TVA-ul pentru manualele şcolare şi cărţile în format audio, multimedia sau electronic scade la 5%, potrivit proiectului de lege adoptat decizional de Camera Deputaților

157 de vizualizări
Foto: © Roman Motizov | Dreamstime.com
Proiectul de lege care modifică o prevedere din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% şi pentru manualele şcolare şi cărţile în format audio, multimedia sau electronic, a fost adoptat de către Camera Deputaților, informează news.ro. Legea merge la promulgare.

Potrivit expunerii de motive, prin această inițiativă se dorește susținerea lecturii, mai ales în rândul generațiilor tinere (cele care folosesc extensiv dispozitive electronice precum tablete, telefoane).

De asemenea, digitalizarea lucrărilor literare și științifice de către edituri va fi încurajată de creșterea volumului de vânzări de carte electronică, creând ulterior premisele realizării de biblioteci publice în format electronic, așa cum au și alte țări, după cum se arată în documentul menționat anterior.

Inițiatorii proiectului de lege sunt Dragoș Teniță (deputat USRPLUS) și Sebastian Burduja (deputat PNL).

Au fost înregistrate 302 voturi „pentru” și două abțineri.

Foto: © Roman Motizov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții Studenților, ANOSR: În timp ce românii sunt dedicați sprijinirii refugiaților din Ucraina, Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților profită pentru a fura orice urmă de onoare a mediului academic, votând amnistierea plagiatelor

„În timp ce românii sunt dedicați sprijinirii refugiaților din Ucraina, parlamentarii din Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților profită pentru a fura orice urmă de onoare a mediului academic, votând…
Vezi articolul

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au discutat cu rectorii universităților de stat și private pentru “dezvoltarea Bucureștiului ca important centru academic”. Pe lista discuțiilor: terenuri sau clădiri pentru cursuri, festival și muzeu al universităților

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, au discutat luni pe tema colaborării pentru dezvoltarea Bucureştiului ca important centru academic, transmite Agerpres. Cei doi oficiali s-au…
Vezi articolul

DOCUMENT Examenele de corigență pentru elevi se vor desfășura în perioada 4-15 iulie 2022 / Dacă curriculumul este organizat modular, această sesiune are loc în ultima săptămână de cursuri a anului școlar 2021-2022

Examenele de corigență pentru elevii de clasele primare, gimnaziale și liceale au loc în perioada 4-15 iulie 2022, pentru anul școlar curent, potrivit unei note trimise inspectoratelor școlare de către…
Vezi articolul