Ministerul Educației a prelungit termenul limită până pe 17 iunie, pentru depunerea proiectelor în apelul pentru formarea a peste 100.000 de profesori în pedagogie digitală, de 80 de milioane de euro, „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”. Termenul inițial pentru depunerea proiectelor era 31 mai.
Proiectele trebuie să prioritizeze formarea profesorilor din mediul rural și din zonele defavorizate, conform Ghidului solicitantului.
Cel puțin jumătate dintre profesori vor face resurse educaționale care vor fi publicate pe o platformă. Formarea cu 84 de ore de curs/practică și materialele trebuie să fie gata până în septembrie 2025.
„Conform Ordinului de ministru nr. 4.508/29.05.2024, Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), prelungește perioada de depunere de proiecte în platforma PNRR pentru apelul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar” din cadrul Reformei 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației, Investiția 8. Program de formare la locul de muncă pentru personalul didactic.
- Noul termen-limită prevăzut pentru depunerea proiectelor este 17 iunie 2024, ora 17:00”, anunță ministerul Educației.
Informații despre apelul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”, pe scurt:
- Apelul de proiecte consta într-un program de formare a profesorilor de la predare, evaluare, comunicarea cu părinții și până la crearea și schimbul de conținut și resurse digitale, care are două obiective: formarea a 100.000 de profesori din învățământul preuniversitar de stat și publicarea a 50.000 de materiale educaționale deschise create de 50% dintre cadrele didactice formate.
- Pot depune proiecte instituții de învățământ superior publice sau private, acreditate sau autorizate provizoriu și furnizori publici sau privați de formare continuă.
- Valoarea unui proiect este de minim 2,4 milioane euro și ar trebui să formeze cel puțin 3.000 de profesori.
- Prioritară este formarea profesorilor de la nivelul gimnazial și liceal, precum și pe cele din mediul rural și din zonele defavorizate și Ministerul Educației a publicat o lista a localităților dezavantajate la Anexe.
Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.