Târgul de carte Gaudeamus 2021: ediția se desfășoară online și înscrierile sunt deschise pentru expozanți până pe 5 noiembrie

1.393 de vizualizări
Afiș – ediția de noiembrie 2021 a Târgului de Carte “Gaudeamus” / Foto: Radio România
Se organizează, în perioada 17 – 21 noiembrie, ediția 2021 a Târgului de Carte Gaudeamus, eveniment care se va desfășura exclusiv online, anunță coordonatorii evenimentului pe site-ul oficial. Până pe 5 noiembrie sunt deschise înscrierile și legăturile cu expozanții doritori, pentru organizarea spațiului virtual – standuri virtuale, dezbateri, lansări de carte live online, tip conferință.

“Întrucât toți cei implicați investesc resurse semnificative pentru pregătirea unei ediții cu participare fizică iar riscul ca evenimentul să fie anulat sau afectat de noile măsuri de prevenție anti-COVID, în contextul epidemiologic tot mai grav din în ultima perioadă, considerăm că târgul nu se mai poate organiza la standardele obișnuite și cu rezultatele preconizate, pe măsura acestor eforturi”, scriu organizatorii pe site-ul oficial al evenimentului.

Înscrierea expozanților va avea loc în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie. Solicitările de înscriere ulterioară vor fi acceptate cu mențiunea că termenul limită pentru expedierea informațiilor necesare creării standului dumneavoastră virtual este 10 noiembrie.

Mai multe detalii legate de oferta pentru expozanți, organizarea tehnică și a standurilor virtuale, sunt disponibile aici.

Evenimentele: interviuri, ateliere de creație, lecturi

În intervalul 17 – 21 noiembrie, zilnic între orele 10.00 și 21.00, site-ul www.gaudeamus.ro și pagina de Facebook Radio România Gaudeamus vor găzdui evenimente de tipul: interviuri cu scriitorii ale căror lucrări se vor regăsi în oferta târgului, prezentări de noi apariții, dezbateri având ca temă apariții editoriale recente, mesaje ale autorilor, ateliere de creație, lecturi etc., se mai arată pe site-ul târgului.

Despre edițiile trecute ale Gaudeamus

Ultima ediție națională a târgului de carte s-a ținut tot online, în martie anul acesta, când peste 70 de standuri virtuale au fost prezente pe platforma evenimentului la ediția maraton aflată sub semnul mărțișorului. Au fost prezentate cărți de-a lungul întregii luni, de la începutul lunii – cărți scrise de femei -, apoi non-ficțiune, iar ultima săptămână din martie dedicată cărților pentru copii.

Ultima ediție națională – cu întâlnire la București – a avut loc în noiembrie 2019, în pavilionul B2 al Romexpo, într-un spațiu de peste 8.300 de metri pătrați de standuri, cu peste 250 de expozanți și mai mult de 900 de evenimente editoriale. În rest, diverse ediții s-au ținut la nivel local, cu prezență fizică, spre exemplu în Sibiu, Brașov.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Ministerul Educației a anunțat școlile în seara zilei de salariu, când banii au fost deja virați în conturile oamenilor, că a actualizat aplicația de salarizare și că ar fi reparat o parte din erorile care luau din banii profesorilor și angajaților din Învățământ

Vineri seara, după ora 22:00, în ziua când deja au fost plătite salariile din Învățământ, Ministerul Educație a transmis în școli versiunea actualizată a programului de salarizare. Potrivit surselor Edupedu.ro,…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Pace 2023, acordat activistei Narges Mohammadi, pentru lupta împotriva opresiunii femeilor din Iran. A fost condamnată la 31 de ani de închisoare și 154 de lovituri de bici, de către regimul din Iran și este încă în închisoare

Comitetul Norvegian pentru Nobel a decis să acorde Premiul Nobel pentru Pace 2023 activistei Narges Mohammadi pentru lupta ei împotriva opresiunii femeilor din Iran și pentru promovarea drepturilor omului și…
Vezi articolul

Reprezentanții studenților: Ministerul să retragă propunerile de modificare a legislației de analiză a doctoratelor, „nu sunt oportune și ar crea dificultăți în sancționarea persoanelor vinovate”. Ministerul a cerut ca tezele să fie verificate integral la fiecare sesizare

Modificările propuse de ministrul Sorin Cîmpeanu la metodologia care reglementează soluționarea sesizărilor de plagiat în doctorate „nu sunt oportune și, finalmente, ar crea dificultăți în sancționarea persoanelor vinovate”, este punctul…
Vezi articolul