Testarea clinică pe 3.200 de oameni a unor medicamente contra coronavirus a început în 6 țări europene

3.290 de vizualizări
Foto: Anna Shvets – Pexels.com
În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, citat de Radio România Actalități, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa – din Franţa vor participa 800 de pacienţi.
Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei.
Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)“, a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa.
„Am analizat datele din literatura științifică privind coronavirusurile SARS și MERS, precum și primele publicații despre SARS-COV2 din China pentru a ajunge la o listă de molecule antivirale care urmează să fie testate: remdesivir, lopinavir în combinație cu ritonavir, ultimul tratament fiind asociat sau nu cu interferon beta și hidroxicloroquina. Lista acestor medicamente potențiale este, de asemenea, bazată pe lista tratamentelor experimentale clasificate drept prioritare de către Organizația Mondială a Sănătății.Marea forță a acestei testățri este natura sa „adaptativă”. Aceasta înseamnă că tratamente experimentale foarte ineficiente pot fi abandonate și înlocuite cu alte molecule care ies din cercetare. Prin urmare, vom putea reacționa în timp real, în concordanță cu cele mai recente date științifice, pentru a evidenția cel mai bun tratament pentru pacienții noștri”, mai spune Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice.

În România medicii au anunțat că va începe în curând testarea unui vaccin pentru coronavirus.

FOTO: Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Asociația cercetătorilor Ad Astra propune un Pact Național pentru Cercetare: evaluări transparente, finanțare predictibilă și bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători

Evaluarea transparentă a performanței științifice, alocări bugetare care să crească anual, o schemă de finanțare bazată pe meritocrație, mai mulți cercetători și o finanțare predictibilă pentru competiții – acestea sunt…
Vezi articolul

Desființarea CNATDCU este o tentativă de mușamalizare a oricărei fraude. Este aberant mecanismul care trimite o decizie de plagiat dată de experții Consiliului la decizia justiției – declară matematicianul Vasile Brînzănescu, membru în conducerea instituției-cheie în soluționarea plagiatelor

Propunerea de desființare a CNATDCU și de transferare către universități și justiție a rolului de soluționare a plagiatelor din doctorate “este o tentativă de mușamalizare a oricărei încercări de fraudă”,…
Vezi articolul

Lobby-ul universităților europene: Planul UE de refacere economică, de 750 de miliarde de euro, “neglijează cercetarea” deși pandemia a dovedit că aceasta e esențială

Pachetul fără precedent al Uniunii Europene pentru refacerea economică post-pandemie, anunțat săptămâna trecută de Comisia Europeană, a dezamăgit lobby-ul mediului universitar, potrivit Times Higher Education. Aceste organizații reprezentative pentru sector…
Vezi articolul

Raport CE: Finanțare eficientă, eliminarea fragmentării din sistem și canalizarea banilor către institutele performante – printre recomandările experților europeni pentru cercetarea românească, prinsă într-un “cerc vicios” al incoerenței, inerției, fondurilor puține cheltuite prost / Ce mesaje au reținut autoritățile române

Cercetarea românească nu funcționează coerent, este prea fragmentată, este erodată la nivel de guvernanță, capital uman și interacțiuni public-privat și puținii bani care există în acest sector sunt cheltuiți prost…
Vezi articolul