În cele două săptămâni de vacanță forțată, anunțată recent de președintele Klaus Iohannis, programul zilnic de lecții televizate “Teleșcoala” al TVR se suspendă. În locul emisiunilor de luni până vineri, de la ora 9:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la 15:00 pentru elevii din clasa a XII-a, televiziunea publică va difuza seriile de filme “Pistruiatul” și “Cireșarii”.
“În această perioadă, difuzarea emisiunii ‘Teleşcoala’ va fi suspendată, decizie luată de comun acord cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care furnizează tematica şi ordinea lecţiilor, cu scopul de a nu se decala programa şcolară.
Pe perioada vacanţei, de luni până vineri, pe tronsoanele orare alocate ‘Teleşcoala’ se vor difuza, în prima săptămână, serialul pentru copii ‘Pistruiatul’ (producţie 1973, regia şi scenariul: Francisc Munteanu), de la ora 9:00, respectiv de la ora 15:00 iar în a doua săptămână ‘Cireşarii’ (producţie 1972, regia: Andrei Blaier, scenariul: Constantin Chiriţă şi Radu Dumitru).
‘Engleza la minut’ se va difuza de la ora 9:40, respectiv de la ora 15:45″, anunță TVR într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.
Două săptămâni de vacanță pentru elevi, începând de luni, 25 octombrie
Amintim că președintele a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.
Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara, la TVR, că: „Avem o comisie de dialog social, unde împreună cu elevii, profesorii și cu reprezentanții părinților vom vedea care este forma optimă de modificare a structurii anului școlar, lucru care va fi anunțat în data de 5 noiembrie, când vom avea o situație exactă, date certe cu privire la evoluția epidemiologică”.
- Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat la Digi24 că vacanța poate fi prelungită și că „există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, „dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment”.
- Tot ieri, Sorin Cîmpeanu a declarat că în ceea ce privește recuperarea, aceasta se va face prin modificarea structurii anului școlar și ar putea însemna sacrificarea săptămânii Școala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă.
Potrivit structurii actuale a anului școlar, vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar Școala Altfel în perioada 8 – 14 aprilie.