Tehnici de marketing politic folosite de premierul Ciucă și de PNL pe tema grevei generale a profesorilor, într-un clip cu iz electoral / Ca să arate că e la curent cu probleme din Educație, Ciucă scrie că urmează „examenul de capacitate”, desființat acum 20 ani

1.522 de vizualizări
Foto: captură clip PNL
Premierul Nicolae Ciucă a publicat un clip pe pagina sa de Facebook, clip cu însemnele PNL, în care președintele Partidului Național Liberal era arătat la discuțiile cu sindicatele din Educație. Ciucă apare drept un personaj implicat și care e deschis spre dialog în imaginile de partid. În realitate, în clipul publicat de Guvern, Ciucă a avut un discurs pe alocuri incoerent în deschiderea negocierilor cu sindicatele din Educație. În plus, premierul scrie despre faptul că urmează „examenul de capacitate”, când acesta nu mai există din 2003, de 20 de ani.

Pe surse, G4Media a scris că Ciucă le-a reproșat sindicatelor că și-au ales prost momentul în care să facă grevă generală, tocmai acum când partidele și el erau prinși cu rotativa guvernamentală.

Clipul cu accente electorale, branduit politic, în care sunt folosite de PNL imaginile de la Guvernul României, fără să fie citată sursa acestora. Din contră, pe imagini în dreapta sus apare permanent sigla PNL, ca și cum acesta ar fi proprietarul imaginilor. Acest lucru ar fi imposibil sau, dacă un operator al PNL ar fi fost prezent la discuțiile cu sindicatele, Guvernul ar fi încălcat protocolul – anunțul către jurnaliști fiind că vor fi „oportunități pentru cameramanul și fotograful oficiali”.

O mostră de discurs din partea lui Nicolae Ciucă, din timpul întâlnirii cu reprezentanții profesorilor: „Sunt probleme care trebuie rezolvate pe verticala sistemului de educație în ceea ce privește o serie de aspecte care de-a lungul timpului au dus la aceste distorsionări” – Nicolae Ciucă, premierul României.

„Cu toții nu am făcut nimic altceva decât să căutăm soluții și sunt convins că vom găsi soluții împreună, pentru că am înțeles și înțelegem în continuare nevoia de a face în așa fel încât țara noastră, cetățenii României, să aibă încredere într-un sistem de educație pe care îl considerăm, l-am considerat, îl considerăm și vom respecta în continuare ca făcând parte din primele două priorități ale programului de guvernare și este o chestiune pe care am asumat-o cu toții” – Nicolae Ciucă, premierul României.

În mesajul premierului, publicat pe pagina sa de politician, alături de clipul cu elemente și tehnici de marketing politic, apare, la final, următoarea frază: „Urmează examenul de capacitate și bacalaureatul. Cu aceste lucruri nu avem voie să ne jucăm”. Doar că examenul de capacitate, introdus în 1999, în locul admiterii la liceu, a fost eliminat în anul 2004 și a fost înlocuit cu testele naționale. Între timp, din 2009 elevii susțin, la finalul clasei a VIII-a, Evaluarea Națională.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Educație media pentru liceeni: ce își propune acest proiect

BREAKING Ordinul de ministru care introduce testarea standardizată pilot începând cu acest final de an școlar la toate clasele, mai puțin a VIII-a și a XII-a, la limba română și matematică, a fost trimis pentru consultare partenerilor de dialog social – DRAFT

Un document prin care se introduce din acest final de an școlar 2021-2022, evaluarea standardizată pentru clasele I-VII, și IX-XII-a, a fost trimis către partenerii de dialog social: părinți, elevi,…
Vezi articolul

Ministrul Educației, întrebat de elevi cum vede sistemul ideal de învățământ: Ar trebui să fie format din profesori care înțeleg că lumea se schimbă și care înțeleg că, dacă nu-și schimbă stilul, n-o să vă mai poată ține în școală 

Un sistem ideal de educație ar presupune “profesori care înțeleg că lumea se schimbă și care înțeleg că, dacă nu-și schimbă stilul (…) n-o să vă mai poată ține în…
Vezi articolul