Toate manualele Booklet au câștigat licitația organizată de Ministerul Educației și sunt gata pentru anul școlar 2024-2025 (P)

2.733 de vizualizări
Toate manualele Booklet au câștigat licitația organizată de ME! De 25 de ani, Editura Booklet susține performanța în învățământul românesc și a contribuit la succesul multor generații de elevi. Toate cele 12 manuale Booklet pentru clasele a II-a, a VI-a și a VII-a au fost declarate câștigătoare în cadrul licitației publice organizate de Ministerul Educației și sunt gata să ajungă pe bănci în anul școlar 2024-2025.

Mii de elevi au în ghiozdanele lor colorate cel puțin unul dintre cele 30 de manuale Booklet, care au câștigat edițiile anterioare ale licitațiilor publice pentru achiziționarea de manuale școlare organizate de Ministerul Educației. În acest an, alte 12 manuale Booklet pentru gimnaziu și pentru ciclul primar sunt pregătite să înceapă școala în anul școlar 2024-2025. Manualele Booklet sunt însoțite de variante digitale care vin să completeze activitatea educațională cu animații interesante, exerciții interactive și planșe de lucru, care sunt extrem de utile atât la clasă, cât și acasă. Conceptul grafic modern al cărților educaționale face ca ilustrațiile atent alese să se împletească armonios cu tematica impusă de conținuturile programei pentru a facilita dobândirea și fixarea de competențe adecvate diferitelor niveluri de vârstă.

Manualele Booklet câștigătoare

Concepute împreună cu o echipă profesionistă de autori, manualele Booklet sunt gândite să fie un instrument de bază în activitatea la clasă pentru cadrele didactice, un prieten de nădejde pentru elevi și un real ajutor pentru părinții care vor să participe activ la formarea copilului lor. De aproape un sfert de veac, ghidurile, memoratoarele și auxiliarele educaționale Booklet au venit în ajutorul profesorilor și i-au ajutat pe elevi să treacă peste examenele importante din viața lor, de la Evaluarea din clasa a II-a și până la Bacalaureat. Experiența acumulată în 25 de ani se regăsește pe deplin în calitatea superioară a manualelor Booklet și sintetizează viziunea a mii de profesori care aleg an de an să lucreze la clasă după cărțile educaționale Booklet.

Manualele Booklet declarate câștigătoare în licitația din 2024 sunt:

+Engleză – comunicare în limba modernă pentru clasa II-a

Autori: Valentina Barabaș-Costache, Laura Stanciu

+Engleză – limba modernă 1 pentru clasa a VI-a

Autori: Cristina Truță, Liliana Miron

+Franceză – limba modernă 2 pentru clasa a VI-a

Autori: Gina Belabed, Claudia Dobre, Diana Ionescu

+Biologie pentru clasa a VII-a

Autori: Claudia Ciceu, Niculina Badiu

+Chimie pentru clasa a VII-a

Autori: Alina Maiereanu, Doinița Ungureanu

+Engleză – limba modernă 1 pentru clasa a VII-a

Autori: Cristina Truță, Liliana Miron

+Franceză – limba modernă 2 pentru clasa a VII-a

Autori: Gina Belabed, Claudia Dobre, Diana Ionescu

+Geografie pentru clasa a VII-a

Autor: Cristina Moldovan

+Istorie pentru clasa a VII-a

Autori: Loredana Ciobanu, Felicia Boșcodeală

+Limba și literatura română pentru clasa a VII-a

Autori: Alina Hristea, Andreea Dobre, Natalia Niță-Vandici

+Matematică pentru clasa a VII-a

Autori: Daniela Stoica, Titi Hanghiuc

+Consiliere și dezvoltare personală pentru clasa a VII-a

Autor: Oana Popescu-Argetoia

Cum pot alege profesorii manualele după care să lucreze?

