământ online, ci să integreze tehnologia în conținutul lecțiilor

„Vom lansa un apel prin PNRR de formare a profesorilor. Nu mai puțin de 100.000 de profesori ne-am propus să formăm pe zona de competențe digitale sau de pedagogie digitală.…
Vezi articolul