TikTok a fost amendat cu 345 de milioane de euro în Irlanda pentru că a încălcat legislația Uniunii Europene privind protecția copiilor. Care este poziția companiei

240 de vizualizări
Foto: Unsplash.com – Solen Feyissa
TikTok a fost amendată cu 345 de milioane de euro (296 de milioane de lire sterline) pentru că a încălcat legislația UE privind datele cu caracter personal în ceea ce privește gestionarea conturilor copiilor, inclusiv pentru că nu a reușit să protejeze conținutul utilizatorilor minori de accesul public, transmite The Guardian, potrivit Economedia.ro.

Autoritatea irlandeză de supraveghere a datelor, care reglementează TikTok în întreaga UE, a declarat că aplicația video deținută de chinezi a comis mai multe încălcări ale normelor GDPR.

Acesta a constatat că TikTok a încălcat GDPR prin: plasarea în mod implicit a conturilor utilizatorilor minori pe o setare publică; permiterea comentariilor publice pe aceste conturi; faptul că nu a verificat dacă un adult căruia i s-a acordat acces la contul unui copil în cadrul unui program de “asociere familială” era un părinte sau un tutore; și că nu a luat în considerare în mod corespunzător riscurile pe care le prezintă pe platformă pentru utilizatorii minori de 13 ani care au fost plasați pe o setare publică.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a declarat că utilizatorii cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani au fost ghidați prin procesul de înregistrare într-un mod care a dus la setarea conturilor lor ca fiind publice, ceea ce înseamnă că oricine poate vedea conținutul unui cont sau comenta pe acesta, în mod implicit. De asemenea, Comisia a constatat că sistemul de “asociere familială”, care oferă unui adult controlul asupra setărilor contului unui copil, nu a verificat dacă adultul “asociat” cu copilul utilizator este un părinte sau un tutore.

Citește articolul complet pe Economedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Kelemen Hunor: La legile educației nu ar trebui să avem amendamente, nici noi, nici colegii din coaliție, în Parlament. Eu de la bun început am spus să trecem legea prin asumare, cum am făcut în 2011 cu legea lui Funeriu, dar nu au fost de acord colegii

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că “UDMR nu are amendamente la legile Educației și nici colegii de coaliție nu ar trebui să aibă în Parlament”. Proiectele legilor Educației se află…
Vezi articolul

PARADOX Una dintre priorităţile bugetare ale Ministerului Educaţiei este susţinerea manualelor Editurii Didactice şi Pedagogice, desi acelaşi minister a renunţat la manualele unice

În proiectul de Buget pe 2019, adoptat de Guvern, una dintre priorităţile Ministerului Educaţiei la capitolul învăţământ preuniversitar este “susţinerea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică S.A.”. Este apoi precizat şi…
Vezi articolul