Țintele de vaccinare propuse de guvern pentru 2022: 20% dintre copiii cu vârste de până în 12 ani și doar 70% din populația generală de peste 12 ani / Obiectiv “precaut” determinat de “reticența parentală”

1.554 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Obiectivul de vaccinare pentru anul 2022 este de 20% dintre copiii cu vârste până la 12 ani și de 70% din populația generală cu vârsta de 12 ani mai mult, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern inițiat de Ministerul Sănătății, pentru completarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în România, propus de guvern și aflat în circuitul de avizare.

Același document prevede un obiectiv de acoperire vaccinală de 90% din populația generală eligibilă cu vârste de peste 12 ani în 2023.

Prin acest proiect se introduc, între altele, două noi puncte referitoare la obiectivele de vaccinare, astfel:

Foto: captură – Pasaj din proiectul de completare a Strategiei de vaccinare

Ținta de 20% copii cu vârste de până în 12 ani, vaccinați până anul viitor, este susținută prin “studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală, urmând a fi reevaluată periodic”.

Nota de fundamentare mai precizează că “este recomandabil ca vaccinarea împotriva Covid-19 să se realizeze cu tipurile de produsele utilizate până în prezent, luând în considerare acceptabilitatea populației pentru anumite tipuri de vaccinuri împotriva Covid-19”.

Același document menționează că la finalul zilei de 1 noiembrie România avea o rată de vaccinare cu cel puțin o doză de aproape 42% pentru populația eligibilă de peste 12 ani, cu o rată de acoperire de aproximativ 36,8% sub ținta stabilită prin strategie. În acest context, ținta de 205 din populația de 5-11 ani este declarată un “obiectiv de acoperire vaccinală precaut”. 

“Conform calculelor, ar rămâne de acoperit minim 28% din populația eligibilă de peste 12 ani și 20% din populația de 5-11 ani”, mai arată nota de fundamentare.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Primul clip oficial despre copii și școală, făcut de Guvern în ziua începerii școlii, prezentat într-un colaj care începe cu alegerile locale din 27 septembrie. Ideea de echipă, subliniată în mesaj, slogan electoral al PNL și folosită și de alte partide

Primul clip oficial de informare făcut de Guvernul României despre copii și școală a apărut luni, 14 septembrie, pe canalul oficial de Youtube al instituției și a fost publicat la…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

Senatorul USR Ștefan Pălărie, despre testarea antidrog în școli: Guvernanții încearcă să arunce în cârca părinților, profesorilor și elevilor o problemă gravă – traficul de droguri, pe care ei stau și îl urmăresc cu „atenție și îngrijorare”

După ce în această săptămână ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă și ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila au vorbit despre testarea antidrog în școli, senatorul USR Ștefan Pălărie…
Vezi articolul

Mi se pare aberantă propoziția „se caută resurse” pentru majorările salariale ale profesorilor de la 1 ianuarie 2024, spune Mircea Miclea: Trebuie să aloci resurse cu prioritate, altfel nu vom mai avea educație în viitor

„Mie mi se pare aberantă propoziția asta „se caută resurse”, ca și cum guvernanții ar face o favoare acestei societăți, acestei țări și cadrelor didactice”, a spus profesorul Mircea Miclea,…
Vezi articolul

Ce se întâmplă dacă părintele nu vrea să își lase copilul la școală? „Nu putem lăsa la liberul arbitru al părintelui decizia de a ține copilul acasă, școala ar deveni facultativă” – Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației / Elevii care locuiesc cu persoane la risc pot sta acasă dacă părinții depun o declarație

„Nu putem lăsa la liberul arbitru al părintelui decizia de a ține copilul acasă. În cazul acesta, școala devine facultativă”, a declarat astăzi Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul…
Vezi articolul

Vânzarea băuturilor energizante către minori va fi interzisă, prevede un proiect de lege inițiat de președintele interimar al Camerei Deputaților / Amenzi de până la 3.000 de lei sau chiar suspendarea activității între 10 și 30 de zile

Deputatul PSD Alfred Simonis, președinte interimar al Camerei Deputaților, a depus, luni, un proiect legislativ care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori. Amenzile merg până la 3.000 de lei și…
Vezi articolul