Toate liceele trebuie să trimită Ministerului Educației, până pe 6 octombrie, listele cu elevii romi care au ocupat locurile special alocate lor în clasa a IX-a – document

11.447 de vizualizări
Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com
Toate liceele trebuie să trimită, până la data de 6 octombrie, listele cu elevii romi admiși în clasa a IX-a în anul școlar 2023-2024, potrivit unui adrese a Ministerului Educației, document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre elevii romi care au ocupat locurile distinct alocate acestora, peste numărul de locuri repartizat respectivelor licee.

„Vă rugăm să ne transmiteţi situația centralizată a elevilor romi care au ocupat locurile special alocate candidaților de etnie romă, admiși în clasa a IX-a în anul şcolar 2023- 2024, în unităţile de învăţământ din judeţul dumneavoastră/ISMB, completând un tabel (in format editabil), identic cu modelul de mai jos”, se arată în adresa Ministerului Educației.

Situația menţionată mai sus va fi transmisă până la data de 06.10.2023, potrivit sursei citate.

Conform documentului consultat de Edupedu.ro, liceele trebuie să trimită următoarele date:

  • nume și prenume elev;
  • profilul/specializarea/domeniul de pregătire;
  • școala de proveniență a elevului;
  • înscris în SIIIR ca etnic rom DA/NU;

Conform ordinului care a reglementat admiterea la liceu 2023, inspectoratele școlare județene au alocat pentru elevii romi și pentru cei cu CES locuri distincte în unitățile de învățământ de masă, peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă.

Admiterea candidaților pe locurile speciale pentru romi, respectiv pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă pentru candidații cu CES se face computerizat, într-o sesiune distinctă, desfășurată înaintea etapei de repartizare computerizat”, prevede ordinul nr. 5.243 din 31 august 2022.

Potrivit calendarului oficial, listele cu elevii romi repartizați la liceu pe locurile destinate lor au fost publicate joi, 13 iulie.

Despre SIIIR

Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR) a fost făcut în 2014 prin fonduri europene. La vremea respectivă, a costat 18 milioane de lei, conform proiecte.pmu.ro.

Ministerul Educației a reușit în a cincea zi a anului școlar 2023-2024 să actualizeze aplicația SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România – n.red) pentru anul școlar 2023-2024, potrivit surselor Eduepdu.ro.

Luni, 4 septembrie, aplicația informatică SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România – n.red) încă nu era actualizată pentru anul școlar 2023-2024, după cum a semnalat Edupedu.ro. Cu alte cuvinte, școlile nu puteau introduce elevii în noile clase formate.

Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Repartizare liceu 2023. Listele cu elevii romi au fost publicate de câteva inspectorate școlare

3 comments
  1. Si daca sunt “rromi” doar pt a fi admisi la liceu???
    Mare bataie de joc cu aceste locuri pentru asa zisii rromi, se creaza portite de intrare penrru altii cu portofelul gros.
    Admiterea sa fie admitere , la fel pentru toti elevii!

  2. Si elevii învață la școală că discriminarea pe criterii etnice nu e legală și morală. Ei trebuie, în schimb, să accepte locuri disponibile doar pentru o anumită etnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Drama tăcută a elevilor navetiști abandonați de Ministerul Educației. Mărturia unei profesoare: Dacă ești licean din sat… ghinion, toată lumea tace și privește în altă parte, la festivități, medalii, târguri de Crăciun / Transportator din Sucevița: Am dus și adus elevii gratis 3 luni de zile, nu am primit nici un leu de la Minister. De la 1 ianuarie nu mai ducem gratis elevii

„Sunt 10 zile de când nu există mijloc de transport în comun pentru elevii din unele zone rurale și nici o informație despre când sau dacă se va remedia această…
Vezi articolul

Ministerul Educației a refăcut calculele privind costurile programului de educație parentală prevăzut pentru anii următori: circa 21 milioane de lei, anual, pentru pregătirea părinților / Versiunea inițială a Strategiei de educație parentală menționa cheltuieli bazate pe calcule confuze

Aproximativ 21 de milioane de lei ar urma să coste, anual, pregătirea părinților în cadrul cursurilor de educație parentală ce urmează să fie lansate în anii următori, conform proiectului de…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Salariile profesorilor, legate de adoptarea noilor legi ale Educației. Ligia Deca: Aplicarea creșterilor salariale este în funcție de adoptarea Legilor Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat astăzi după ultima ședință de Guvern din acest an că aplicarea creșterilor salariale pentru profesori este “în funcție de adoptarea Legilor Educației”. Întrebată când…
Vezi articolul

Surse: Proiectul România educată din PNRR pierde 1 miliard de euro, adică un sfert din totalul fondurilor pentru educație. Cele mai mari tăieri, la învățământul profesional dual, laboratoarele de științe și universități

Proiectul România Educată din PNRR pierde 1 miliard de euro, adică un sfert din totalul fondurilor pentru educație, potrivit surselor Edupedu.ro. Cele mai mari tăieri sunt de la universități, și…
Vezi articolul