Turcan: Alocațiile intră majorate cu 20% de la 1 februarie

2.724 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Alocațiile copiilor intră majorate cu 20% de la 1 februarie, a anunțat miercuri seara Ministrul Muncii, Raluca Turcan, la TVR 1. Astfel, alocaţia pentru copiii cu vârste între 2 şi 18 ani ajunge la suma de 214 lei pe lună. Turcan face referire la un proiect de lege, aprobat anul trecut de Senat, care prevede majorarea cu 20% a alocațiilor copiilor de la 1 ianuarie. Același proiect mai prevede ca din 2022, suma alocației să fie indexată anual cu rata inflației.

„Alocațiile vor intra de la 1 februarie, adică de săptămâna viitoare, majorate cu 20%. Pentru calendarul de majorare a alocațiilor avem o lege în Parlament și vom vedea acolo dacă se menține și a doua tranșă”, a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii anunțase și pe 31 decembrie 2020 că alocațiile vor fi majorate cu 20% din 1 ianuarie.

„Alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2021, conform calendarului stabilit, exact cum am promis. Copiii cu vârste între 2 şi 18 ani vor primi, din ianuarie, 214 lei lunar”, a transmis atunci ministrul Muncii, citată de Digi24.

Ea a precizat că alocațiile pentru copiii până în doi ani și pentru copiii cu handicap, cu vârsta de maximum 18 ani, vor creşte la suma de 427 de lei pe lună.

„Pentru copiii până în 2 ani şi copiii cu handicap până la 18 ani, cuantumul alocaţiei va fi de 427 de lei lunar”, a mai spus la finalul lunii ianuarie ministrul Muncii.

Sursă foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Cercetării Științifice are atribuții noi, dar mai puține de spus în privința standardelor de calitate în domeniu, prin noul Regulament de funcționare / Mai mulți membri, reguli mai precise privind conflictul de interese

Consiliul Național al Cercetării Științifice, for ce are ca scop să sprijine autoritățile în domeniul cercetării, are o serie de atribuții noi sau modificate, ca urmare a schimbărilor legislative din…
Vezi articolul

Ioana Mihăilă, despre estimările INSP privind momentul când începe școala: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă / Ministrul Cîmpeanu, recent: un val patru nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme derulării normale a școlii

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, afirmă că Institutul Naţional de Sănătate Publică „preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că…
Vezi articolul

Fake News dezmințit de Ministerul Familiei: Nu solicităm date despre sănătatea copiilor și a familiei, nu distribuim în școli așa-zisul „Chestionar al familiei” / Pe rețelele de socializare circulă avertismente pentru părinți

Ministerul Familiei dezminte un Fake News care ar circula pe rețele de socializare și precizează că nu solicită date despre sănătatea copiilor și a familiei și nu distribuie în școli…
Vezi articolul

DOCUMENT Fără activități politice în școli, avertizează în an electoral ministrul Educației: „Sunt interzise de lege” / Același Minister menține politizarea inspectoratelor, unde toate funcțiile de conducere sunt ocupate politic / Peste 1.700 de directori de școli sunt numiți tot politic

Ministerul Educației a transmis o notă Inspectoratelor școlare județene în care le reamintește directorilor de școală și cadrelor didactice că este interzisă orice activitate cu caracter politic în școli, atât…
Vezi articolul

Profesoara de matematică din Azuga, dată afară de școală după ce a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională în 2023 și repusă în funcție de Inspectorat, vrea să se angajeze în București. Are cel mai mare punctaj dintre toți profesorii de matematică cu dosar de pretransfer, potrivit ISMB

Profesoara de matematică de la Liceul Teoretic din Azuga, care în urmă cu un an a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională și apoi a fost mutată la…
Vezi articolul