Terrible twos: Ce să nu ceri de la un copil de 2 ani

4.971 de vizualizări
Fetița mea de 2 ani și jumătate are deja personalitatea ei. Se îmbracă exact cum își dorește, refuză ușor anumite lucruri pe care apoi le cere imediat, la câteva secunde distanță, acum e veselă, acum e supărată.

Exemplu de dialog între mine și ea:

Eu: Vrei banană?
Ea: Nu vreau banană!
Eu: Ok!
Ea, după 10 secunde: Mama, vreau banană!

Aceasta este vârsta contrariilor. Nu trebuie să ceri foarte mult de la un toddler (1-3 ani), pentru că sunt multe lucruri pe care ei le vor înțelege, dar ceva mai târziu.

1. Nu te aștepta să-și împartă jucăriile

Am fost de curând cu fetița mea la niște rude. Nu a vrut să-și împartă deloc jucăriile. Și nici ceilalți copii cu care se juca, deși erau ceva mai mari (5 ani). Potrivit unor studii, deși copiii încep să înțeleagă acest concept, de a împărți lucruri cu alții, abia pe la 7 ani vor fi pregătiți pentru asta.

Ce poți face?

Nu-l forța să împartă! Poți să îi arăți cum se face, să fii tu model pentru copil. Să împarți prăjituri cu partenerul sau cărți, de exemplu.

2. Nu te aștepta să renunțe ușor la tantrumuri

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu se contrazice și îi acuză de politicianism pe cei care critică eliminarea burselor sociale de 200 de lei pentru liceenii din sate care învață în altă localitate, pe care tot ministrul le-a introdus la începutul anului / Atunci prezenta cu aplomb faptul că bursa nu este condiționată de venit / Niciun cuvânt despre cum 180.000 de elevi de clasa a V-a nu mai pot primi burse de merit

Ministrul Educației nu mai este de acord cu el însuși și cu măsura propusă în urmă cu 9 luni, când a introdus bursele sociale și pentru liceenii din mediul rural…
Vezi articolul

„Din lipsă de educație, unii aleg repere toxice. Cei 500.000 de urmăritori ai ai lui Cumpănașu pe TikTok reprezintă o ușă închisă în nas și o ureche care nu a vrut să asculte” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor

Aparițiile lui Alexandru Cumpănașu în mediul online nu sunt o surpriză și nici numărul mare de fani pe care acesta îl are pe platforma TikTok, spune Rareș Voicu, președintele Consiliului…
Vezi articolul

Răspunsul umilitor primit de la Ministerul Educației de 1.000 de directori de școli care au trimis un memoriu cu probleme pe care le au în activitate: Ocuparea funcțiilor de conducere este opțiunea voastră, nu o obligație

Peste 1.000 de directori de școli și grădinițe semnalează Ministerului Educației, printr-un memoriu, problemele cu care se confruntă în activitatea lor, precum salariile care nu le-au fost majorate și necesitatea…
Vezi articolul