Rezultatele la probele practice și la inspecțiile speciale la clasă din cadrul concursului de Titularizare 2022 vor fi publicate luni, 4 iulie, la avizierul și pe pagina web a inspectoratelor școlare, conform calendarului oficial. Amintim că proba scrisă a concursului se va desfășura pe data de 13 iulie.
Mai amintim că Edupedu.ro a scris că a fost reactualizat site-ul Titularizare 2022 cu lista candidaților înscriși la concurs, după ce în ultimele 3 luni Ministerul Educației a mutat afișarea posturilor pe site-ul propriu și nu a mai folosit platforma gestionată de fosta SIVECO. Platforma a fost reactualizată vineri, 24 iunie.
Probele practice și inspecțiile speciale la clasă, precum și soluționarea contestațiilor au avut loc până pe 30 iunie.
- Programele valabile pentru concursul din 2022 sunt publicate aici.
- Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializarile, precum şi probele de concurs valabil pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar 2022 este disponibil aici.
- Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2022 – 2023 este publicată aici.
Citește aici informațiile despre desfășurarea probei scrise
Calendarul concursului este următorul:
i) afişarea rezultatelor la probele practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă – termen: 4 iulie 2022
j) desfășurarea probei scrise – termen: 13 iulie 2022
k) comunicarea rezultatelor iniţiale – termen: 19 iulie 2022
l) înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;
m) soluţionarea contestațiilor;
n) comunicarea rezultatelor finale;
o) repartizarea candidaţilor conform prevederilor art.74 alin. (3), lit.a) sau 80 alin.(9) din Metodologie, după caz;
p) ședință de repartizare, în ordine, a:
(i) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art.74 alin. (3), lit. b) din Metodologie;
(ii) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie;
(iii) cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie;
(iv) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;
(v) repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2022, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;
Termen: 1 august 2022
q) reactualizarea listei posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate – termen: 2 august 2022
r) emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră – perioada: 2-22 august 2022
Informații de context
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în luna mai că „titularizarea nu cred că este un lucru pe care trebuie să-l schimbăm”, cu toate că în luna februarie a acestui an spunea că „e clar că e nevoie de o schimbare și la nivelul acestui sistem de titularizare”. Mai multe detalii aici.
Sorin Cîmpeanu a precizat luna trecută că salariul unui profesor debutant ar trebui să fie cât un salariu mediu net pe economie. „Propunerea mea este să avem un debut de salariu mediu pe economie pentru toți profesorii la început de carieră. Să înceapă cu salariul mediu pe economie pentru că altfel școala fără profesori nu se poate, iar absolvenții cei mai buni ai universităților nu vor fi atrași spre cariera didactică, dacă vor avea oferte cu salarii duble sau triple. Salarizarea pentru profesori debutanți este total nemotivantă, după care ne plângem că nu avem profesori pregătiți. Voi propune inclusiv la nivel de lege,” a declarat ministrul Educației.”
Într-un alt interviu, difuzat la Digi24, ministrul Cîmpeanu a menționat și sume. Acesta a spus că ar fi vorba despre 3.650 de lei – 3.750 de lei, valoarea salariului mediu net pe economie pentru anul 2021.
Ce este Titularizarea
Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.
Citește și:
A fost reactualizat site-ul Titularizare 2022 cu lista candidaților înscriși la concurs, cu două săptămâni înaintea probei scrise și după ce în ultimele 3 luni afișarea posturilor a fost mutată pe site-ul Ministerului Educației
“Detitularizarea” – luată în calcul ca sancțiune pentru profesorii care nu respectă regulile etice legate de meditații sau pentru cei agresivi, potrivit ministrului Cîmpeanu
Foto: © Lovelyday12 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.