Subiectele și baremele de la Titularizare 2024 pentru profesorii consilieri școlari au fost publicate cu puțin timp în urmă de Ministerul Educației. Proba scrisă a concursului național a avut loc între orele 9 și 13, pentru aproape 36.000 de candidați. Descarcă documentele de mai jos.
Accesul candidaților în centrele de concurs a fost permis până la ora 8.00, iar examenul a început la ora 9, potrivit procedurii Ministerului Educației.
La nivel naţional sunt disponibile 9.933 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 8.691 complete (6.606 urban +1.885 rural) și 1.242 incomplete (673 urban + 569 rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română: 1.384. Sunt și peste 600 de posturi de consilieri școlari, conform comunicatului de la Ministerul Educației.
O analiză Edupedu.ro arată că 6.800 de candidați la examenul de angajare în școli sunt din promoția curentă, cel mai mare număr din ultimii 14 ani. Numărul mare de candidați vine în contextul în care salariul debutantului la 1 iunie 2024 este de circa 3.700 de lei net, salariu obținut în urma grevei profesorilor de anul trecut.
- DOCUMENT Subiect Consilieri școlari – Titularizare 2024:
DOCUMENT Subiect Consilieri școlari – limba maghiară- Titularizare 2024:
- DOCUMENT Barem Consilieri școlari – Titularizare 2024:
Subiectele și baremele pentru consilierii școlari de la Titularizare 2023 pot fi consultate aici.
Context. Ministerul Educației anunța în luna mai 2024 că va solicita Guvernului suplimentarea numărului de posturi în învățământ, pentru a se ajunge la cel puțin un consilier școlar la 500 de elevi, după cum declara ministrul Educației, Ligia Deca, la conferința CONAF, de pe 9 mai, în contextul în care în anul școlar 2023-2024, unui consilier școlar îi revin 800 de elevi.
Edupedu.ro a scris că numărul consilierilor școlari a ajuns 3.354, față de 2.288 în anul școlar 2022-2023, potrivit datelor ministerului. Deși este o creștere cu 1066 de posturi, numărul consilierilor școlari este aproape de cel din iulie 2022, când erau 3.138 de consilieri.
Ce este titularizarea?
Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.
Ce urmează după proba scrisă
Lucrările scrise ale candidaților vor fi evaluate digitalizat în centre constituite la nivel național pe discipline.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul dedicat. Edupedu.ro va reveni cu acestea imediat ce sunt disponibile.
Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv în data de 24 iulie.
Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul titularizare.edu.ro în data de 31 iulie.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 6 august.
1 comment
papagaliceala,nimic practic ..uraaaa …trăiască memorarea…aici și la bac…