Testare iniţială pentru elevii de clasa a VIII-a din judeţul Călăraşi, anunțată de inspectoratul școlar. Subiectele sunt pe modelul celor de la Evaluarea Națională

264 de vizualizări
Foto: © erkan kurt | Dreamstime.com
Elevii de clasa a VIII-a din județul Călărași participă astăzi și mâine la testările inițiale, desfășurate sub forma unui examen, organizate de Inspectoratul Școlar Județean Călărași, potrivit unei adrese consultate de Edupedu. Scopul acestor testări este acela de a observa nivelul de pregătire actual al elevilor care vor susține examenul de Evaluare Națională la sfârșitul acestui an școlar.

Astfel, primul test, cel la Limba și Literatura română s-a desfășurat astăzi, între intervalul orar 11:00-13:00, fiind urmat de cel de mâine, 19 septembrie, la Matematica.

“Subiectele și baremele de evaluare și notare vor fi transmise în ziua probei pe adresele de email ale unităților de învățământ. Machetele pentru raportarea rezultatelor vor fi trimise dupa administrarea testului. Rezultatele obținute de elevi vor fi analizate și prezentate părinților. Notele nu vor fi trecute în catalog, interpretarea rezultatelor va sta la baza stabilirii planului de îmbunătățire și a programului remedial.”, se arată în adresă.

Această testare are loc în a doua săptămână de școală și este cea mai rapida testare de simulare a examenului de Evaluare Națională dată de inspectorate în ultimii 5 ani. Ministerul Educației va organiza, la rândul său, simularea examenului în luna martie a anului 2025:

  • 17 martie 2025: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 18 martie 2025: Matematică – probă scrisă
  • 19 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 31 martie 2025: Comunicarea rezultatelor


1 comment
  1. Județul Călărași nu poate evada din coada țării multiplicând testele, nici prin centralizare. Dacă ai rezultate slabe, la învățare trebuie să lucrezi, la activitățile de învățare, la strategii (metode, resurse), la atitudine (a elevilor, a părinților, a profesorilor), la credibilitatea instituțiilor, la prioritățile managerilor și profesorilor. Dacă școala este doar “oportunitate de imagine”, iar politicienii sunt doar vânători de scene instagramabile, este firesc ca prezența elevilor să nu urmărească procesele de dezvoltare personală, de creștere, ci doar bifarea aparențelor cu valoare mare pe piață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Salvați Copiii sprijină „cererile legitime” ale mai multor asociații de elevi privind transportul gratuit la școală și cere autorităților să preia „soluțiile identificate de acești elevi și comunicate public de aproape un deceniu”

Organizația Salvați Copiii România a emis, luni, o scrisoare de protest față de situația privind transportul elevilor, scrisoare prin care își exprimă sprijinul pentru reprezentanții elevilor care presează pentru aplicarea…
Vezi articolul

FOTO 40 de membri ai alianței „O Voce pentru Educație” discută în Delta Dunării despre o nouă lege a Educației, cu Radu Szekly, consilier al ministrului, cu președinta ARACIP și reprezentanți ai Guvernului

A doua reuniune a Alianței „O Voce pentru Educație”, formată din organizații non-profit, mediul privat și cele mai importante instituții educaționale din România, are loc vineri la Sfântu Gheorghe unde…
Vezi articolul