Titularizare 2024. Noile centre de examen anunțate de Inspectoratul școlar București pentru concursul de miercuri. Schimbări în contextul codului roșu de caniculă – LISTĂ

2.212 vizualizări
Foto: Pexels.com
Noile centre de examen din București pentru proba scrisă de miercuri, 17 iulie – Titularizare 2024 au fost anunțate de Inspectoratul școlar (ISMB), în contextul codului roșu de caniculă, potrivit unei informări ISMB.

„Având în vedere condițiile meteo deosebit de severe, a fost necesară modificarea locațiilor următoarelor centre de concurs:

  • Centrul nr. 2 Colegiul Tehnic Mihai Bravu se mută la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși – sector 2
  • Centrul nr. 3 Școala Gimnazială nr. 80 se muta la Școala Gimnazială nr. 97 – sector 4
  • Centrul nr. 5 Școala Gimnazială Avram Iancu se mută la Colegiul Național Octav Onicescu – sector 4 
  • Centrul nr. 6 Colegiul Economic Viilor se mută la Liceul Teoretic Marin Preda – sector 6”, a publicat instituția pe ismb.edu.ro.

Iată noua listă a centrelor de examen pentru proba scrisă de la Titularizare 2024 București:

  • Titularizarea este concursul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
Proba scrisă de la Titularizare 2024, concursul de angajare în învățământ, are loc pe 17 iulie 2024.

Context. Unele școli în care se va susține concursul național de titularizare miercuri, 17 iulie, ar putea să fie schimbate cu altele în care să existe sistem de climatizare, a anunțat ministra educației, Ligia Deca, duminică după-amiază, 14 iulie.

Anunțul Ligiei Deca vine în contextul în care codul roșu de caniculă s-a prelungit până miercuri, 17 iulie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care a anunțat extinderea avertizării luni dimineață. Valul de căldură extremă cuprinde aproape toată țara.

Amintim că va fi o zi de foc miercuri, 17 iulie, pentru candidații și profesorii care susțin concursul național de titularizare, de angajare în sistemul de învățământ. Vor fi până la 42°, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), care a prelungit în această dimineață codul roșu până miercuri inclusiv.

Patru centre de examen pentru proba scrisă de miercuri, 17 iulie, la Titularizare 2024, au fost schimbate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Timiș, potrivit unui comunicat al instituției.

Mai mulți profesori și candidați la concursul de angajare în învățământ – proba scrisă de miercuri, 17 iulie, transmit, într-un mesaj adresat ministrei Ligia Deca, primit pe adresa redacției, faptul că solicită schimbarea zilei alocate probei. Solicitarea – în contextul în care este cod roșu de caniculă până miercuri inclusiv.


4 comments
  1. Prostia la putere nu se poate gandi decat la ea. Cum sa ajunga in parlament, cum sa ia o pensie speciala, cum sa fure legal, cum sa-si ia casa in Dubai etc.

    Nu s-au gandit de la inceput sa aleaga niste scoli care au aer conditionat.
    Acum cu planificarea asta pe genunchi se poate intampla sa pice curentul in ziua examenului, se poate intampla ca aerul conditionat sa nu faca fata, o sa apara niste participanti care o sa spuna ca ii trage curentul etc.

    Daca i-ar fi dus mintea ar fi facut planificarea aia epica pe mai multe pagini in asa fel incat sa aiba loc examenul iarna sau primavara cand nu e nevoie de aer conditionat.

  2. nu cred ca o sa mute examenele. s-ar suprapune toate. la noi doar se testeaza si se ajusteaza statisticile. reforma zero. dar scanarea trebuie eliminata nu numai ca nu e digitalizare, dar costurile sunt mult prea mari si birocratia adusa de scanare e imensa pentru un sistem de invatamant in care culmea, toti urla ca nu sunt bani si ca e prea birocratic.

  3. dar la elevii care au dat examene s-a gandit cineva? tot in canicula au dat. unde mai pui suprapunerea competentelor cu examenele. competentele digitale si lingvistice incep la ora 13. sa stai in sala de examen sa pana pe la oara 17 sa se termine scanarea nu e normal. totul e bataie de joc cu scanarea , pe banii nostri. scanarea a adus la o mult mai mare birocratizare, bani si timp cheltuiti in plus. eliminati scanarea.

    1. Aveți perfecta dreptate! Fiica mea a dat competentele la română, după-amiază, iar afară erau 39-40 grade.
      Atunci când s-au dat și celelalte competente ( limbi străine și TIC), era tot caniculă. Noroc ca fiica mea si-a echivalat engleza si TIC-ul pentru ca are diplomă Cambridge și Certificat ECDL.
      La elevi nu s-a gândit nimeni.
      Puneți, fraților, examenele naționale și bacalaureatul mai devreme, la începutul lunii iunie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghinea: Proiectul România educată va fi reprezentat în PNRR pe cinci direcții, fiecare va avea o alocare consistentă / Pentru digitalizare vom avea alocări la nivel de școală pentru a îmbunătăți formarea profesorilor / Vom finanța parteneriate între liceele agricole și ferme model

Proiectul România educată va fi reprezentat în PNRR pe cinci direcții, a declarat ministrul proiectelor europene, Cristian Ghinea, la Radio România Actualități. Acesta a repetat faptul că Educația va primi…
Vezi articolul
subsecretar de stat la Educație

Anul acesta avem mult mai mulți profesori formați pentru predare online prin masterul didactic și prin programul PROF, susține subsecretarul de stat din Educație, Tudor Oprea / Niciun masterand nu a absolvit încă masterul didactic, iar proiectul PROF nu a început formările

Tudor Oprea, subsecretar de stat în Ministerul Educației a declarat într-o dezbatere online organizată de hotnews.ro că ”Anul acesta avem mult mai mulți profesori formați pentru predare online prin masterul…
Vezi articolul

Geografia nu este materie de Bacalaureat în ”viziunea Andronescu”. Societatea Română de Geografie: un ministru sau un consilier nu doreşte ca Geografia să formeze conştiințe

O petiție lansată pe internet pentru menținerea Geografiei ca variantă de opțiune pentru examenul de bacalaureat a strâns deja peste 6.500 de semnături. Profesorii au reacționat astfel după anunțul de…
Vezi articolul