Titularizare 2021 – proba scrisă va avea loc pe 21 iulie, potrivit unui draft de calendar al Ministerului Educației

48.780 de vizualizări
Foto: © Harry Rendón Mayorga | Dreamstime.com
Proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice, numit Titularizare, va avea loc miercuri, pe 21 iulie 2021, potrivit calendarului pregătit de Ministerul Educației, consultat de Edupedu.ro, aflat în stadiu de draft. Titularizarea este concursul de angajare în învățământ la care candidații care iau medii peste 7 se pot angaja pe perioadă nedeterminată și cei care iau peste media 5, pe perioadă determinată, dacă există posturi disponibile, scoase la concurs.

Rezultatele inițiale vor fi afișate până pe 27 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 3 august 2021, potrivit calendarului în lucru la Ministerul Educației. Potrivit surselor Edupedu.ro, există probabilitatea de a apărea modificări în privința datelor din acest calendar, însă nu unele de substanță.

Calendarul draft al concursului național de Titutlarizare 2021, obținut de Edupedu.ro, este următorul:

Ocuparea prin concurs naţional a posturilor didactice/ catedrelor declarate vacante/ rezervate în învățământul preuniversitar:

  • Până la 7 mai 2021 – înregistrarea, analizarea şi soluţionarea cererilor de concediu fără plată în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ şi transmiterea situaţiei la inspectoratele şcolare;
  • Termen: 10 mai 2021 – verificarea și publicarea listei finale reactualizate cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate pentru concurs;
  • Perioada: 11-17 mai 2021 – înregistrarea dosarelor de înscriere a candidaților la concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate, inclusiv pentru absolvenții promoției 2021, la inspectoratele şcolare/centrele de înscriere;
  • Perioada: 12-18 mai 2021 – verificarea și avizarea dosarelor candidaților de către comisia judeţeană/a municipiului Bucureşti de organizare și desfășurare a concursului;
  • Perioadele: 19-20 mai 2021; 13-16 iulie 2021 pentru absolvenții promoției 2021/absolvenţii 2021 ai programelor de pregătire psihopedagogică oferite de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/ departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic – validarea înscrierii, prin semnătură, de către candidați sau împuterniciții acestora prin procură notarială în original, conform graficului stabilit de comisia de organizare și desfășurare a concursului; neprezentarea la validare a absolvenţilor din promoțiile anterioare, atrage după sine anularea înscrierii la concurs.  

Notă: (1) În perioada  11-17 mai 2021 pot depune dosare de înscriere şi cadrele didactice a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

(2) În mod excepţional, absolvenţii promoţiei 2021 (studiilor medii/postliceale/universitare de licență/ universitare de masterat/departamentelor pentru pregătirea personalului didactic/ departamentelor de specialitate cu profil psihopedagogic) pot să prezinte adeverinţa de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică şi să valideze fişa de înscriere în data de 21 iulie 2021, până la ora 8.00. Absolvenţii promoţiei 2021 pot participa la proba scrisă în cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate, numai după prezentarea adeverinţei de absolvire a studiilor/programului de pregătire psihopedagogică.

(3) Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidaţii nu mai validează fişele de înscriere şi optează, în scris, pentru judeţul/municipiul Bucureşti în care se prezintă la repartizare.  

  • Termen: 21 mai 2021 – afișarea, la avizierele inspectoratelor şcolare, a: listei candidaților înscriși și a graficului privind susținerea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă; listei cadrelor didactice angajate cu contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei înscrise la concursul naţional  care solicită repartizarea pe perioadă nedeterminată pe postul didactic/catedra pe care sunt angajate şi a listei posturilor didactice/catedrelor pe care sunt angajate aceste cadre didactice.

Notă: Pe durata stării de alertă, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, candidatul care observă erori în datele afișate informează, în scris, prin poștă electronică, inspectoratul școlar în vederea corectării acestora până la data de 16 iulie 2021.

  • Perioada: 24 mai-25 iunie 2021 – stabilirea centrelor de concurs şi comunicarea acestora la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar; organizarea și desfășurarea probelor practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă şi soluţionarea contestaţiilor la aceste probe*.

Notă: (1) În perioada 24 mai-25 iunie pot participa la probele practice/orale şi inspecţiile la clasă şi cadrele didactice titulare rămase cu reducerea de activitate nesoluţionată sau a căror reducere de activitate a apărut în perioada aprilie-mai 2021.

(2) Cadrele didactice titulare solicitate pentru detaşare în interesul învăţământului pot participa la probele practice/orale în perioada 24 mai – 4 iunie 2021.

