Teleșcoala intră și ea în vacanță, pe perioada vacanței forțate. TVR pune în loc serialele comuniste “Cireșarii” și “Pistruiatul”

1.135 de vizualizări
Foto: tvr.ro
În cele două săptămâni de vacanță forțată, anunțată recent de președintele Klaus Iohannis, programul zilnic de lecții televizate “Teleșcoala” al TVR se suspendă. În locul emisiunilor de luni până vineri, de la ora 9:00 pentru elevii de clasa a VIII-a și de la 15:00 pentru elevii din clasa a XII-a, televiziunea publică va difuza seriile de filme “Pistruiatul” și “Cireșarii”.

“În această perioadă, difuzarea emisiunii ‘Teleşcoala’ va fi suspendată, decizie luată de comun acord cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care furnizează tematica şi ordinea lecţiilor, cu scopul de a nu se decala programa şcolară.

Pe perioada vacanţei, de luni până vineri, pe tronsoanele orare alocate ‘Teleşcoala’ se vor difuza, în prima săptămână, serialul pentru copii ‘Pistruiatul’ (producţie 1973, regia şi scenariul: Francisc Munteanu), de la ora 9:00, respectiv de la ora 15:00 iar în a doua săptămână ‘Cireşarii’ (producţie 1972, regia: Andrei Blaier, scenariul: Constantin Chiriţă şi Radu Dumitru).

‘Engleza la minut’ se va difuza de la ora 9:40, respectiv de la ora 15:45″, anunță TVR într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Două săptămâni de vacanță pentru elevi, începând de luni, 25 octombrie

Amintim că președintele a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara, la TVR, că: „Avem o comisie de dialog social, unde împreună cu elevii, profesorii și cu reprezentanții părinților vom vedea care este forma optimă de modificare a structurii anului școlar, lucru care va fi anunțat în data de 5 noiembrie, când vom avea o situație exactă, date certe cu privire la evoluția epidemiologică”.

  • Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat la Digi24 că vacanța poate fi prelungită și că „există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, „dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment”.
  • Tot ieri, Sorin Cîmpeanu a declarat că în ceea ce privește recuperarea, aceasta se va face prin modificarea structurii anului școlar și ar putea însemna sacrificarea săptămânii Școala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă.

Potrivit structurii actuale a anului școlar, vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar Școala Altfel în perioada 8 – 14 aprilie.

Vezi și: SURSE Structura anului școlar 2021-2022 va fi modificată în două etape: vacanța forțată, într-un ordin de ministru emis vineri și celelalte schimbări până pe 5 noiembrie

1 comment
  1. “Serialele comuniste”!Ați luat-o razna.”Vacanta forțată”. Astea sunt cuvinte care îndeamnă la revolta și dezordine socială.
    Cum zicea Eminescu “comunistu’ “?
    “…Niște rai și niște fameni,
    I-e rușine omenirii sa va zică vouă oameni…”
    Continuarea încă se mai știe dar lasă că o să dispară mostenirea comunismului și o sa fim toți de culoarea curcubeului,BLM,de genul …etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții și cercetătorii care pregătesc elevi olimpici internațional vor putea primi și ei premii în bani, în funcție de medaliile câștigate – proiect de Hotărâre de Guvern / În prezent primesc stimulente doar profesorii, pentru cea mai mare din distincțiile obținute

Cercetătorii și studenții, dar și „alte categorii de personal” vor putea primi premii în bani pentru medaliile obținute de elevii pe care îi pregătesc la competițiile internaționale, prevede un proiect…
Vezi articolul
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

LISTA Meserii noi care au fost adăugate în nomenclator: stilist de gene, barista, degustător de cafea, consilier de stat sau specialist în reciclarea deșeurilor / Ce meserii au dispărut: telexist, teletipist, pieptănător, pâslitor, pregătitor gogoși de mătase

Profesor-antrenor, consilier filosofic, stilist de gene, barista, degustător de cafea se află pe lista noilor meserii, potrivit Ordinului privind modificarea și completarea Clasificării Ocupațiilor din România (COR), publicat în Monitorul…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

BREAKING Sindicatele profesorilor propun reintroducerea exmatriculării elevilor în lege, plus detenție școlară și amenzi pentru părinți. Nota la purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau BAC – document

Președintele Federației Sindicatelor din Educație (FSE) ”Spiru Haret”, Marius Nistor a propus mai multe sancțiuni pentru elevi în cazul unor abateri disciplinare, în contextul incidentelor grave din ultima săptămână petrecute…
Vezi articolul