Toolkit pentru pedagogi și psihologi, în scopul prevenirii traficului de persoane și a exploatării sexuale. Instrumentarul a fost dezvoltat de asociația Sexul vs Barza și prezentat cu Ambasada Germaniei

198 de vizualizări
Foto: Ambasada Republicii Federale Germania
Un toolkit pentru pedagogi și psihologi, în scopul susținerii sistemului de protecție a copilului, a prevenirii traficului de persoane și a exploatării sexuale, a fost dezvoltat de organizația Sexul vs Barza, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Marți, 13 februarie, Ambasada Germaniei la București și organizația neguvernamentală „Asociația Sexul vs Barza” au organizat astăzi un eveniment comun la încheierea proiectului „Prevenirea traficului de persoane și a exploatării sexuale și consolidarea rezilienței“.

Conform sursei citate, proiectul a fost susținut anul trecut de Ambasada Germaniei cu un total de 49.520 euro. Obiectivul proiectului a fost mai buna protejare a grupurilor vulnerabile și, în special, a tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate.

În informare se arată că punctul central al evenimentului de astăzi a fost prezentarea toolkitului dezvoltat de SEXUL vs BARZA în scopul susținerii sistemului de protecție a copilului, a prevenirii traficului de persoane și a exploatării sexuale.

„Instrumentarul constă din două planuri de învățământ – un manual menit susținerii pedagogilor, lucrătorilor sociali și psihologilor din sistemul de protecție a copilului din România, care, ținând cont de riscurile deosebite ale exploatării sexuale a tinerilor vulnerabili, conține cele mai importante concepte ale unei educații corespunzătoare privind drepturile reproductive ale tinerilor din cadrul sistemului de protecție a copilului, precum și un ghid îndrumător la manual pentru susținerea pedagogilor, lucrătorilor sociali și psihologilor din sistemul de protecție a copilului din România, care conține cele mai importante noțiuni pentru formarea grupelor profesionale amintite”, se arată în comunicat.

Redăm comunicatul integral:

Ambasada Germaniei la București și organizația neguvernamentală „Asociația SEXUL vs BARZA” au organizat astăzi un eveniment comun la încheierea proiectului „Prevenirea traficului de persoane și a exploatării sexuale și consolidarea rezilienței“ pentru a prezenta măsurile de susținere a sistemului de protecție a copilului din România.

Proiectul a fost susținut anul trecut de Ambasada Germaniei cu un total de 49.520 euro. Obiectivul proiectului a fost mai buna protejare a grupurilor vulnerabile și, în special, a tinerilor aflați în situații de vulnerabilitate.

Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei la București: „Protejarea celor mai vulnerabili tineri este foarte importantă pentru noi. Acest lucru este prioritar când vine vorba de riscul traficului de persoane și al exploatării sociale. Organizația neguvernamentală Asociația SEXUL vs BARZA, care se preocupă deja de mulți ani cu succes de acest subiect, a dezvoltat acum un instrumentar pedagogic (Toolkit) pentru specialiștii din instituțiile de stat, în scopul sporirii cunoștințelor și întăririi rezilienței tinerilor în acest domeniu.”

Adriana Radu, președintele Asociației SEXUL vs BARZA: „Echipa noastră este foarte motivată să-și utilizeze expertiza privind sănătatea reproductivă și a drepturilor femeilor în cadrul proiectului pentru dezvoltarea de activități de prevenire a traficului de persoane. Apreciem colaborarea pe care am avut-o în cadrul proiectului cu colegii și cu adolescenții centrului de urgență aflat în subordinea DGASPC Buzău și le mulțumim pentru disponibilitatea de a colabora la dezvoltarea oportunităților de formare.”

Punctul central al evenimentului de astăzi, la care au participat reprezentanți ai instituțiilor de stat, ai organizațiilor neguvernamentale și ai corpului diplomatic, a fost prezentarea toolkitului dezvoltat de SEXUL vs BARZA în scopul susținerii sistemului de protecție a copilului, a prevenirii traficului de persoane și a exploatării sexuale.

Instrumentarul constă din două planuri de învățământ – un manual menit susținerii pedagogilor, lucrătorilor sociali și psihologilor din sistemul de protecție a copilului din România, care, ținând cont de riscurile deosebite ale exploatării sexuale a tinerilor vulnerabili, conține cele mai importante concepte ale unei educații corespunzătoare privind drepturile reproductive ale tinerilor din cadrul sistemului de protecție a copilului, precum și un ghid îndrumător la manual pentru susținerea pedagogilor, lucrătorilor sociali și psihologilor din sistemul de protecție a copilului din România, care conține cele mai importante noțiuni pentru formarea grupelor profesionale amintite. 

Asociația SEXUL vs BARZA militează din 2013 pentru drepturile femeilor și drepturile reproductive în România și UE. ONG-ul a creat peste 200 de videoclipuri educaționale, care au fost vizionate de peste 100 de milioane de ori și ajung la aproximativ 500.000 de urmăritori pe diverse platforme. De asemenea, din 2019, oferă consiliere online gratuită privind sănătatea reproductivă și emoțională, care a fost accesată de peste 5000 de tineri.

România rămâne principala țară de origine a persoanelor exploatate și traficate pe teritoriul Uniunii Europene. 82% dintre victime sunt femei, traficate în principal în scopul exploatării sexuale. Aproape 70% dintre victimele traficului de persoane nu au diplomă de bacalaureat, aproape 50% dintre victimele traficului de persoane sunt minore cu vârsta sub 18 ani. 40% dintre copiii dispăruți din România provin din sistemul de protecție al statului.

Pentru mai multe informații puteți accesa https://www.sexulvsbarza.ro/ și www.dgaspc-buzau.ro.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Creșterea salariilor profesorilor, amânată anul trecut, nu va fi făcută nici de la 1 septembrie 2021? Cîmpeanu: La data de 1 octombrie vor fi cunoscute aceste propuneri de mecanisme, inclusiv din perspectiva creșterilor salariale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a legat de două ori în câteva zile creșterea salariilor profesorilor de viitoarea lege a educației, care ar trebui să rezulte din consultări pe marginea proiectului…
Vezi articolul

BREAKING Pregătirile Guvernului pentru deschiderea școlii: analize de risc în derulare în fiecare unitate, 72,5% dintre școlile cu laboratoare au conexiune la internet, iar Ministerul Sănătății nu a finalizat Ghidul cu reguli sanitare / Plus: Ministerul va încheia protocol cu Google România și Microsoft România pentru softuri educaționale gratuite în școli

Ministerul Sănătății nu a finalizat nici până în acest moment Ghidul cu reguli sanitare în funcție de care primarii și directorii de școli trebuie să deschidă instituțiile de învățământ peste…
Vezi articolul