După emiterea Ordinului de Ministru prin care sunt aprobate manualele școlare declarate conforme de către comisiile de evaluatori din cadrul CNPEE, manualele școlare sunt încărcate pe platforma manuale.edu.ro. În cazul în care una dintre editurile înscrise în licitație depune contestație privind rezultatul evaluării unui proiect de manual, respectivul lot (n.n. din care fac parte și manualele celorlalte edituri) rămâne blocat până la soluționarea contestației. Astfel, profesorii nu își pot exprima alegerea cu privire până la manualul aflat în procedură de contestație decât după 90 de zile, termenul legal de închidere a contestației, în conformitate cu legea licitațiilor publice.

Ce manuale pot alege profesorii în intervalul 17-28 iunie și cum?

Conform calendarului de desfășurare a licitației de achiziție publică de manuale, pentru clasele I, II, III, V și VI profesorii vor putea alege manualele pentru limbile străine în intervalul 17-28 iunie. Profesorii pot consulta atât varianta digitală ,cât și varianta PDF a manualelor și pot opta pentru materialul didactic ideal pentru lucrul la clasă. Ei vor transmite alegerea lor în cadrul catedrei din care fac parte și responsabilului cu relația cu ISJ-ul din cadrul școlii. Odată centralizată lista cu opțiunile profesorilor, informația e transmisă către ISJ și va conține numărul de exemplare necesare respectivei instituții de învățământ. Lista va fi transmisă către CNPEE care va dispune semnarea Acordului-Cadru și a Contractelor Subsecvente privind distribuirea manualelor. Editurile tipăresc manualele și le distribuie asigurându-se că ajung la fiecare depozit de ISJ din țară.

Manualele Booklet care pot fi alese și care abia așteaptă să înceapă școala alături de voi dragi profesori sunt:

+Engleză – comunicare în limba modernă pentru clasa II-a

Autori: Valentina Barabaș-Costache, Laura Stanciu

+Engleză – limba modernă 1 pentru clasa a VI-a

Autori: Cristina Truță, Liliana Miron

Ele vin însoțite de caiete de lucru, planificări calendaristice și pe module și un pachet extrem de atractiv de documente digitale. Alegeți Booklet, first in education!


2 comments
  1. Aveați voie să vă promovați din data de 18, având în vedere că nu au fost primite aprobările finale? Nu cumva era ilegal?

  2. Poate, de data aceasta, ați ales mai bine. Nu știu cât de corectă a fost licitația. Știu însă că, in ultimii ani, manualele au fost un mare dezastru, prost structurate, superficiale, total neadaptate necesităților școlare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Capcanele întinse de Guvernul Ciucă profesorilor, după ce în ultimii doi ani miniștrii Educației au promovat intens creșterea salariului debutantului la nivelul salariului mediu pe economie din anul bugetar încheiat

Salarizarea profesorilor, așa cum a fost adoptată cu forța de Guvernul Ciucă, prin OUG 53/2023, arată două capcane întinse de Executiv pentru corpul profesoral. Concret, în loc să aplice Legea…
Vezi articolul

STUDIU 7 din 10 fete din România au o stimă de sine scăzută și ar vrea ca școala să se implice în a da noțiuni legate de diversitate, de faptul că este în regulă să fim diferiți, să nu fim perfecți. Cristina Dima, ambasador Dove: Vom ajunge până la finalul acestui an școlar la 20.000 de elevi cu atelierele programului Dove – Ai încredere în tine

Dove implementează de 17 ani, la nivel global, programul Dove – Ai încredere în tine, program educațional dedicat adolescenților, pentru creșterea încrederii în sine. Începând cu acest an, programul a…
Vezi articolul

DOCUMENT Regulile de predare online: Cursurile pe net devin obligatorii și vor fi monitorizate. Profesorii, obligați să preia feedback de la părinți și elevi. Părinții, obligați să le asigure elevilor tehnologia necesară cursurilor. Școala poate da laptopuri în custodie

Ordinul de ministru care reglementează cursurile online, obținut de Edupedu.ro, arată care sunt regulile pentru fiecare categorie de actori implicată în procesul de predare online. Publicăm aici documentul și vom…
Vezi articolul