GRAFIC Tinerii cu facultate au o probabilitate de migrație de 4 ori mai mare decât cei fără școală

1.870 de vizualizări
probabilitate de migrație
SURSA: pixabay.com
Cu cât sunt mai educați, cu atât e mai mare predispoziția oamenilor spre relocare pentru a câștiga mai bine de pe urma calificării lor. Asta susține un studiu UNESCO publicat recent. Preferințele și aspirațiile oamenilor, ca rezultat al educației, îi fac pe oameni să părăsească zonele rurale sau slab dezvoltate și să migreze în căutarea câștigurilor potențiale mai mari.

După ce au analizat 53 de state, specialiștii au ajuns la concluzia că probabilitatea migrației s-a dublat printre cei cu studii primare, s-a triplat în rândul celor cu educație secundară (liceu și gimnaziu) și s-a mărit de patru ori printre cei cu studii superioare comparativ cu cei fără educație.

Probabilitate de migrație

probabilitate de migrație

Intensitatea migrației studiată în lucrarea citată arată că România avea o rată a migrației de 2,12% în medie, pentru perioada studiată (1999-2010), Pentru cei fără studii, rata de migrație era de 0.81% din populația fără studii, cu vârsta peste 15 ani. Pentru cei cu studii primare, migrația era de 1,31% din populația cu studii primare, pentre cei cu liceul și gimnaziul terminate rata de migrațe a fost de 1,96%. Pentru tinerii cu studii superioare această probabilitate de migrație ajungea la 5,29%.

Între timp datele recente arată că peste 20% din populația cu studii superioare a plecat la muncă în străinătate, jumătate dintre cei plecați în ultimii 3 ani sunt tineri, iar peste 4 milioane de români sunt emigranți. Numai în 2017 au plecat în afară 219 mii de români, cel mai mare număr de emigranți din ultimii 7 ani.

FOTO: pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății cere centralizarea numărului de paturi pediatrice în județe, în condițiile în care tulpina Delta afectează mai mult copiii și populația tânără, comparativ cu variantele anterioare

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a cerut o centralizare a numărului de paturi la nivel județean, ce pot fi alocate îngrijirii pacienților pediatrici, inclusiv pentru ATI pediatrie, având în vedere faptul…
Vezi articolul

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației: Urgent controale la toate after school-urile şi verificate sistemele anti-incendiu, precum şi reacția la alarme / În țara în care eşti luat de nebun dacă respecți reguli, e un miracol că se întâmplă catastrofe doar o dată la cinci ani

“Acest tip de catastrofe arată vina noastră comună, pactul cotidian pe care îl facem cu ‘merge şi aşa’. Şi când vine unul care spune ‘nu, nu merge şi aşa’, i…
Vezi articolul

Scriitorul Pascal Bruckner, mesaj pentru studenți la deschiderea anului universitar, la Universitatea de Vest din Timișoara: Nu este adevărat că „the sky is the limit”, oamenii sunt ființe „imperfecte și limitate, dar, în loc să încerci să fii bun în toate, trebuie să fim excelenți în cel puțin un domeniu” / „Încercați să rămâneți vii până în ultima clipă”

„Toți avem limite, nu este adevărat că „the sky is the limit”. Nu, suntem ființe umane, imperfecte și limitate. Dar, în loc să încerci să fii bun în toate domeniile,…
Vezi articolul