Tavanul unei clase dintr-o școală din județul Giurgiu s-a prăbușit. Școala a fost decorată de Klaus Iohannis în 2018 pentru “promovarea calității învățământului”

2.024 de vizualizări
Tavanul unei clase din Școala Gimnazială “Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, județul Giurgiu, s-a prăbușit, relatează Educațieprivată.ro. Școala a fost decorată în ianuarie 2018 de președintele Klaus Iohannis, care i-a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler.

Primarul a dispus o expertiză a lucrărilor de renovare, însă partea de interior a școlii era finalizată în proporție de 90% atunci când a avut loc incidentul, spune edilul din Isvoarele, citat de Digi 24. Inspectorul școlar din Giurgiu va stabili împreună cu școala unde se vor face cursurile de acum înainte.

Renovarea școlii ar fi costat 26 de miliarde de lei vechi și ar fi fost realizată de trei firme din București, potrivit sursei citate.

Școala funcționează cu participarea fizică la clase a elevilor, fiind în scenariul verde. ”Așa mi-a început ziua. Cu vestea că tavanul clasei a 5-a a căzut peste noapte. Bine că noaptea, altfel cădea peste prof la oră și peste copii la pauze. Și mă întreb – ce suflet au cei din firma care a ‘renovat’ școala? Dorm bine noaptea? Se simt bine că au luat banii pe o lucrare făcută prost? Dacă omorau niște copii?”, a scris profesoara Mihaela Murgoci, care predă în această școală.

Președintele Klaus Iohannis a acordat în 2018 Ordinul „Meritul pentru Învăţământ” în grad de Cavaler chiar Şcolii Gimnaziale „Stolnicul Constantin Cantacuzino” din comuna Isvoarele, judeţul Giurgiu, “cu prilejul aniversării a 100 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc” (Detalii aici).


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Matematica, fizica, marketingul, robotica, teologia ortodoxă didactică și securitatea sistemelor informatice militare – printre specializările la care vor să renunțe unele universități din țară, în anul 2022-2023 / Unele dintre acestea se transformă în învățământ la distanță

Matematica la Universitatea “Ovidius” din Constanța, „Teologia ortodoxă didactică” la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, Fizica la Universitatea din Oradea, Marketingul la Universitatea din Pitești se numără printre specializările care…
Vezi articolul

Concursuri școlare 2023. Listele și calendarele activităților educative interjudețene, regionale, naționale și internaționale, publicate de Ministerul Educației – documente

Listele și calendarele activităților educative interjudețene și regionale (CAER), naționale și internaționale (CAEN), cu finanțare sau nu din partea Ministerului Educației (ME), au fost publicate de instituție pe site-ul propriu,…
Vezi articolul

Religia, impusă ca disciplină opțională la Bacalaureat pentru elevii de la profilul uman, la proba specifică a profilului sau specializării, prin două amendamente adoptate de Comisia de învățământ în proiectul legii educației

Religia a fost introdusă ca disciplină opțională la Bacalaureat, la proba E, proba specifică profilului, potrivit unor amendamente la proiectul legii educației adoptate de Comisia pentru învățământ miercuri la prânz.…
Vezi articolul