Transport școlar “verde”, în județul Galați: 40 de microbuze electrice vor fi cumpărate pentru elevii din mediul rural

318 vizualizări
Foto: © Photovs | Dreamstime.com
Un număr de 40 de microbuze şcolare electrice pentru unităţile de învăţământ din mediul rural din judeţul Galaţi vor fi achiziţionate prin Administraţia Fondului de Mediu, informează, joi, Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, proiectul va fi depus spre finanţare în cadrul “Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efecte de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul elevilor – microbuze electrice, hibride şi GNC”, cu fonduri asigurate de Administraţia Fondului de Mediu.

Valoarea acestui proiect este de 50 de milioane de lei, cheltuielile neeligibile urmând să fie asigurate din bugetul propriu al CJ Galaţi.

“Este vorba despre achiziţionarea a 40 de microbuze şcolare electrice pentru şcolile din mediul rural, acolo unde peste 9.000 de elevi au nevoie de transport. În condiţiile preţurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din judeţ, la care se adaugă şi costurile mai mici de întreţinere. Mai mult, un transport ecologic înseamnă şi un aer mai puţin poluat, precum şi un mediu mai curat. Vom aplica pentru valoarea maximă care este permisă în cadrul acestui program, iar pentru staţiile de încărcare vom face un alt proiect cu fonduri din bugetul propriu, ele nefiind prinse pe acest apel de finanţare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Lista cu cele 40 de microbuze a fost realizată pe baza solicitărilor primite de la primăriile din judeţ, în limita bugetului prevăzut de acest program, ţinând cont şi de repartizarea echilibrată a acestora, mai notează Agerpres.

Foto: © Photovs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Demență în formă avansată… măcar dacă le-ar fi folosit în orașe (unde poluarea este mai mare iar drumurile cel puțin teoretic sunt mai bune), dar la țară???!!

    “În condiţiile preţurilor mari la combustibili, transportul electric va aduce economii la bugetul primăriilor din judeţ”. Serios?! Ia vedeți și mai calculați cât va costa un “plin” electric:
    “Nou maxim istoric al prețului energiei electrice spot în România: 709 euro/MWh, cel mai mare preț din Europa”
    https://e-nergia.ro/nou-maxim-istoric-al-pretului-energiei-electrice-spot-in-romania-709-euro-mwh-cel-mai-mare-pret-din-europa/

  2. Ia sa vezi cand s-or bloca electricele printre dealuri si noroaie. Asta daca nu ls distrug intai elevii care intra in autobuze ca niste huni si distrug totul ca niste salbatici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din județul Botoșani intră în vacanța de primăvară cu o zi mai devreme: Școlile se închid de joi din cauza viscolului, au decis autoritățile județene / Microbuz școlar cu elevi, blocat în zăpadă miercuri seară

Toate școlile din județul Botoșani își suspendă cursurile joi, 6 aprilie, din cauza ninsorii, după cum a declarat inspectorul general de la Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, Bogdan Suruciuc, pentru…
Vezi articolul

DOCUMENT Noul coronavirus SARS-Cov-2 nu a fost eradicat – așa justifică Ministerul Educației un proiect de ordonanță de urgență pentru decontarea de tablete și laptopuri pentru elevi, studenți și profesori din fonduri europene, în condițiile din starea de alertă / „Neadoptarea de urgență ar duce la nerambursarea cheltuielilor”

Fundamentarea unui proiect de ordonanță de urgență care vrea să modifice o altă ordonanță de urgență este construită de specialiștii din Ministerul Educației în jurul expresiei „noul coronavirus nu a…
Vezi articolul