Trei elevi de 8-10 ani au devastat şcoala din Clejani. “S-au distrat”, spune primarul

3.246 de vizualizări
Şcoala Generală din Clejani, judeţul Giurgiu, a fost devastată de trei elevi, potrivit imaginilor publicate de giurgiupesurse.ro. Aceştia au distrus mobilierul din mai multe clase, băncile, dar şi băia unităţii. Primarul din Clejani, Florin Nidelea, a declarat pentru Digi24 că elevii “s-au distrat” atunci când au făcut aceste fapte. “S-au amuzat. Am stat personal cu ei de vorbă, s-au amuzat… Unul dintre ei v-am spus, avea probleme medicale”, a declarat acesta.

Primarul localităţii a spus că este vorba despre doi elevi ai şcolii respective, împreună cu un al treilea dintr-un sat vecin. “Doi dintre ei erau elevii școlii respective și unul din comuna Letca, sat Milcovăţu”, potrivit edilului. Aceştia ar fi intrat în şcoală după încheierea cursurilor. Şcoala nu are pază şi nici camere de supraveghere. Copiii au fost găsiţi la duş de către femeia de serviciu, în timp ce se curăţau de praf, a declarat primarul.

“Cei trei copii au intrat după orele de program, în jurul orelor 16, școala era închisă de la orele 13:30. După orele de program, după orele 16 a venit femeia de serviciu să aprindă lumina pentru seară. I-au găsit în interiorul școlii făceau baie, într-adevăr făceau un duș pentru că se murdăriseră copilașii de praf. Au folosit extinctoare, au devastat în proporție de 90 la sută începând de la mobilier școlar, calorifere, centrala, tot ce le-a căzut în mână, material didactic tot, tot, tot”, potrivit lui Florin Nidelea.

Nidelea a mai spus că unul dintre copii avea antecedente, dar nu de acest tip. “Un copil îl avem cu probleme, a venit cu adeverință medicală “apt medical”, e dubioasă acea adeverință, o să o verifice organele competente. Am mai avut probleme cu el anul trecut, tot așa, ne-a mai creat probleme, dar nu la nivelul ăsta, i s-a scăzut nota la purtare de către conducerea școlii”.


2 comments
  1. Psihologii nu pot face minuni. Sensibilitatea copiilor este excepțională și ei pot reflecta ușor mentalitatea că, la noi, justiția ar fi incapabilă să-i pedepsească pe adulții care fac rele, deci ca minor te poți distra pe săturate, fiindcă n-are școala sau primăria ce-ți face!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reprezentanții asociațiilor de părinți care sunt membri ai federațiilor părinților sau au activitate relevantă la nivel național au statut de observatori la ședințele consiliului de administrație al școlii – ROFUIP 2024

Reprezentanții asociațiilor de părinți care sunt membri ai federațiilor părinților sau au activitate relevantă la nivel național pot participa cu statut de observatori la ședințele consiliului de administrație al școlii,…
Vezi articolul

Cărți de joc și rummy la ora de chimie, metode folosite pentru apropierea elevilor de “noțiunile aride”. Greta Predoi, directoarea școlii din comuna Butea, județul Iași, care a eradicat abandonul și are promovare aproape completă la examene: Încerc să fac legătura cu viața / În decembrie, am făcut un proiect de studiu la mall

Elevii de clasa a VIII-a care învață la Școala Gimnazială din comuna Butea, județul Iași, au incluse în orar ore de pregătire suplimentară la disciplinele de examen, după cum a…
Vezi articolul

Bacalaureatul la limba română înseamnă cinci opere. E o mare greșeală pentru că astfel se impune nivelul de lectură. Dacă pregătești elevi încă din clasa a IX-a, în funcție de subiectele de la BAC, este clar că elevul nu va citi niciodată nimic, spune profesorul de limba română Emil Munteanu

Profesorul de limba și literatura română, Emil Munteanu, de la Colegiul Naţional Iaşi spune că Bacalaureatul “înseamnă doar câteva opere, adică îl condamni pe elev în cel mai bun caz…
Vezi articolul