Tavanul unei clase dintr-o școală din județul Giurgiu s-a prăbușit. Școala a fost decorată de Klaus Iohannis în 2018 pentru “promovarea calității învățământului”

2.024 de vizualizări
Tavanul unei clase din Școala Gimnazială “Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, județul Giurgiu, s-a prăbușit, relatează Educațieprivată.ro. Școala a fost decorată în ianuarie 2018 de președintele Klaus Iohannis, care i-a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Primarul a dispus o expertiză a lucrărilor de renovare, însă partea de interior a școlii era finalizată în proporție de 90% atunci când a avut loc incidentul, spune edilul din Isvoarele, citat de Digi 24. Inspectorul școlar din Giurgiu va stabili împreună cu școala unde se vor face cursurile de acum înainte.

Renovarea școlii ar fi costat 26 de miliarde de lei vechi și ar fi fost realizată de trei firme din București, potrivit sursei citate.

Școala funcționează cu participarea fizică la clase a elevilor, fiind în scenariul verde. ”Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof la oră și peste copii la pauze. Și mă întreb – ce suflet au cei din firma care a ‘renovat’ școala? Dorm bine noaptea? Se simt bine că au luat banii pe o lucrare făcută prost? Dacă omorau niște copii?”, a scris profesoara Mihaela Murgoci, care predă în această școală.

Președintele Klaus Iohannis a acordat în 2018 Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler chiar Şcolii Gimnaziale „Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, judeţul Giurgiu, “cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc” (Detalii aici).


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Părinții pot merge la secretariatele școlilor într-un interval dedicat, de la 8 la 9 și de la 16 la 18. Școlile sunt obligate să găsească un program extins cel puțin două zile pe săptămână – ROFUIP 2024

Părinții și reprezentanții legali ai elevilor vor putea merge la secretariatele școlilor începând cu anul școlar 2024-2025, potrivit noului Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).…
Vezi articolul

Deținuții vor putea urma cursuri în sistemul de învățământ dual, în afara penitenciarului / Una dintre condiții pentru participare: persoana “să prezinte suficientă încredere că nu mai comite alte infracțiuni”

Decizia privind participarea persoanelor private de libertate la cursurile învățământului dual, a directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor, a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri, 11 ianuarie. Scopul acestor cursuri este…
Vezi articolul

Planul ministrului Culturii pentru a crește interesul elevilor pentru cultură: Am rugat-o foarte mult pe Ligia Deca să considere, în momentul în care face programele, obligativitatea mergerii la teatru, la operă, la muzeu. Copiii, după ce fac această vizită, să facă un eseu despre ceea ce au văzut

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a discutat cu ministrul Educației, Ligia Deca, despre cum ar trebui să crească interesul elevilor pentru cultură: “Am vorbit cu doamna Ligia Deca și am rugat-o…
Vezi articolul

Curiozități din viețile cercetătorilor de geniu, la Minutul Nobel: Cântărețul fără talent din corul școlii care a rezolvat celebra problemă a neutrinilor solari și scoțianul care a descoperit toate gazele rare, heliu, neon, argon, kripton și xenon

La „Minutul Nobel” Teach4u – Radio România Cultural de săptămâna trecută, am vorbit despre destine fascinante, care au schimbat soarta omenirii. Am vorbit despre : Mulți profesori îmi cer textele, pentru…
Vezi articolul