Titularizare 2024. Noi programe valabile din acest an pentru 9 discipline, publicate în Monitorul Oficial la o lună după aprobarea lor în Ministerul Educației

30.829 de vizualizări
Foto: © Voyagerix | Dreamstime.com
Ordinul privind aprobarea a peste 20 de programe pentru susținerea concursului național de angajare în învățământul preuniversitar în 2024, pentru 9 discipline, a fost publicat in Monitorul Oficial joi, 14 decembrie, la o lună după ce Ministerul Educației a aprobat documentele. Lista disciplinelor pentru care se poate susține Titularizarea în această sesiune și pentru care s-au aprobate programele valabile începând din acest an pot fi descărcate de mai jos din articol.

Nu există în document programele pentru limba și literatura română, limbi străine, matematică, fizică, chimie, geografie sau istorie, de exemplu. Sunt discipline pentru 8 discipline distincte și 17 pentru educatori-puericultori în mai multe limbi ale minorităților naționale. Aceeași situație se regăsește și în cazul celor 40 de programe publicate pentru examenul de definitivare în învățământ – dintre care 16 sunt pentru educatori-puericultori învățământ în limbi materne – publicate pe 27 noiembrie 2023.

Documentele au fost publicate în Monitorul Oficial joi, 14 decembrie, deși Ministerul Educației le-a aprobat din 16 noiembrie, mai exact a trecut peste o lună în care instituția nu a comunicat noile 25 de programe valabile pentru sesiunea din 2024. Candidații nu știu nici datele concursului din vara anului 2024.

Se aprobă programele pentru susținerea Concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, valabile începând cu sesiunea 2024, prevăzute în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin”, scrie la articolul 1.

Disciplinele Concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar pentru care sunt aprobate programele din anexa nr. 1 sunt cuprinse în anexa nr. 2”, scrie la articolul 2.

FOTO DOCUMENT DESCARCĂ Lista disciplinelor pentru care au fost aprobate programele și la care se poate susține Titularizare 2024:
DOCUMENT DESCARCĂ Programele valabile începând cu sesiunea 2024 de Definitivat:

Amintim că profesorii se vor putea titulariza și pe jumătate de normă din anul școlar 2024-2025, potrivit unui document pus în consultare publică de Ministerul Educației. Este vorba despre proiectul privind Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.

Ministrul Educației, Ligia Deca, își propune corectare digitalizată la Titularizare, Definitivat, Evaluare Națională, Bacalaureat și simulări, în anul școlar 2023-2024.

Foto: © Voyagerix | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

care face parte integrantă din prezentul ordin.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Oana Fotache Dubălaru, decana Facultății de Litere UB: Numărul posturilor scoase la concursul de titularizare e ridicol de mic. Lipsa de perspectivă îi descurajează pe profesorii debutanți în câțiva ani. E un cerc vicios al demotivării

Absolvenții de Litere, specializarea limba română și o limbă străină, ajung să fie profesori în sistemul public de învățământ pe un număr de posturi scoase la concurs „ridicol de mic”,…
Vezi articolul
protest studenti UBB

Studenții facultăților din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au protestat, nemulțimiți de decizia ministerului Educației de a reveni la cursuri cu prezență fizică în plin semestru II / Mesaje de pe pancarte: ”2 luni de chirie, cât 2 ani de pandemie”, ”Fizic în teorie, dar fără bani de chirie”

În jur de 250 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au protestat azi în fața sediului instituției, din cauza deciziei ministerului Educației de a renunța la cursurile online, ca…
Vezi articolul

Protocol de colaborare între Ministerul Educației și Institutul Aspen, condus de Mircea Geoană, fost candidat la președinție din partea PSD. Ciolacu nu exclude susținerea lui Geoană la alegerile din 2024

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu şi Florin Pogonaru, Co-Preşedinte în exerciţiu al Institutului Aspen România, au semnat un protocol de colaborare între cele două instituţii. Șeful Institutului Aspen este Mircea Geoană, adjunct al secretarului…
Vezi articolul