Topul universităților cu cel mai solid caracter internațional: o singură universitate din UE și niciuna din SUA în fruntea celui mai nou ranking Times Higher Education

10.327 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Trei universități din Hong Kong, trei din Marea Britanie, două din Elveția, una din Singapore și una singură dintr-o țară a Uniunii Europene, Austria, fac parte din top 10 universități cu cel mai solid caracter internațional, în rankingul “Most International Universities” publicat miercuri de Times Higher Education. În fruntea acestui clasament nu apare nicio universitate americană, prima instituție din SUA (MIT) apărând abia pe locul 30. Pe primul loc se află Universitatea din Hong Kong.

Clasamentul este realizat pe indicii relevanți pentru colaborarea și poziționarea internațională a universităților, indici avuți în vedere pentru clasamentul Times Higher Education World University Rankings 2022. Instituțiile luate în calcul au un procent ridicat de studenți și angajați internaționali, sunt implicate în parteneriate și colaborări internaționale și au o reputație globală foarte ridicată.

Top 10 “Most International Universities” – Times Higher Education 2022

1. University of Hong Kong

2. ETH Zurich

3. Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne

= 3. The Hong Kong University of Science and Technology

5. University of Oxford

6. University of Cambridge

= 6. Imperial College London

8. National University of Singapore

9. Chinese University of Hong Kong

10. University of Vienna

În top 20 mai apar alte patru universități britanice, două din UE, una din Singapore, una din Australia, una din Noua Zeelandă și una din Canada. Din SUA, cea mai bine poziționată este Massachusetts Institute of Technology, pe locul 30. 

Din Europa Centrală și de Est, cel mai sus în clasament apare Universitatea Carolină din Praga, pe locul 95.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022, după rezultatele din prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an” – Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara / Am deschis noul website al Admiterii 2022 la UVT (P)

Rezultatele care arată o rată mai bună de promovare a bacalaureatului sunt „un semnal bun pentru perspectivele sesiunilor de admitere la facultățile din mediul universitar românesc”, potrivit rectorului Universității de…
Vezi articolul

Sorin Costreie, consilier guvernamental, despre finanțarea studenților în străinătate: Avem programe gen prima casă, de ce nu am avea și prima universitate? / Exodul creierelor n-ar trebui să ne sperie mai mult decât impostura masivă de „acasă”

Consilierul guvernamental Sorin Costreie a declarat pentru Edupedu.ro despre dezbaterile pe marginea propunerii colegei sale de Cancelarie Mara Mareș (ca tinerii români să primească subvenții de la stat pentru studiile…
Vezi articolul

Abuzurile sexuale la adresa studenților – ce pot face universitățile? Exemplul britanic: fără bariere în calea reclamațiilor, fie ele și anonime, descurajarea cu tărie a relațiilor personale apropiate profesor-student, politici clare de intervenție în cazul unor comportamente sexuale inadecvate – printre recomandările Universities UK

Universitățile trebuie să descurajeze relațiile apropiate sau personale dintre profesori și studenți, să permită reclamațiile anonime și să înlăture orice barieră în calea eventualelor plângeri la adresa angajaților universității, să…
Vezi articolul

Mircea Dumitru, vicepreședinte CNATDCU, despre cum Ministerul Educației i-a scăpat de răspunderea plagiatelor pe conducătorii de doctorat: Consiliul CNATDCU nu a fost consultat, nici eu. Probabil că au fost consultați alți specialiști

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare, CNATDCU, „nu a fost consultat, nici eu nu am avut știință de formularea acestui regulament. Probabil că au fost consultați…
Vezi articolul