Testări la limba română și matematică între 10 și 11 decembrie pentru elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov / Inspectorul școlar adjunct, Cristina Petre-Ghiță: Nu este o simulare județeană, ci doar o monitorizare a progresului elevilor de la ultima evaluare

16.235 de vizualizări
Foto: © Tero Vesalainen | Dreamstime.com
Elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov vor susține testări în pregătirea pentru Evaluarea Națională, anunță Inspectoratul școlar județean. „Nu este o simulare județeană, vrem să ajutăm elevii în progresul lor, după testarea pe care am făcut-o în luna octombrie”, a spus pentru Edupedu.ro, Cristina Petre-Ghiță, inspector școlar general adjunct. Subiectele au fost redactate de ISJ Ilfov, iar testările se vor ține în timpul orelor de română și matematică în zilele de 10 și 11 decembrie, fiecare școală având autonomia de a alege la ce ore se vor susține, la nivel de clasă sau școală.
  • Amintim, în județul Ilfov elevii de clasa a VIII-a au dat o simulare la nivel județean în format electronic în perioada 07-14 octombrie 2024. Rezultatele nu au fost deocamdată publicate, spune inspectoarea Cristina Petre-Ghiță.

Elevii de clasa a VIII-a din județul Ilfov vor da o testare la limba română și matematică, în zilele de 10 și 11 decembrie, pentru o monitorizare a progresului elevilor față de testarea pe calculator pe care au dat-o elevii în luna octombrie. Notele nu vor fi trecute în catalog, decât la solicitarea părintelui. „Scopul evaluării este de a ajuta profesorul să cunoască unde trebuie să mai lucreze cu un elev. Testele de evaluare vor fi puse la dispoziția școlilor în format electronic și vor fi însoțite de bareme de corectare detaliate. Cadrele didactice sunt încurajate să administreze aceste teste elevilor și să analizeze cu atenție rezultatele obținute, iar notele nu se trec în catalog decât la cererea elevului”, se arată și într-un comunicat de presă al ISJ.

„Nu este o simulare a Evaluării Naționale la nivel județean, este doar o monitorizare a a progresului elevilor”, explică pentru Edupedu.ro, inspectorul școlar general adjunct, Cristina Petre-Ghiță.

Testele au fost elaborate la nivelul inspectoratului și se vor susține în timpul orelor de română și matematică. Fiecare școală are libertatea să le susțină când dorește, doar să fie în aceste două zile, 10 și 11 decembrie. „Noi recomandăm, dacă se poate, la aceeași oră într-o școală, dar sunt școli care au două – trei  schimburi și nu putem impune o oră anume”, spune inspectorul școlar general adjunct.  

„Elevii nu dau o variantă de Evaluare Națională așa cum va fi în vară. Corelăm programa până la nivelul actual, ce s-a parcurs până acum la clasă. E doar un test normal, doar că nu îl face profesorul la clasă, l-am făcut noi la nivel de Inspectorat. Ca să fie aceeași apreciere corectă și unitară la nivel de județ.Am pornit de la rezultatele de la testarea pe calculator din octombrie. Noi am făcut o analiză a rezultatelor, le-am discutat în cercuri metodice pedagogice, dar nu am făcut un comunicat de presă. Putem face, avem interpretările de sinteză, avem grafice, le avem pe categorii de risc, câți copii se încadrează în risc major, pe unități, pe clase. Cert este că foarte mulți copii au carențe. Majoritatea copiilor în Ilfov, la matematică se încadrează, undeva peste 50% din ei, în clase de risc major sau risc mediu și de aceea considerăm că e necesar să ajutăm elevii și să conștientizeze și părinții că au nevoie de planuri de intervenție personalizate, și nu să așteptăm stimularea națională din primăvară”, a spus inspectorul adjunct școlar.

Potrivit Inspectoratului școlar Ilfov, scopul acestei evaluări este:

  • Monitorizarea progresului: Evaluarea periodică permite identificarea evoluției în
    timp a performanțelor elevilor și a eficienței procesului didactic.
  • Adaptarea strategiilor didactice: Rezultatele obținute vor ajuta cadrele didactice să
    își adapteze metodele și materialele de învățământ pentru a răspunde mai bine nevoilor
    individuale ale elevilor.
  • Îmbunătățirea calității actului educațional: Prin identificarea punctelor forte și a
    celor slabe, se pot lua măsuri pentru optimizarea procesului de învățare.
    Testele de evaluare vor fi puse la dispoziția școlilor în format electronic și vor fi însoțite de bareme de corectare detaliate. Cadrele didactice sunt încurajate să administreze aceste teste elevilor și să analizeze cu atenție rezultatele obținute. Notele nu vor fi trecute în catalog decât la solicitarea elevului.

Comunicatul de presă integral al ISJ Ilfov


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții care își retrag copiii de la școală sunt obligați să aducă dovada continuării studiilor și a domiciliului elevului, în termen de cel mult 60 de zile / În caz contrar, directorul școlii informează Serviciul de Siguranța Școlară al Poliției

Părinții care își retrag copiii din învățământul preuniversitar sunt obligați ca în termen de 60 de zile să prezinte “dovada continuării studiilor și acte doveditoare privind domiciliul elevului pentru asigurarea…
Vezi articolul

Profesorii evaluatori vor participa online, în perioada susținerii probelor scrise de la Evaluarea Națională 2024, la sesiuni de instruire, potrivit unei proceduri a Ministerului Educației. Modul de aplicare a baremelor de evaluare și notare pentru fiecare probă, printre aspectele vizate

Profesorii evaluatori vor participa online, în perioada susținerii probelor scrise de la Evaluarea Națională 2024, la sesiuni de instruire organizate de Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale prin Centrul…
Vezi articolul