Tudorel Toader a desemnat doi noi prorectori la Universitatea Al.I. Cuza din Iași. Domeniile celor doi sunt sociologia familiei și teologia ortodoxă

421 de vizualizări
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane
Foto: Google Street View
Doi noi prorectori au fost desemnați de rectorul Tudorel Toader în ședința Senatului Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) de joi, 26 noiembrie 2020, pentru mandatul 2020-2024. Este vorba de:
  • Prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare;
  • conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – Prorector pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

Prin desemnarea și validarea noilor prorectori s-a completat echipa de conducere executivă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, se arată într-un comunicat de presă al Universității.

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul UAIC, Daniela Cojocari (n. 1970) și-a obținut licența în Chimie, în 1995, la aceeași universitate la care predă acum. În 1999-2000, a studiat cu o bursă Erasmus sociologia familiei la Universitatea din Liege, Belgia. A început să studieze sociologie-politologie la UAIC în 1988, dar și-a luat licența în domeniu în 2002.

În 2008 devine doctor în sociologie cu o lucrare despre „Familia și fenomene familiale în societatea românească”, ce a fost coordonată de profesorul Vasile Miftode. În 2012 a urmat un stagiu de pregătire postdoctorală la Universitatea din Barcelona în „sociologia copilăriei, educaţie parentală, sănătate publică, politici de sănătate a copiilor şi tinerilor”.

Constantin Iulian Damian (n. 1979) a absolvit în 2003 facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul UAIC, iar în 2005 a absolvit un Masterat în Teologie Sistemică și Biblică în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloaie” din Iași, conform CV-ului său.

Doi ani mai târziu a mai absolvit un masterat, de data aceasta la UAIC, în Antropologie Culturală și Etnologie. În 2011 și-a luat doctoratul cu tema „Tehnici de manipulare specifice noilor mișcări religioase”, coordonată de Nicolae Achimescu.

FOTO: Google StreetView


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cinci mari universități românești vor să stabilească programe de studiu comune, de la licență la doctorat, mai ales în domenii “hot topic” și clasice. Decizia Consorțiului Universitaria

Cele cinci mari universități românești care formează Consorțiul Universitaria intenționează să desfășoare pe viitor programe academice comune, “inclusiv cu dublă diplomă și/sau cu utilizarea sistemului de microcredite”, dar și să…
Vezi articolul

Universitatea din București, după ce o studentă a ajuns la dermatologie cu zeci de înțepături de ploșnițe în prima noapte la cămin: Am făcut verificări repetate, nu am găsit niciun fel de insecte. Mobilierul este nou, am făcut cea mai recentă dezinsecție pe 23 septembrie

Universitatea din București (UB) reacționează după ce o studentă cazată în căminul C din complexul Grozăvești a ajuns la dermatolog cu zeci de înțepături de ploșnițe în prima noapte la…
Vezi articolul

Marian Preda și Cristian Preda – candidați oficiali în alegerile pentru funcția de rector la Universitatea din București, programate pentru 6 decembrie. O a treia candidatură a fost invalidată

Cei doi reprezentanți ai Universității din București care și-au anunțat candidatura la funcția de rector pentru următorii cinci ani, rectorul în exercițiu Marian Preda și decanul Facultății de Științe Politice,…
Vezi articolul

Studiile superioare contează masiv în reușita antreprenorială în România, dar învățământul antreprenorial este în urma majorității țărilor, iar frica de eșec în ceea ce privește inițierea unei noi afaceri este cea mai mare din regiune –  raport internațional

Aproape toți antreprenorii români aflați la început au studii superioare sau postliceale, la fel și peste jumătate dintre antreprenorii consacrați, arată un raport internațional realizat în circa 50 de țări…
Vezi articolul

Psihologul Daniel David, soluții pentru deblocarea campaniei de vaccinare: Trebuie crescută accesibilitatea la vaccin în zonele rurale și asociate măsurile de relaxare cu acceptarea vaccinării / Vedem efectele anilor în care am transformat în exemple tot felul de vrăjitori horoscopiști

Aproape 25% din românii eligibili pentru vaccinare împotriva COVID-19 s-au imunizat până acum, Bucureștiul are cea mai mare rată de acoperire vaccinală, aproape 45% din locuitori, apoi vine Clujul cu…
Vezi articolul