Trei elevi de la licee tehnologice din Slobozia, prinși de poliție și identificați pe camerele de supraveghere cum furau din ghiozdanele elevilor de la Liceul Pedagogic, când aceștia erau la orele de sport. Poliția a început cercetările abia când o elevă a depus plângere, spune conducerea liceului Pedagogic, care ar mai fi sesizat nereguli, dar susține că „nu ne-a auzit nimeni”

672 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Patru elevi din cadrul Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și Liceelor Tehnologice “Înălțarea Domnului” și “Alexandru Ioan Cuza” sunt suspecți că intrau în clasele Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și furau bunuri din ghiozdanele elevilor în timp ce erau la orele de sport sau la laboratorul de Informatică, scrie publicația Independentonline.ro. Conducerea Liceului spune că a re­clamat de mai multe ori la Poliție pre­zența persoanelor străine în incinta școlii “fără ca cineva să ia atitudine”.

Patru elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani sunt suspecți că furau din ghiozdanele elevilor de la Liceul Pedagogic “Matei Basarab”.

Elevul care învață la Liceul Pedagogic Matei Basarab le oferea informații celorlalți trei despre momentele în care colegii săi plecau la orele de sport sau de infor­matică și își lăsau ghiozdanele în clase. Ulterior, aceștia intrau în clasele goale și furau din ghiozdane sume de bani.

Cei 4 au fost duși la audieri în urmă cu o săptămână. Aceștia sunt elevi ai Liceului Pedagogic “Matei Basarab” și Liceelor Tehnologice “Înălțarea Domnului” și “Alexandru Ioan Cuza”.

Cazul a ieșit la iveală în urmă cu două săptămâni, când o elevă de clasa XI-a a Liceului Pedagogic “Matei Basarab” a reclamat la Poliție faptul că i-ar fi dispărut o sumă de bani din ghiozdan, în timp ce era la școală. Elevii au fost identificați pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.

Reprezentanții Liceului Pedagogic Matei Basarab susțin faptul că au re­clamat de mai multe ori la Poliție pre­zența persoanelor străine în incinta școlii fără ca cineva să ia atitudine. “Am sesizat de mai multe ori faptul că avem probleme cu persoanele străine, dar nu ne-a auzit nimeni. Elevul școlii noastre va avea nota scăzută la purtare pentru ceea ce a făcut! Atât ne permite regulamentul școlar să intervenim în cazul unor abateri atât de grave”, susține Adriana Matache, directorul Liceului Pedagogic “Matei Basarab” Slobozia.

Citește articolul integral pe Independentonline.ro

1 comment
  1. Cu exceptia elevului care a implinit 18 ani, care risca chiar sa faca puscarie sau cel putin sa fie condamnat cu suspendarea executarii pedepsei, ceilalti elevi nu vor pati practic nimic din punct de vedere penal. Din punct de vedere disciplinar elevii pot fi exmatriculati, dar directoarea Liceului Pedagogic din Slobozia nu va propune consiliului profesoral acest lucru de frica elevilor respectivi si ai parintilor lor. Orasul este mic si infractorii ii cunosc domiciliul si daca are eventual copii, iar politia nu ii asigura nici o protectie. Asta este Romania educata a lui Johannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Abonamentele de transport local pentru studenții Universității din București se vor deconta în aceeași lună în care au fost cumpărate sau în luna următoare, prevede noua metodologie adoptată de instituție. Pașii de urmat pentru studenți – document

Abonamentele de transport local în comun pentru studenții de la facultățile Universității din București (UB) se vor deconta în aceeași lună în care au fost cumpărate sau în luna următoare,…
Vezi articolul

UTIL Regulile de scriere și pronunțare în limba română, din Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic – DOOM 3, sunt online pentru elevi și profesori: când folosim virgula, cum punem accentul, cum despărțim cuvintele și le scriem pe cele compuse

Elevii și profesorii pot accesa Dicționarul Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii Române (DOOM3) în format online, pentru a consulta regulile esențiale în scrierea, pronunțarea și despărțirea corectă a cuvintelor…
Vezi articolul