Testele de salivă să fie livrate unităților de învățământ deja ambalate, fie individual, fie cel mult două teste – sindicatele din Educație

1.279 de vizualizări
Foto: pachet teste salivă (surse – EduPedu.ro)
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” solicită ministrului Educației ca testele de salivă să fie livrate unităților de învățământ deja ambalate, fie individual, fie cel mult două teste (reprezentând necesarul pentru o săptămână pentru fiecare preșcolar/elev), potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.

„Considerăm că este în responsabilitatea firmelor care au câștigat licitațiile organizate de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate să își îndeplinească obligațiile de livrare a testelor, ambalate individual/ maximum 2 teste pe săptămână”, se arată în comunicat.

Comunicatul integral:

Domnule Ministru,

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” – federații sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar – vă solicită să întreprindeți toate demersurile necesare astfel încât testele rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probe de salivă să fie livrate unităților de învățământ deja ambalate, fie individual, fie cel mult două teste (reprezentând necesarul pentru o săptămână pentru fiecare preșcolar/elev).

Considerăm că este în responsabilitatea firmelor care au câștigat licitațiile organizate de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate să își îndeplinească obligațiile de livrare a testelor, ambalate individual/ maximum 2 teste pe săptămână

Este nefiresc ca obligația ambalării testelor de salivă să fie „pusă” în responsabilitatea unităților de învățământ, deși, potrivit caietului de sarcini, firmele câștigătoare ale licitațiilor trebuiau să achiziționeze teste ambalate individual.

Mai mult, în condițiile în care, în această perioadă, la nivelul unităților de învățământ au loc și evaluările semestriale ale elevilor, nu putem accepta ca personalului din învățământ să i se impună desfășurarea activităților „de împachetare” a testelor, care nu au nicio legătură cu atribuțiile specifice posturilor ocupate.”

Informații de context

Amintim că prim-ministrul României a solicitat Corpului de Control al Guvernului să demareze o acțiune în privința achizițiilor de teste de salivă la Oficiul National pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Astăzi, ministrul Educației a declarat că insistă pe „nevoia de testare de două ori pe săptămână”. Reprezentanți ai elevilor au protestat marți în fața Ministerului Educației din cauza întârzierilor testelor de salivă.

Testarea elevilor nu se mai face luni și joi săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă, a anunțat săptămâna trecută Ministerul Educației duminică seara, într-o precizare comună cu Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și:
Pentru 46 de teste pozitive de salivă de săptămâna trecută nu există un răspuns, spune ministrul Educației: Pentru că nu poți să obligi părinții să meargă la testare PCR, nu există obligativitatea legală, deși ar trebui să fie acest lucru
BREAKING Premierul a trimis Corpul de Control să investigheze achiziția de teste de salivă pentru elevi

1 comment
  1. Suntem in pline teze. In loc sa aduc tezele corectate cat mai curand, eu stau dupa program. Nu, nu corectez tezele, asamblez teste. Pana cand aceasta bataie de joc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proiectul guvernamental Student Invest de sprijin financiar pentru acoperirea taxelor de studii este “praf în ochi și un măr otrăvit”, afirmă Alianța organizațiilor studențești / ANOSR cere guvernului să renunțe la măsuri

Un program al guvernului de sprijin pentru studenți, ce vizează “garantarea unui credit în valoare de maxim 50.000 lei, în proporție de 80% de către stat”, pentru acoperirea taxelor de…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Contradicţie: Preşedintele, Premierul şi ministrul Educaţiei anunţă profesionalizarea funcţiei publice, dar în contractele de mandat ale viitorilor inspectori şcolari este impusă în continuare “realizarea obiectivelor Programului de Guvernare”

Contractele de mandat care vor fi încheiate de viitorii inspectori şcolari generali, inspectori şcolari generali adjuncţi şi directori ai caselor corpului didactic menţin în obligaţiile noilor manageri angajaţi prin concurs…
Vezi articolul