Testare gratuită a elevilor care se pregătesc pentru Bac și Evaluarea Națională

25.540 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Elevii de clasa a VIII-a și a XII-a au la dispoziție o nouă platformă de teste pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat, prin intermediul Examene cu Brio – Brio.ro. Această platformă, inițiată de Asociația Dedeman și elaborată de o echipă de specialiști condusă de fondatorul Brio, doctorul în psihologie Dragoș Iliescu, se prezintă drept un “Program național de pre-testare gratuită și nelimitată” pentru examenele naționale.

Potrivit comunicatului ce anunță platforma, nu există o limită pentru numărul de elevi înscriși, însă fiecare elev care se înscrie primește acces gratuit la 4 teste de Matematică și 4 teste de Limba Română pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020. Elevii pot primi acces nelimitat la teste dacă oferă recomandări directe pentru noi înscrieri, conform unui regulament oficial.

Anunțul arată că “Examene cu Brio marchează un efort unic de implicare socială cu misiunea de a sprijini în această perioadă dificilă și delicată, atât elevii și familiile acestora, cât și profesorii de Matematică și Limba Română, nevoiți în acest an de răscruce să apeleze la instrumente complementare școlii tradiționale, pentru a susține pregătirea în scopul examenelor.”

Pe platformă, elevii au acces, pe lângă teste, și la evaluarea cunoștințelor la materiile de bază, iar platforma este disponibilă pentru elevii înscriși pe întreaga perioadă a calendarului de examene școlare 2020, inclusiv în a doua sesiune de examinare.

Informații despre Brio:

Este avizat de Ministerul Educației și Cercetării

Sistemul de Testare Brio® este un produs științific conceput pe baza programei școlare din România, conceptualizat de o echipă de profesori și experți internaționali în testare și psihometrie, conduși de Dragoș Iliescu, Chief Scientist și fondator Brio®, doctor în psihologie, profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București.

Testele la Matematică sunt autorizate de Gazeta Matematica.

Brio este o platformă digitală de soluții fundamentate științific pentru testare si evaluare școlară, destinată elevilor din clasele I -XII, părinților, educatorilor, școlilor și altor instituții implicate în actul educațional din România.

Dragoș Iliescu, despre conținutul platformei:

– „Primul test Brio îi va spune unui elev care este nivelul său actual, punctele tari și punctele slabe, dar și unde ar trebui să mai lucreze pentru a îndrepta lacunele identificate. La matematică, testele cuprind peste 20.000 de probleme care acoperă programa școlară, fără ca întrebările să se repete, chiar dacă un elev dorește să dea de zece ori același test. Testați-vă, ca să aflați unde trebuie să mai învățați! Testați-vă, fiindcă este un test digital la îndemână, pe care îl puteți da singuri și apoi discuta cu părinții voștri sau profesorii despre cum să vă îmbunătățiți șansele de trecere cu brio a examenelor!”.

 

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro

Foto: Pixabay.com


15 comments
    1. Bună, Ștefan! Te rog să ne spui unde ai intampinat greutati: Te-ai inscris pe brio.ro/examenecubrio si ti s-a cerut vreun ban?

      Te rugam sa ne spui.

      1. Da, pentru a putea efectua testele trebuie sa ai un abonament activ, care aceste la randul lui costa. Intradevar nu costa testul in sine ci abonamentul 😉

  1. Deși am 18 ani, îmi cere confirmarea unui tutore legal motivul fiind că ”am sub 18 ani”. Aparentul mail care ar trebui să conțină link-ul de activare nu conține niciun link și, prin urmare, nu pot accesa contul pentru că nu este activat, dar nici nu pot relua procedura de creare a contului, pentru ca adresa de mail este deja înregistrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fiecare dintre cei 100.000 de profesori care vor fi formați în pedagogie digitală trebuie să facă cel puțin o resursă educațională deschisă de tip RED, potrivit Ministerului Educației

Toți cei 100.000 de profesori care vor fi formați în pedagogie digitală trebuie să elaboreze o resursă educațională deschisă de tip RED, potrivit Ministerului Educației, care răspunde la cele mai…
Vezi articolul