Campania „Părinte responsabil în era digitală” este susținută de Organizația Salvați Copiii România

VIDEO Webinar gratuit pentru părinți și profesori despre relaționarea cu copiii în era digitală

3.625 de vizualizări
Copiii din zilele noastre trăiesc într-o lume complet diferită de cea a generațiilor anterioare. Relațiile dintre ei sunt mediate de chat-uri, aplicații de socializare și canale virtuale pe care părinții nu intră aproape niciodată. Ne îngrijorăm uneori pentru abilitățile copiilor de a socializa în viața reală și privim zilnic cum noi și noi tehnologii le acaparează atenția și interesul – uneori în detrimentul temelor de la școală sau al timpului de calitate petrecut cu familia și prietenii. Pentru mulți dintre ei, telefonul este cel mai bun prieten!

Pentru părinții și profesorii care își doresc să îndeplinească acest rol cât mai bine, Salvați Copiii, prin programul Ora de Net, organizează o dezbatere online interactivă și constructivă despre Cum relaționăm cu copiii în era digitală?

Invitații sunt Ioana Chicet-Macoveiciuc – Prințesa Urbană (blogger și mamă) și Oana Moșoiu, lector universitar, doctor în Științele Educației.

Discutia este moderata de Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii Romania.

Vom răspunde la întrebări primite în timpul transmisiunii LIVE, în jurul următoarelor subiecte:

  • a. Nevoile nativilor digitali, precum și drepturile și obligațiile acestora, la școală și în familie
  • b. Rolul părinților și moduri diferite de a gestiona situațiile apărute în familie 
  • c. Rolul cadrelor didactice în susținerea copiilor pe parcursul dezvoltării competențelor digitale
Participarea este gratuită și nu necesită înregistrare prealabilă.

Conform studiilor Salvați Copiii, factorii principali care influențează starea de bine a copiilor, atunci când vorbim despre folosirea tehnologiei, sunt: 

  • cantitatea de timp petrecut în fața ecranelor
  • calitatea interacțiunilor sociale din spațiul virtual
  • calitatea conținutului consumat

Pentru a susține părinții în privința diverselor provocări care pot apărea în urma utilizării tehnologiilor și a navigării pe internet de către copiii lor, echipa Ora de Net a creat un grup pe Facebook care se numește Părinți responsabili în mediul online.

Tehnologia face parte din viața copiilor noștri, iar rolul adulților este de a-i ajuta pe copiii de orice vârstă să discearnă ce e bine și ce e rău în navigarea online, având în vedere că nu vom putea fi mereu acolo să îi ajutăm să ia decizii.

De-a lungul celor peste 12 ani de activitate, prin programul Ora de net, Salvați Copiii a derulat activități de informare, prevenire și consiliere pentru copii și părinți, a colaborat cu autorități centrale și locale, alături de care a inițiat programe de studiu naționale și a implementat activități inter-disciplinare la nivel regional. Peste 550.000 de copii și 150.500 de adulți (cadre didactice, părinți și specialiști) au fost implicați în activități educaționale din 2008 până în prezent.

Acest eveniment face parte din seria „Părinte responsabil în era digitală”, derulat de Organizația Salvati Copiii și Nepi RockCastle.

Foto: Salvați Copiii România


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consultanță gratuită pentru școli. Pot obține 60.000 de euro, prin PNRR, pentru dotarea cu SmartLabs. Vizate sunt liceele, colegiile, școlile profesionale, palatele și cluburile copiilor (P)

SmisEdu® oferă consultanță gratuită pentru identificarea soluției tehnice, scrierea proiectului, depunerea și implementarea acestuia. Directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar au șansa de oferi o șansă unică elevilor, dotarea școlii prin…
Vezi articolul

LISTA Împreună pentru școala noastră: 30 de școli mobilizează comunitățile pentru a-și autofinanța reparațiile la infrastructură, pe 29 mai / Partenerii Narada dublează suma adunată de școli (P)

Prin această serie de evenimente, organizația Narada mobilizează școlile și comunitățile din jurul acestora și le susține inclusiv cu sprijinul partenerilor din mediul privat pentru a-și rezolva singure urgențele. La…
Vezi articolul

VIDEO Șase luni, zece cărți și o „bătălie”. Un concurs lansat de biblioteca din Cluj în urmă cu nouă ani îi provoacă pe tineri să citească / Ilinca Seleușan, câștigătoare în acest an: „Prin lectură trăiești experiențe pe care nu le poți avea în viața de zi cu zi”

În urmă cu nouă ani, Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj lansa un concurs inedit pentru cititori. Pornit de la o experiență americană, concursul „Bătălia cărților” a devenit național, fiind…
Vezi articolul

Program complet Săptămâna Verde pentru profesori: 30 de ateliere ce pot acoperi 6 ore dintr-o zi, idei și instrumente de evaluare și debriefing, jocuri, filmulețe și activități care să anime procesul de învățare (P)

Programul Săptămâna Verde rămâne obligatoriu și anul acesta. Viitor Plus, un ONG de mediu, a creat și anul acesta un material compact care să ajute profesorii să treacă prin program…
Vezi articolul