Tehnicieni specializați în aviație și instalații de zbor, formați la Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov cu practică la fabrica Airbus Helicopters

Foto: Airbus

Colegiul Tehnic Transilvania din Brașov pregătește anul acesta 225 de elevi pentru a deveni tehnicieni specializați în aviație și instalații de zbor, cu practică la fabrica Airbus Helicopters Romania din Brașov și sponsorizare din partea companiei, se arată într-un comunicat remis Edupedu.ro. Este al patrulea an în care Colegiul școlarizează pe această rută, iar anul acesta la profilul aeronautică sunt 8 clase: 3 de clasa a IX-a, câte 2 de clasa a X-a și a XI-a și una pentru clasa a XII-a.

Directorul General al Airbus Helicopters Romania, Georges Durdilly, a declarat că “Airbus a decis să continue proiectul educațional împreună cu Colegiul Tehnic Transilvania și să sprijine noi clase pentru că am constatat că tinerii sunt foarte interesați de acest program și își doresc să beneficieze de practica pe care Airbus Helicopters Romania o organizează la fabrica noastră din Brașov“.

Am lansat acest program în 2016 cu o singură clasă, în care erau mai puțin de 30 de elevi. Acum avem 225 de elevi pentru noul an școlar și suntem încântați că putem crește tinere talente aici, în România. Interesul tinerei generații pentru aeronautică este impresionant”, a precizat directorul general al Airbus Helicopters Romania.

Directorul Colegiului Tehnic Transilvania, Daniela Felegean, a anunțat că “studenții care urmează cursurile claselor cu profil aviație și instalații de zbor, prin parteneriatul cu Airbus, au acces la cele mai noi informații în domeniu și pot dobândi abilități practice datorită accesului la materiale noi și resurse pe care noi nu le-am fi putut oferi. Orele de practică la Airbus îi dau partenerului nostru posibilitatea de a analiza și selecta viitori angajați și le oferă elevilor șansa de a se familiariza cu domeniul, cu principiile și regulile specifice. În plus, la finalul studiilor, absolvenții se pot angaja la renumita companie Airbus. Nivelul ridicat de tehnologizare, cerințele în materie de calificare a forței de muncă și posibilitatea de a beneficia de pregătire continuă într-un domeniu dinamic au și avut ca efect creșterea numărului liceenilor care optează pentru practică specializată la colegiul nostru“.

Compania precizează că a alocat câte un coordonator pentru fiecare grup de 3 elevi care fac practică la fabrica din Brașov, pentru ca aceștia să poată să își verifice cunoștințele prin practică și să-și dezvolte abilitățile lucrând, sub strictă supraveghere, pe elicopterele aflate în fabrică pentru lucrări de mentenanță și reparații.

Airbus Helicopters Romania a anunțat că a pus 10 burse la dispoziția absolvenților interesați să lucreze în companie.

În comunicat se arată că Premium Aerotec, o companie deținută în totalitate de Airbus, este unul dintre fondatorii Școlii Profesionale Kronstadt din Brașov și sponsor al viitorului Campus Tehnic Brașov. “Alte parteneriate au fost stabilite cu instituții de învățământ superior, precum Universitatea Transilvania Brașov și Universitatea Politehnică din București, care oferă oportunități de practică și studiu la Airbus Romania, sprijinindu-i pe studenții care își doresc o carieră în aeronautică”, informează compania.

“Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spațiului și al serviciilor conexe. În 2018 a generat venituri de 64 de miliarde de euro și a numărat aproximativ 134.000 de angajați la nivel mondial. (…) Airbus este, de asemenea, lider european în furnizarea de aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai importante companii spațiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții civile și militare în întreaga lume”, notează compania.

 

 

Exit mobile version