Trei elevi de la licee tehnologice din Slobozia, prinși de poliție și identificați pe camerele de supraveghere cum furau din ghiozdanele elevilor de la Liceul Pedagogic, când aceștia erau la orele de sport. Poliția a început cercetările abia când o elevă a depus plângere, spune conducerea liceului Pedagogic, care ar mai fi sesizat nereguli, dar susține că „nu ne-a auzit nimeni”

666 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Patru elevi din cadrul Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și Liceelor Tehnologice “Înălțarea Domnului” și “Alexandru Ioan Cuza” sunt suspecți că intrau în clasele Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și furau bunuri din ghiozdanele elevilor în timp ce erau la orele de sport sau la laboratorul de Informatică, scrie publicația Independentonline.ro. Conducerea Liceului spune că a re­clamat de mai multe ori la Poliție pre­zența persoanelor străine în incinta școlii “fără ca cineva să ia atitudine”.

Patru elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani sunt suspecți că furau din ghiozdanele elevilor de la Liceul Pedagogic “Matei Basarab”.

Elevul care învață la Liceul Pedagogic Matei Basarab le oferea informații celorlalți trei despre momentele în care colegii săi plecau la orele de sport sau de infor­matică și își lăsau ghiozdanele în clase. Ulterior, aceștia intrau în clasele goale și furau din ghiozdane sume de bani.

Cei 4 au fost duși la audieri în urmă cu o săptămână. Aceștia sunt elevi ai Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și Liceelor Tehnologice “Înălțarea Domnului” și “Alexandru Ioan Cuza”.

Cazul a ieșit la iveală în urmă cu două săptămâni, când o elevă de clasa XI-a a Liceului Pedagogic “Matei Basarab” a reclamat la Poliție faptul că i-ar fi dispărut o sumă de bani din ghiozdan, în timp ce era la școală. Elevii au fost identificați pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Reprezentanții Liceului Pedagogic Matei Basarab susțin faptul că au re­clamat de mai multe ori la Poliție pre­zența persoanelor străine în incinta școlii fără ca cineva să ia atitudine. “Am sesizat de mai multe ori faptul că avem probleme cu persoanele străine, dar nu ne-a auzit nimeni. Elevul școlii noastre va avea nota scăzută la purtare pentru ceea ce a făcut! Atât ne permite regulamentul școlar să intervenim în cazul unor abateri atât de grave”, susține Adriana Matache, directorul Liceului Pedagogic “Matei Basarab” Slobozia.

Citește articolul integral pe Independentonline.ro

1 comment
  1. Cu exceptia elevului care a implinit 18 ani, care risca chiar sa faca puscarie sau cel putin sa fie condamnat cu suspendarea executarii pedepsei, ceilalti elevi nu vor pati practic nimic din punct de vedere penal. Din punct de vedere disciplinar elevii pot fi exmatriculati, dar directoarea Liceului Pedagogic din Slobozia nu va propune consiliului profesoral acest lucru de frica elevilor respectivi si ai parintilor lor. Orasul este mic si infractorii ii cunosc domiciliul si daca are eventual copii, iar politia nu ii asigura nici o protectie. Asta este Romania educata a lui Johannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primarul Brașovului vrea să introducă „Masa caldă în şcoli” pentru toți elevii din județ, pe modelul orașului francez Tours, care are o bucătărie centrală unde sunt gătite zilnic 8.000 de mese pentru școli

Primarul Brașovului, Allen Coliban, vrea să implementeze în municipiu mai multe proiecte inspirate din modelul francez al oraşului Tours, pe care l-a vizitat la sfârşitul lunii trecute, printre care „Masa…
Vezi articolul

EXCLUSIV Profesor la Universitatea de Medicină din Cernăuți, oraș în care nu au fost înregistrate atacuri: Cursurile se țin online, doar profesorii au voie să intre în Universitate / La magazine și farmacii nu se mai acceptă plata cu cardul, iar bancomatele nu mai funcționează

Profesorul Antonie Moisei, șeful catedrei de științe sociale și ucrainistică, de la Universitatea de Medicină din Cernăuți, a acceptat să povestească pentru EduPedu.ro, într-un scurt interviu, despre atmosfera din orașul…
Vezi articolul

FOTO Condiția sindicatelor apare în textul ordonanței de urgență: salariul debutantului să fie egal cu salariul mediu brut pe economie și creșterea salarială de 50% din diferența între salariile actuale și cele din grila nouă, la 1 ianuarie 2024

Condiția reprezentanților profesorilor a fost inclusă în ordonanța de urgență adoptată de Guvern. Concret, articolul al III-lea al ordonanței prevede faptul că salariul debutantului va fi cât cel mediu pe…
Vezi articolul

Fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor, angajat la cabinetul ministrei Educației, Ligia Deca, după un internship în care a fost aproape nedespărțit de demnitar. Robert Avram: Este pur și simplu o evoluție pe plan profesional

Fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor (CNE), Robert Avram, a fost angajat în cabinetul ministrei Educației, Ligia Deca, potrivit informațiilor Edupedu.ro, confirmate de acesta. Angajarea în instituție vine la…
Vezi articolul