Teleșcoala reîncepe luni, 4 octombrie. Se reiau cursurile pentru clasele a VIII-a și a XII-a, dimineața, respectiv după-amiaza

31.002 vizualizări
Orar – Teleșcoala, săpt. 4-8 octombrie 2021 / Foto: Facebook.com – Teleșcoala TVR
Teleșcoala reîncepe de luni, 4 octombrie, iar orarul pentru această săptămână a fost anunțat recent de TVR. Este vorba despre lecții televizate de recapitulare a materiei pentru clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea pregătirii pentru examenele de la finalul anului școlar. Anul acesta, emisiunile sunt introduse în program cu întârziere, încât, acum un an, Teleșcoala a fost lansată chiar înainte de începerea anului școlar 2020-2021.

Elevii claselor a VIII-a sunt aşteptaţi la ora 9:00 la lecţiile de Limbă şi literatură română și la ora 09:30 la lecțiile de Matematică. Pentru elevii claselor a XII-a, cursurile televizate încep după-amiaza, la ora 15:00.

  • Citește mai jos – Teleșcoala caută profesori pentru emisiuni & Calendarul examenelor naționale 2022.
Orarul pentru săptămâna care începe mâine, 4 octombrie 2021:
Orar – Teleșcoala, săpt. 4-8 octombrie 2021 / Foto: Facebook.com – Teleșcoala TVR

Programul de difuzare – dimineața la ora 09:00 pentru clasa a opta și după-amiaza la ora 15:00 pentru liceenii de clasa a 12-a – a rămas același de când s-a anunțat în martie 2020 că se suspendă orele cu prezență fizică până la terminarea anului școlar, în iunie, și că se vor transmite televizat astfel de lecții de către TVR, pentru elevi, rămași acasă, la școală online. În prezent, după noi reguli care intră în vigoare de mâine, 4 octombrie, clasele suspendă cursurile / școlile se închid doar la apariția de cazuri de infectare cu Covid-19, ceea ce face ca programul emisiilor să se poată suprapune cu programul zilnic de școală al majorității elevilor.

Suportul de curs pentru lecții va fi disponibil și pe pagina de Facebook a emisiunii, iar lecțiile pot fi accesate și pe canalul de Youtube al TVR și pe site-ul oficial al Televiziunii Române.

Organizatorii emisiunilor caută profesori pentru realizarea conținutului televizat

Recent, EduPedu.ro a scris că, potrivit unui anunț publicat pe Facebook, Teleșcoala lansează o “invitație deschisă” către profesorii dornici să participe la proiectul educațional și precizează că este nevoie de profesori pentru cursuri de:

  • Matematică – gimnaziu
  • Limba și literatura română – gimnaziu
  • Matematică – liceu profil mate-info
  • Matematică – liceu profil pedagogic
  • Matematică – liceu profil tehnologic
  • Limba și literatura română – liceu
  • Istorie – liceu
  • Biologie vegetală și animală
  • Anatomie
  • Chimie organică
  • Chimie anorganică
Când sunt programate Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat 2022

Calendar BAC 2022

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Calendarul examenelor de bacalaureat, prima sesiune:

  • 20 iunie 2022 Limba și literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022 Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022 Proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022 Limba și literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă

Calendar EN VIII 2022

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022.

Calendarul examenelor naționale de clasa a VIII-a:

  • 14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă
  • 16 iunie 2022 Matematica — probă scrisă
  • 17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă
Citește și:
Structura anului școlar 2021-2022: Cursurile încep luni, 13 septembrie. Când se dau teze, când sunt vacanțele programate și când încep Evaluarea Națională și Bacalaureatul 2022
Grupate de EduPedu.ro: toate articolele relevante – știri, noutăți, proceduri pentru anul școlar 2021-2022

3 comments
  1. Nu pierdeti nimic.Anul trecut scolar cursurile erau prezentate de profesori care sunt slab pregatiti si care faceau greseli stiintifice si de continut.Oricum lectiile le puteti gasi inregistrate pe telescoala.ro ,dar numai sa aveti ce invata.Daca la TV unde presupui ca sunt selectati ,, cei mai cei” ,că se straduiesc sa se prezinte bine pregatiti ,ca i vede o tara intreaga sunt ,,habarnisti”,atunci va dati seama ce valoare si implicare este in salile de clasa ,cand sunt doar elevii.

  2. Elevii de clasa a VIII-a învață de dimineață 8-14 . Programul de difuzare al acestor cursuri e total nepotrivit. Păcat.

  3. Orele de difuzare, din păcate, nu sunt acceptabile pentru toți elevii care ar dori să urmărească aceste cursuri, pentru că unii dintre aceștia sunt la școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: Avem colegi profesori, din păcate, care au fost departe de programa pe care ar fi trebuit să o respecte în interesul elevilor / La matematică, avem nevoie de o abordare mai practică și mai puțin abstractă

„Este îngrijorător, de exemplu, faptul că 15% dintre elevi nu au reușit să facă 10+10:10. (…)  Chiar mă întreb cum acei profesori nu au observat în clasa a V-a, în…
Vezi articolul

Mai mult de jumătate din cerințele de la Evaluarea Națională 2024 – Limba română, identice cu cele de anul trecut: câmp lexical, figuri de stil, derivare, omonime, complement prepozițional și caracterizare de personaj

Cerințele de la Evaluarea Națională 2024 – Limba română au fost aproape identice cu cele de anul trecut, arată o analiză comparativă făcută de Edupedu.ro. La 10 itemi din 18,…
Vezi articolul
Evaluare clasa a IV-a 2019

Testarea elevilor la ortografie în primul an de gimnaziu, concurs național de scriere și recomandări pentru profesorii de limbă – măsuri propuse de ministrul Educației din Franța pentru „îmbunătățirea stăpânirii” scrisului și cititului

Elevii care intră în primul an de gimnaziu din Franța vor fi testați și la ortografie în cadrul Evaluării Naționale de la clasa a V-a pentru ca profesorii să poată…
Vezi articolul