Târgul internațional de carte Gaudeamus 2024 începe miercuri, 4 decembrie. Peste 200 de standuri ale editurilor pot fi vizitate până duminică, între orele 10 și 20 / Președinte de onoare este scriitorul și profesorul Mircea Cărtărescu

0 vizualizări
Foto: Gaudeamus 2023/ Radio Iași
Cea de-a 31-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România se va desfășura în perioada 4-8 decembrie la Pavilionul B2 al Complexului Romexpo din București, potrivit organizatorilor. Evenimentul, organizat de Societatea Română de Radiodifuziune, reunește peste 200 de standuri și sute de evenimente editoriale. Vizitatorii vor avea acces la o gamă variată de cărți, inclusiv lansări în premieră, pe durata programului zilnic, între orele 10:00 și 20:00.

Ceremonia oficială de deschidere a Târgului Gaudeamus va avea loc miercuri, 4 decembrie, la ora 12:00, la standul Radio România din incinta târgului, conform programului comunicat de organizatori.

Președintele de onoare al acestei ediții este Mircea Cărtărescu, scriitor, eseist și profesor universitar. Cunoscut pentru opera sa recunoscută atât la nivel național, cât și internațional, Cărtărescu este una dintre figurile marcante ale literaturii contemporane românești.

Evenimentul reunește edituri, autori și organizații culturale, aducând în prim-plan zeci de mii de titluri din diverse domenii. Multe dintre acestea vor fi prezentate în premieră. De asemenea, târgul include lansări de carte, sesiuni de autografe și întâlniri cu autori, oferind publicului oportunitatea de a interacționa direct cu scriitorii.

De exemplu, sâmbătă vor avea loc 165 de întâlniri cu scriitori sau lansări de carte sau alte dezbateri, iar duminică tot 165 de astfel de discuții.

Programul pe fiecare zi al evenimentelor culturale (sursa):

Lista expozanților de la Târgul de Carte Gaudeamus 2024 poate fi consultată aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pe educație, întrebată despre interzicerea telefoanelor în școli: Vreți să nu ne mai voteze copiii din Europa? Niciunul dintre noi nu va vedea vreodată lumina zilei. Suntem cu toții dependenți de tehnologie / Suntem obligați să implementăm tehnologii și în educație, pentru a face educația mai atractivă

Roxana Mînzatu, comisarul european desemnat pentru a conduce portofoliul ce conține și domeniul educație, a declarat marți la audierile din Parlamentul European că „suntem obligați să implementăm tehnologii și în…
Vezi articolul

O învățătoare din județul Sibiu a organizat o școală de vară pentru copii din familii monoparentale: Mă dedic lor, fiind și eu un părinte care își crește singur copiii și am speranța că ideea mea va fi preluată și de alte cadre didactice din țară

La Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita, judetul Sibiu s-a organizat o școală de vară pentru 15 copii crescuți de un singur părint, la începutul lunii iulie. Proiectul aparține…
Vezi articolul