Teste digitale de Matematică, Română, Informatică, Chimie și Franceză pentru clasele I – VIII au fost publicate de Fundația Orange și pot fi folosite de toți profesorii și elevii

21.795 de vizualizări
Inspecția specială
Foto: Pexels.com
Fundația Orange anunță că a publicat sute de noi materiale digitale educaționale în limba română pe platforma Digitaliada, pe care le pot folosi gratuit profesorii și elevii din orice școală. Este vorba despre 360 de teste și evaluări semestriale (teze) în format digital pentru evaluarea competențelor elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Testele digitale pot să fie folosite atât de către profesori, la clasă, cât și de către copii, pentru auto-evaluare. Profesorii și directorii de școli au la dispoziție și un Ghid al Școlii Digitale și un Ghid de utilizare a Tablei interactive, dezvoltate de către profesorii din proiect, sub coordonarea expertului educațional Adina Roșca. Materialele au fost pretestate în anul școlar 2018-2019 în 40 de școli Digitaliada, și pot fi folosite gratuit de către profesorii din toată țara, anunță organizația.

Adina Roșca, expert educațional Digitaliada, a declarat că odată cu aplicarea acestor teste “în format digital, feedback-ul este instant, și atunci profesorul vede cât de mult au înțeles elevii din ora respectivă și poate reorganiza ora în funcție de asta. Totodată, dacă un elev a fost absent, poate să continue cu materia și rezolvă exercițiile sau testul acasă, iar profesorul vede rezultatul obținut”.

 

Acestor resurse li se adaugă 150 de evaluări semestriale în format digital pentru orele de matematică, ciclul gimnazial. Evaluările digitale sunt dezvoltate în aplicațiile Kahoot!, Quizizz și Socrative:

Profesorii care vor să aplice la clasă și resursele digitale se pot orienta cu ajutorul a 8 ghiduri pentru predarea Matematicii și a TIC la clasele de gimnaziu. Fundația precizează în comunicatul remis Edupedu.ro că profesorii primesc indicații, prin aceste ghiduri, bazate pe curriculumul oficial al Ministerului Educației.

Organizația precizează că resursele fac parte din hub-ul digital educațional creat pe platforma www.digitaliada.ro, unde sunt 25 de tutoriale video pentru predarea matematicii, cu ajutorul aplicației GeoGebra, tutoriale dezvoltate atât pentru Algebră, cât și pentru Geometrie, și 101 proiecte didactice pentru predarea matematicii și Informaticii la gimnaziu.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Lista celor 57 de universități cu programe de formare psihopedagogică în anul universitar 2024-2025, publicată în Monitorul Oficial. Cei mai mulți studenți care pot deveni profesori – la Babeș-Bolyai, Universitatea din București și „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

57 de universități vor organiza în anul universitar 2024-2025  programe de formare psihopedagogică pentru profesori, în vederea certificării competențelor pentru profesia didactică (nivelurile I și II), potrivit unui ordin publicat…
Vezi articolul

Ministrul Educației anunță cu două săptămâni întârziere publicarea raportului de la testarea standardizată privată, făcută în iunie, fără să scoată în evidență niciun rezultat din acesta. Folosește prilejul pentru a promova din nou „propria Bancă de instrumente de evaluare standardizată” a ministerului, care ar fi gata peste doi ani

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță vineri seara publicarea raportului de la testarea standardizată privată, făcută în iunie, în peste 500 de școli și licee. Oficialul semnează un comunicat de presă…
Vezi articolul

UPDATE Ciocniri în campusul Universității Columbia din Statele Unite după sosirea unui grup de contra-manifestanţi în tabăra protestatarilor pro-palestinieni / Bătăi cu bâta şi tiruri de focuri de artificii. Poliţia din Los Angeles a intervenit la UCLA

Ciocniri violente au izbucnit miercuri în campusul universităţii UCLA din Los Angeles între protestatari pro-palestinieni şi un grup de contra-demonstranţi, potrivit transmisiei video live a unui post de televiziune american,…
Vezi articolul