Tendințe. O universitate britanică oferă programe de licență în România, pe fondul schimbărilor cu care se confruntă studenții internaționali care vor să urmeze studii în Marea Britanie, după Brexit

1.595 de vizualizări
Abertay University / Sursa: Abertay.ac.uk
Cursuri de licență ale unei universități din Scoția vor fi putea fi urmate la București, în urma unui parteneriat încheiat de respectiva instituție cu un partener din România. Potrivit unui anunț referitor la acest proiect, mutarea vine în condițiile în care regulile de finanțare și tarifare aplicate studenților europeni din Marea Britanie s-au schimbat în urma Brexit.

Parteneriatul a fost încheiat de Universitatea Abertay din Scoția și Bucharest International School of Management din România. În cadrul înțelegerii, trei programe de licență, în domeniul afacerilor, ale instituției britanice vor putea fi urmate la București.

Anunțul o citează pe Liz Bacon, Deputy Vice-Chancellor la Universitatea Abertay, potrivit căreia, prin parteneriat, aceasta „devine prima școală de business din Marea Britanie care desfășoară programe de licență în România”.

Contextul prezentat: studenții străini din Marea Britanie care până în momentul Brexit puteau accesa un împrumut guvernamental pentru a acoperi taxele de școlarizare nu mai au această posibilitate, iar Brexitul a determinat și o creștere a taxelor de școlarizare în instituții britanice de învățământ superior.

Programele incluse în proiect urmează curriculumul britanic, dar sunt adaptate la nivel local, sunt în engleză, iar organizatorii susțin că taxa de școlarizare ar fi mai mică decât cea aplicată în Marea Britanie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia Națională de Inspecție Școlară nu a fost constituită nici la aproape o lună de la termenul pe care Ministerul Educației și l-a fixat. Ministerul le transmite inspectoratelor școlare că tot ele vor rezolva „eventualele litigii”

Comisia Națională de Inspecție Școlară încă nu este constituită, potrivit unui document trimis de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. În adresa instituției se arată că „eventualele litigii vor fi rezolvate…
Vezi articolul

Lipsa unei educații parentale duce la neglijența „fizică, educațională, emoțională, din perspectiva sănătății mentale” a copiilor, spune Sorin Cîmpeanu. De ce a fost nevoie de lansarea unei astfel de strategii de către Ministerul Educației

„O strategie națională de educație parentală este absolut necesară pentru că slaba informare a părinților, mai ales a celor din mediile dezavantajate, cu privire la creșterea și îngrijirea copiilor are…
Vezi articolul