Test educativ de cultură generală făcut de Eurostat. Primul răspuns, România

2.761 de vizualizări
Biroul de Statistică al Uniunii Europene, Eurostat, a publicat „quiz”, un joc de cultură generală cu întrebări din toate domeniile mari ale statisticii. Regulile jocului sunt simple: mai întâi selectezi limba în care vrei să se afișeze întrebărle, apoi selectezi una din cele 9 teme statistice făcând clic pe pictograma corespunzătoare. Apoi obiectivul este să dai un răspuns corect pentru fiecare temă din maximum 3 încercări. Ai la dispoziție 3 minute pentru a finaliza chestionarul. Cu cât răspunzi mai repede, cu atât câștigi mai multe puncte.

Știi câte persoane trăiesc în UE? Care dintre statele membre UE are cea mai mare suprafață acoperită de pădure? Care aeroport din UE este cel mai aglomerat?

Am jucat și noi jocul, iar prima întrebare de la categoria Economie și Finanțe a fost ”Ce stat a avut cea mai ridicată rată a inflației în anul 2018?” – răspunsul este România, cu o rată medie anuală a inflației de  4,1%, cea mai mare rată de scumpiri de după criza economică.

România este inclusă în multe dintre aceste chestionare, având în ultimul an, pe lângă cea mai mare inflație dintre toate statele Uniunii Europene, una dintre cele mai mari rate ale sărăciei, dar este cel mai mare producător de semințe de floarea soarelui, de prune și de alune de pădure din UE, plus multe alte „cracteristici” pe care le puteți găsi făcând chestionarele, sau citind datele statistice despre România.

Testul distractiv al Eurostat este conceput pentru a testa și pentru a spori cunoștințele despre UE și statele sale membre. Întrebările sunt organizate în diferite teme statistice, inclusiv populația, economia, știința, mediul, energia și comerțul. Când ați terminat, veți putea compara scorul dvs. cu cel al altor participanți. Testul Eurostat este disponibil în 23 de limbi europene și puteți juca de câte ori doriți. Puteți JUCA QUIZ AICI.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

A rămas o lună până la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC 2023. Ce conținuturi au fost scoase din programă și care sunt regulile pentru probele scrise / Notele nu se trec în catalog și rezultatele nu se contestă

A rămas o lună până când elevii claselor terminale (a VIII-a și a XII-a) vor susține probele scrise din cadrul simulărilor examenelor naționale. Concret, simulările pentru Evaluarea Națională 2023 se…
Vezi articolul

Recordul din fundul curții. Profesor într-una dintre cele mai performante școli din mediul rural: Avem nevoie de o toaletă funcțională, cu apă care nu se oprește și nu afară, în curtea școlii. O toaletă pentru o școală. Atât

În luna iunie, o școală rurală din județul Buzău ajungea pe principale posturi de știri din România. Motivul? Patru elevi luaseră nota 10 la examenul de Evaluare Națională, iar alți…
Vezi articolul

UPDATE Nimic despre Cercetare în capitolul “Cercetare și Digitalizare” din programul guvernului Ciolacu, prezentat de PSD / Prioritățile în domeniu, inclusiv o nouă lege a cercetării, sunt prezentate însă în programul de guvernare depus la Parlament

Domeniul cercetării românești, care aștepta, chiar, o nouă lege dedicată, dar și o creștere substanțială a finanțării în anii următori, nu este abordat în niciun fel în capitolul despre “Cercetare…
Vezi articolul

Studiu despre generația Alpha, care peste 4 ani intră oficial în câmpul muncii: Peste 30% dintre respondenții din România cred că vor folosi rețelele sociale la viitorul job și peste 80% vor să dezvolte o afacere proprie în paralel cu ocupația principală

Studiul cu privire la generația Alpha indică o schimbare majoră în ceea ce priveşte așteptările legate de viitorul loc de muncă: Peste o treime (37%) dintre respondenții din România cred…
Vezi articolul

ULTIMA ORĂ Salariile profesorilor, legate de adoptarea noilor legi ale Educației. Ligia Deca: Aplicarea creșterilor salariale este în funcție de adoptarea Legilor Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat astăzi după ultima ședință de Guvern din acest an că aplicarea creșterilor salariale pentru profesori este “în funcție de adoptarea Legilor Educației”. Întrebată când…
Vezi articolul