Tinerii care se pregătesc să fie antrenori de fotbal la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca vor face și cursuri pentru licența UEFA C, după un parteneriat cu Federația Română de Fotbal

375 de vizualizări
Foto: © Matimix | Dreamstime.com
Studenții care vor să devină antrenori de fotbal la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) vor putea face și cursuri de formare pentru licența UEFA C, în cadrul unui protocol semnat cu Federația Română de Fotbal (FRF), ce va fi aplicat din acest an, potrivit unui comunicat de presă. Studenții vor avea parte și de stagii de practică de specialitate.

Studenții UBB care urmează să devină antrenori de fotbal vor putea face cursuri de formare pentru Licența UEFA C, începând cu acest an universitar, anunță UBB într-un comunicat de presă.

Sunt vizați studenții aflați în anii terminali ai programelor de licență sau master care vor obține calificarea de antrenor. Aceștia vor parcurge, în ultimul semestru de studii, în afara orelor de studiu, prin Școala Federală de Antrenori, programa și procesul de formare pentru Licența UEFA C, conform cerințelor UEFA, potrivit protocolului semnat cu Federația Română de Fotbal (FRF).

De asemenea, vor fi organizate stagii de practică de specialitate, sesiuni de pregătire specifică, iar cei mai buni studenți vor putea participa la anumite acțiuni ale echipei naționale de fotbal.

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David spune în comunicatul de presă: “Ne-am implicat și vom continua să ne implicăm în susținerea performanței și a educației sportive în general, am contribuit, prin specialiștii noștri, la elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport. Reiau o idee pe care am mai spus-o și în care cred, îndrăznind, ca rector al celei mai mari universități clujene, succesoare a Universității românești din Cluj, să actualizez vorbele înțelepte și potrivite pentru un început romantic ale rectorului Iuliu Hațieganu, spunând că scopul nostru este de a crea oameni sănătoși, dar când se poate și campioni. Și armonie, dar când se poate și record. Pentru aceasta vom continua să fim alături de mișcarea sportivă și să o sprijinim și din punctul de vedere al formării profesioniștilor ei”.

Comunicatul integral al UBB privind protocolul cu Federația Română de Fotbal

Citește și:
Nu avem suficienți profesori specializați de educație fizică și sport în școli, nu există o infrastructură sportivă adecvată și suntem țara europeană cu doar trei sporturi obligatorii la clasă – atletism, jocuri și gimnastică, fără niciunul opțional – probleme identificate în Strategia Națională pentru Sport / Soluțiile sunt însă vagi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Desființarea titularizării

VIDEO Povestea pactului pentru educație propus de Tudor Chirilă și răspunsurile politicienilor din guvernările Dăncilă și Orban: Reforma în educație nu interesează pe nimeni. Ce-i interesează este să aibă alegeri anticipate, conservarea puterii. Noi mai stăm o tură

“Cu pactul meu pe educație în cap, am deschis această discuție și cu Raluca Turcan și am întrebat-o: dar de ce nu luăm ceva ce este bun și nu conservăm…
Vezi articolul

Topul liceelor din București preferate de elevii de clasa a VIII-a: în 2024 Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” nu mai e pe podium, față de 2023 – raport CMBRAE

Colegiile Naționale ”I. L. Caragiale”, “Gheorghe Lazăr” și ”Iulia Hasdeu” ocupă primele 3 locuri în preferințele elevilor în topul liceelor la nivelul municipiului București, potrivit studiului privind opțiunile școlare și…
Vezi articolul

„Asumăm o creștere mică a numărului de cazuri, pe care o putem gestiona”, anunță ministrul Sănătății în contextul redeschiderii școlilor, restaurantelor și teatrelor: „Dacă nu se respectă regulile, intervenim cu restricţii în anumite zone”

În condiţiile în care se redeschid restaurantele în interior, cinematografele, teatrele şi şcolile, „putem gestiona o creştere a numărului de cazuri, o creştere mică pe care o asumăm”, a declarat…
Vezi articolul