Trei medalii de aur și una de argint pentru elevii olimpici români, la Olimpiada Balcanică de Fizică 2024, anunță ministra Educației

7.189 de vizualizări
Premii la Olimpiada Balcanică de Fizică 2024 / Foto: Facebook.com/ Ligia Deca
Lotul de elevi olimpici la Balcaniada de Fizică (BPhO) 2024 a obținut trofeul competiției, trei medalii de aur și una de argint, după cum anunță ministra Educației, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook duminică seară, 23 iunie.

Din cei patru elevi, trei sunt de la același liceu privat din București și celălalt – de la un liceu de stat, din Timișoara.

Olimpiada se află la a VI-a ediție, după cum se arată pe site-ul dedicat, pe care nu s-au publicat încă rezultatele și subiectele de concurs.

La competiție au participat elevi din 12 țări. Olimpiada se termină luni, 24 iunie, cu întoarcerea elevilor din Muntenegru acasă.

Iată elevii olimpici:

  • Bolohan Vlad Tudor, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur, Premiul I absolut și Trofeul Balcaniadei de Fizică 2024. „Vlad a primit și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect”, potrivit postării ministrei Deca.
  • Condrea Alexandru – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect
  • Popuțe Dragoș Mihai – Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timișoara, medalie de aur
  • Negreanu Dana Ilinca – Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de argint și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect.

Liderii echipei României sunt profesoara Adriana Radu de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, inspector de specialitate la Inspectoratul școlar județean (ISJ) Prahova și profesorul Costin Dobrotă, de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” din Onești.

Conferențiarul universitar dr. Sebastian Popescu de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași este membru în Comitetul Științific, iar Președintele Balcaniadei de Fizică este profesorul universitar dr. Radu Constantinescu de la Universitatea din Craiova, conform aceleiași surse.

Citește și:
Cinci medalii de aur, două de argint și o mențiune pentru elevii români la Olimpiada Asiatică de Fizică 2024. În afară de un elev de la Colegiul Racoviță din Cluj, toți ceilalți sunt de la liceul privat ICHB / Ministerul Educației susține că aceste rezultate „confirmă nivelul școlii românești de fizică”

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Curenții rip, pericolul ascuns de la Marea Neagră. Cum se formează și cum putem să ne salvăm dacă suntem trași în larg: Încercați să plutiți și să înotați paralel cu plaja, nu împotriva curentului – profesorul Florin Tătui de la Facultatea de Geografie a UB

„Suntem deja la începutul sezonului estival și turiștii au început să populeze plajele românești ale Mării Negre. Puțini însă dintre ei știu că aceste plaje ascund un pericol care este…
Vezi articolul

Patriarhul Daniel: Biserica şi Universitatea din București sunt chemate să ofere tinerilor nu numai ştiinţă şi educaţie, ci şi sens, pentru a trăi viaţa în comuniune de iubire şi preţuire reciprocă

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis, marţi, un mesaj cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti, evidenţiind că Biserica şi Universitatea sunt chemate…
Vezi articolul
Dezvoltarea copiilor în creșă și la grădiniță

Inaugurare ca în comunism a unei grădinițe din Focșani / Copiii au fost aduși de acasă, deși făceau cursuri online din cauza infectărilor cu virusul Covid-19 / Oficialii, inclusiv primarul, și-au dat măștile jos pentru poza de grup

Inaugurare ca în ”epoca de aur” la Grădinița 18 Focșani. Copiii, deși făceau cursuri online din cauza infectărilor cu virusul Covid-19, au fost aduși de acasă ca să cânte și…
Vezi articolul

Dezbaterea online Reforma digitală a Educației

Direcțiile de digitalizare a educației în Europa și România. Georgi Dimitrov, șeful departamentului pentru Educație Digitală (Comisia Europeană), și Ligia Deca, consilier prezidențial, discută online marți, 8 iunie, de la 15:00

Ce înseamnă, la nivel european, educația digitală și care este planul integrat al Comisiei Europene în privința digitalizării educației în statele membre? Care sunt liniile de finanțare, dar și de…
Vezi articolul