  • Termen: 21 iulie 2021 – desfășurarea probei scrise;
  • Termen: 27 iulie 2021 – comunicarea rezultatelor iniţiale;
  • Perioada: 27-28 iulie 2021 – înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;
  • Perioada: 29 iulie-2 august 2021 – soluţionarea contestațiilor;
  • Termen: 3 august 2021 – comunicarea rezultatelor finale;
  • Termen: 4 august 2021 – repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2021, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. a) sau 80 alin. (9), după caz; repartizarea candidaţilor conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. b) sau 80 alin. (9), după caz;
  • Termen: 5 august 2021 – ședință de repartizare, în ordine, a:
    • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. c);
    • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. d);
    • cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. e);
    • cadrelor didactice titulare, conform prevederilor 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9), după caz;
  • Termen: 6 august 2021 – reactualizarea listei posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate;
  • Perioada: 9-23 august 2021 – emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră.
Ce este titularizarea?

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată/determinată.

Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Foto: © Harry Rendón Mayorga | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


9 comments
  1. Nu inteleg sistemul acesta idiot de titularizare. Spre exemplu, eu ca profesoara de informatica de gimnaziu, am doar 3 ani de studii superioare, nu pot preda la liceu, dar trebuie sa iau peste 7 la subiecte de programare de clasele 11-12. Sunt subiecte extrem de grele de olimpiada de informatica de Liceu, subiecte care nu au nimic de a face cu ce este in programa de gimanziu la informatica si tic, clasele 5-8. Oare desteptii aia care se ocupa de aceste examene, au habar despre ce se preda si ce subiecte se dau la titularizare?

  2. Buna ziua, eu am terminat facutlatea in anul 2006,si nu am lucrat in invatamant niciodata, pot sa ma inscriu la titularizare??

  3. Buna ziua, se scosese proba practica, a fost reintrodusa?
    in cazul in care nu detin in original diploma licenta facultate, doar copie xerox, dar am diploma licenta masterat, pot inscrie dosarul pt titularizare ed fiz si sport pt iulie 2021?

  4. Bună ziua!
    Aș dori să știu dacă mă pot înscrie la concursul de titularizare în învățământ în situația în care am predat, ca și profesor suplinitor, doar 2 ani, în perioada 2001 – 2004 și nu am susținut examen de definitivat. Menționez că modulul pegadogic l-am făcut în timpul facultății (perioada 1997 – 2001).

  5. Bună seara! Pot participa la concurs de titulariz chiar dacă n-am mai fost în învățăm? Am profesat în 2004-2005, apoi am fost în conc creștere copil și de atunci lucrezi în comerț. Am făcut Colegiul de Institutori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salarizarea profesorilor se va face prin noua Lege a Educației, nu prin legea salarizării, potrivit președintelui PSD Marcel Ciolacu: Aș introduce toate sporurile pentru profesori în salariul de bază / Ar trebui introduse criterii de performanţă pentru o mărire de salariu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se pronunţă în favoarea introducerii unor criterii de performanţă în Legea Educaţiei, care să permită profesorilor performanți să obţină salarii mai mari. Acesta nu a făcut…
Vezi articolul

EXCLUSIV Ministerul Educației întreabă părinții și profesorii ce discipline obligatorii să taie din cele 18 de la gimnaziu, câte ore să reducă și ce materii ar trebui introduse. Chestionarele online trebuie completate până pe 15 martie

Două chestionare online, unul pentru părinți și altul pentru profesori, prin care ministerul vrea să afle câte ore să taie de la disciplinele obligatorii din gimnaziu, ce materii ar trebui…
Vezi articolul

Curs gratuit pentru profesorii de gimnaziu și liceu despre analizarea datelor, citirea de grafice, statistici și rapoarte, sau crearea acestora – DataCamp Classrooms. Se oferă și certificare recunoscută internațional / Înscrierile debutează în curand (P)

Profesorii care predau la gimnaziu și la liceu, din România, se pot înscrie gratuit la un curs de analiza și interpretarea datelor pe o platformă unde pot lucra pe acest…
Vezi articolul

VIDEO Ligia Deca, despre reforma formării continue a profesorilor: Pentru cele 90 de credite „poate ar trebui să gândim o îmbinare a interesului public, cu interesul școlii și cu interesul personal” / Flexibilizarea rutelor de intrare: Dacă avem profesioniști care au profesii din sfera științelor, care își doresc să intre la catedră, să stimulăm și să premiem acest lucru

Reformarea formării continue a cadrelor didactice este inclusă în viziunea România Educată, potrivit Ligiei Deca, consilier prezidențial pentru Educație și Cercetare. Aceasta a declarat, la prezentarea raportului detaliat al rezultatelor…
Vezi articolul