Tudor Chirilă, către Ligia Deca: Cu Legile Educației cum faceți? Cu modificări pe care le țineți ascunse de ochii cetățenilor care vă plătesc, vi se pare normal să o luați pe scurtătura către Parlament? Am vrea să le citim și noi cu voce tare

1.906 vizualizări
Foto: Asociația Dăruiește Viață
Tudor Chirilă cere transparență pentru proiectele de legi ale Educației. Într-un mesaj scris pe pagina de demnitar a Ligiei Deca, artistul o întreabă pe ministră dacă i se pare normal să trimită drafturile de legi în Parlament fără ca acestea să fie dezbătute public.

Comentariul lui Tudor Chirilă a fost adăugat la scurt timp după ce ministrul Educației, Ligia Deca, a deblocat comentariile de pe pagina sa oficială de demnitar. Aceasta restricționase, vineri după-amiază, orice persoană care ar fi vrut să îi lase un comentariu pe Facebook.

„Cu Legile Educației cum faceți? Sau după simulacrul ăla de consultare publică de pe vremea lui Câmpeanu și cu modificări pe care le țineți ascunse de ochii cetățenilor care vă plătesc vi se pare normal să o luați pe scurtătura către parlament? Am vrea să le citim și noi cu voce tare”, a scris Tudor Chirilă.

Comentariul a fost făcut la o postare a Ligiei Deca de miercuri, 1 februarie, de Ziua internațională a cititului cu voce tare.

O petiție Declic, lansată acum o săptămână, a strâns peste 10 mii de semnături pentru punerea în dezbatere publică a proiectelor legilor Educației.

Legile secrete ale Educației sunt destinate ochilor oamenilor politici cu interese financiare în educație, scrie Raluca Pantazi într-o analiză Edupedu.ro. Vor fi puse „în transparență” pentru mare public care va trebui să își modifice viața în funcție de aceste legi abia în momentul în care Guvernul Ciucă le va trimite pe circuitul intern de avizare, spune Deca, însă fără nicio posibilitate de modificare.

Nu știu cine sunt specialiștii care le-au scris”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru (PSD), după ce acesta a fost sancționat de ministră prin retragerea atribuțiilor timp de 48 de ore pentru criticarea drafturilor și publicarea unui punct de vedere al partidului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Ligia Deca: 94-95 de directori de școli, dacă-mi aduc aminte bine, și-au dat demisia din funcție la începutul acestui an școlar. 60% dintre ei au invocat ca motive condițiile salariale. Știm problema, avem promisiuni că se va găsi o soluție în următoarele săptămâni

Ministrul Educației a spus într-un interviu la TVR Info că „până într-o sută” de directori de școli, „94-95 de directori, dacă-mi aduc aminte bine” și-au dat demisia din funcție la…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Greșeală descoperită de un profesor în corectura digitalizată a grilelor de la simularea Evaluării Naționale 2024: Elevi cu punctaje diferite acordate de cei doi evaluatori la același item și acceptate de platformă, care a făcut media notelor / Mihaela Popa: Platforma trebuie să aibă un filtru la grilă, care să nu permită trecerea peste o greșeală umană

Platforma digitalizată a Ministerului Educației prin care au fost corectate lucrările elevilor de clasa a VIII-a la simularea Evaluării Naționale 2024 a permis înregistrarea de punctaje diferite acordate de către…
Vezi articolul

Admitere la Arhitectură 2025. Proba portofoliului ar putea fi eliminată, spune rectorul Universității „Ion Mincu” din București. Marian Moiceanu: Nu putem controla originea lucrărilor. Fără a face procese de intenție, vedem că există o industrie a portofoliilor cumpărate

Proba portofoliului de desene și schițe, care în acest an a avut o pondere de 10% în calculul mediei de admitere la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și…
Vezi articolul

Ministerul Educației menține în proiectul de lege interdicția pentru colegii de a organiza examen de admitere în clasa a V-a: Un eșec la 10 ani marchează un copil pe viață – secretar de stat / Cîmpeanu, despre subiectele de admitere: Nu știu dacă aș fi luat examenul 

Examenul de admitere în clasa a V-a ar putea fi înlocuit cu portofoliul educațional, potrivit oficialilor din Ministerul Educației. „Să știți că m-am uitat și eu pe unele subiecte pentru…
Vezi articolul