Testarea clinică pe 3.200 de oameni a unor medicamente contra coronavirus a început în 6 țări europene

3.290 de vizualizări
Foto: Anna Shvets – Pexels.com
În Europa au început, încă din weekend, testele clinice experimentale cu medicamente pentru tratarea COVID-19, printre care şi mult disputatul medicament antimalarie, teste la care participă mii de pacienţi. Potrivit Euronews, citat de Radio România Actalități, testele vizează 3.200 de pacienţi din Olanda, Belgia, Luxembourg, Marea Britanie, Spania şi Franţa – din Franţa vor participa 800 de pacienţi.
Tratamentele experimentale includ folosirea medicamentelor Remdesivir, utilizat în tratarea Ebola, Lopinavir/Ritonavir, utilizat pentru tratamentul anti-HIV/SIDA şi hidroxiclorochina, utilizată în tratarea malariei.
Lista medicamentelor potenţiale se bazează pe lista unor tratamente experimentale clasificate ca prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)“, a declarat specialistul în boli infecţioase Florence Ader de la Spitalul Corix-Rousse din Lion, în Franţa.
„Am analizat datele din literatura științifică privind coronavirusurile SARS și MERS, precum și primele publicații despre SARS-COV2 din China pentru a ajunge la o listă de molecule antivirale care urmează să fie testate: remdesivir, lopinavir în combinație cu ritonavir, ultimul tratament fiind asociat sau nu cu interferon beta și hidroxicloroquina. Lista acestor medicamente potențiale este, de asemenea, bazată pe lista tratamentelor experimentale clasificate drept prioritare de către Organizația Mondială a Sănătății.Marea forță a acestei testățri este natura sa „adaptativă”. Aceasta înseamnă că tratamente experimentale foarte ineficiente pot fi abandonate și înlocuite cu alte molecule care ies din cercetare. Prin urmare, vom putea reacționa în timp real, în concordanță cu cele mai recente date științifice, pentru a evidenția cel mai bun tratament pentru pacienții noștri”, mai spune Florence Ader, care conduce partea franceză a testelor clinice.

În România medicii au anunțat că va începe în curând testarea unui vaccin pentru coronavirus.

FOTO: Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorii surpriză din noul CNATDCU: Daniel David și Anca Buzoianu fac parte din noul consiliu general condus de Ioan Aurel Pop. Care sunt membrii forului în care alți 12 rectori s-au bătut să-și impună oamenii

Numiri surpriză în CNATDCU, forul care decide cine devine conducător de doctorat, care sunt universitățile care primesc granturi pentru acest ciclu, care este soarta doctoratelor și a plagiatelor. Doi rectori…
Vezi articolul

Temele din vacanța de vară: Rolul lor este de consolidare a cunoștințelor și de prevenire a pierderilor, nu de transfer de responsabilitate de la învățător la părinte – avertizează cercetătorul Dacian Dolean. “Ușoară tendință de diminuare a abilităților la matematică” în vacanța de vară, pentru elevii care trec în clasa a II-a

Rolul temelor de vacanță este de consolidare a cunoștințelor și de prevenire a pierderilor, “nu de învățare de conținuturi noi”. “Ele nu ar trebui să fie văzute ca un transfer…
Vezi articolul

Aplicațiile pentru burse și premii “Henri Coandă”, destinate elevilor și studenților interesați de cercetare sau care obțin medalii în competiții internaționale, pot fi depuse din 27 martie / Termenul limită – 17 aprilie

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat, luni, începerea propriu-zisă a programului de Burse și Premii “Henri Coandă”, ce urmărește susținerea și recunoașterea elevilor și studenților care fie participă la…
Vezi articolul