Telescopul James Webb Space a descoperit posibile semne de viață pe o planetă îndepărtată / Acolo ar putea exista și apă

321 de vizualizări
Foto: captură solarsystem.nasa.gov
Telescopul spațial James Webb al Nasa ar fi descoperit dovezi timide ale unui semn de viață pe o planetă îndepărtată. Este posibil să fi detectat o moleculă numită sulfură de dimetil (DMS). Pe Pământ, cel puțin, aceasta este produsă doar de către formele de viață. Cercetătorii subliniază că detectarea pe planeta aflată la 120 de ani lumină distanță „nu este solidă” și că sunt necesare mai multe date pentru a confirma prezența acesteia, conform G4Media.ro.

Cercetătorii au detectat, de asemenea, metan și CO2 în atmosfera planetei. Detectarea acestor gaze ar putea însemna că planeta, denumită K2-18b, are un ocean de apă.

Profesorul Nikku Madhusudhan, de la Universitatea din Cambridge, care a condus cercetarea, a declarat pentru BBC News că întreaga sa echipă a fost ”șocată” când a văzut rezultatele. „Pe Pământ, DMS este produs doar de viață. Cea mai mare parte din el în atmosfera terestră este emisă de fitoplanctonul din mediile marine”, a spus el.

Dar profesorul Madhusudhan a descris detectarea DMS ca fiind provizorie și a spus că vor fi necesare mai multe date pentru a confirma prezența sa. Aceste rezultate sunt așteptate peste un an.

”Dacă se confirmă, ar fi un lucru uriaș și simt responsabilitatea de a face acest lucru corect dacă facem o afirmație atât de mare”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții și orice alți tineri cu vârsta până în 25 de ani se pot înscrie la Campionatul Național de Securitate Cibernetică 2024, până pe 7 martie. Primii clasați vor fi aleși pentru un stagiu de pregătire în domeniu, înainte de etapa europeană

Studenții, elevii și orice alți tineri cu vârsta până în 25 de ani se pot înscrie la Campionatul Național de Securitate Cibernetică (RoCSC) 2024 până pe 7 martie, anunță Directoratul…
Vezi articolul

Miercuri, 5 iunie, zi liberă pentru profesori și elevi. Ziua Națională a Învățătorului este zi nelucrătoare pentru angajații din Învățământ, potrivit Contractului Colectiv de Muncă

Miercuri, 5 iunie, este zi nelucrătoare pentru profesorii și angajații din Învățământ, cu ocazia Zilei Naționale a Învățătorului. Este vorba despre prevederile din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu a fost reales președintele Consiliului Național al Rectorilor pentru încă 5 ani, după ce tot el l-a condus în ultimii 10 ani / Ministra Ligia Deca, prezentă și ea la Cluj-Napoca, la reuniunea CNR

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost ales pentru un nou mandat în fruntea organizației Consiliul Național al Rectorilor, potrivit unui anunț publicat de Academia de Studii Economice București.…
Vezi articolul