TIMELINE Cursa contracronometru pentru vaccinul anti-COVID: sume uriașe mobilizate de comunitatea internațională

51 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Noul coronavirus a ucis până acum peste 400.000 de oameni și continuă să facă victime pe tot globul.

Încă de la izbucnirea pandemiei mondiale, la începutul anului 2020, multe țări ale lumii au început cursa contracronometru pentru găsirea unui vaccin care să oprească criza.

Guverne, institute de cercetare, mari companii din Sănătate sau universități renumite depun eforturi considerabile pentru a oferi antidotul. Este o luptă pentru prestigiu științific, dar și o miză economică: cine dezvoltă primul vaccin anti-COVID-19.

SUA încearcă să contracteze posibilii câștigători iar Uniunea Europeană a strâns într-o sesiune globală de donații 7,4 miliarde de euro, fonduri puse la dispoziție pentru cercetări.

Nici România nu este absentă din această cursă: Centrul de cercetare Oncogen din Timișoara lucrează la propriul vaccin, care a atras atenția ambasadorului Marii Britanii.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fosile de rechini și pisici de mare, descoperite de arheologi în județele Sălaj și Maramureș. Cercetătorul Nicolae Trif: Sunt dinți cu morfologii complet noi. Urmează analiza lor în profunzime

Un grup de cercetători coordonați de paleontologul Nicolae Trif anunță descoperirea a numeroase fosile de rechini și pisici de mare în două situri din nordul Sălajului și sudul Maramureșului, scrie Turnul…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Chimie 2019 a fost acordat cercetătorilor care “au creat o lume reîncărcabilă”: John Goodenough, Stanley Whittingham și Akira Yoshino, pentru dezvoltarea bateriilor pe bază de litiu-ion

Premiul Nobel pentru Chimie 2019 a fost acordat cercetătorilor John Goodenough, Stanley Whittingham și Akira Yoshino, pentru dezvoltarea bateriilor pe baza de litiu-ion, a anunțat în urmă cu câteva momente…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, despre reprezentarea în rankingul Shanghai: Dacă universitățile din Cluj, București, Iași reușesc o formulă de colaborare strânsă cu universitățile de medicină, toate intră în top 1000, unele dintre ele chiar în top 500

“Dacă Universitatea din Cluj, Universitatea din București, Universitatea Cuza reușesc o formulă de colaborare strânsă cu universitățile de medicină din aceste orașe, toate cele trei universități intră în top 1000…
Vezi articolul