Taberele pentru copiii români din afara țării vor fi organizate în taberele de agrement din Oglinzi, judeţul Neamţ, şi Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, anunță ministrul familiei, Gabriela Firea

413 vizualizări
Tabere scolare, elevi in excursie in vacanta / Foto: dreamstime.com
Foto: Dreamstime.com
Încă din aprilie, ministrul familiei anunța că se reiau anul acesta taberele pentru copiii români din diaspora, dar abia acum a precizat locurile unde se vor desfășura. Anunțul inițial era pentru tabere la munte și la mare dar astăzi, într-o postare pe Facebook, ministrul Firea a vorbit doar despre cele de la munte, fără să precizeze dacă se vor mai organiza tabere și pe litoral.
  • Înscrierile pentru ediţia din acest an se încheie în 17 iunie şi se centralizează de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pe adresa taberearc@dprp.gov.ro.

1.225 de elevi, studenţi, tineri şi profesori din Diaspora şi comunităţile istorice vor merge anul acesta la munte în România, în cadrul unor tabere organizate de statul român, spune Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea. Organizarea lor a fost întreruptă timp de 2 ani, în pandemie.

“Încep taberele pentru copiii români din afara ţării! După doi ani de pauză, din cauza pandemiei, reluăm acest program important. Am semnat, astăzi, împreună cu secretarul de stat Gheorghe Florin Cârciu, conducătorul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, şi Eduard Novak, ministrul Sportului, protocolul de colaborare pentru taberele ARC”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.    

“Pentru ediţia din acest an, au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, judeţul Neamţ, şi Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud. Timp de şapte zile, grupurile de tineri şi cadre didactice vor dezvolta comunicarea în limba română, vor afla lucruri neştiute poate despre istoria României şi vor participa la excursii la obiectivele turistice din zonele respective. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pune la dispoziţie taberele şi asigura cheltuielile cu masa pentru toţi participanţii’, mai spune ministrul Gabriela Firea.

În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenţi şi profesori au participat la taberele ARC, scrie în postare.

Photo 124859829 © Sergey Novikov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toate testele de la clasă, evaluările și examenele naționale, inclusiv cel suplimentar de admitere la liceu, ar urma să fie standardizate și susținute în format digital, din toamna anului 2027 – legea educației pentru învățământul preuniversitar

Toate evaluările și examenele naționale vor fi standardizate integral și susținute în format digital în toată țara începând cu anul școlar 2027-2028, potrivit noii legi a Învățământului Preuniversitar. Pe 9…
Vezi articolul

Federația Națională a Părinților cere Guvernului să deblocheze urgent acordarea burselor școlare și decontul transportului: „Interese obscure între președinții de consilii județene și transportatori par a bloca inițierea licitațiilor sau contestarea lor la nesfârșit, după caz, astfel elevii fiind privați de dreptul la transport gratuit”

Federația Națională a Părinților face apel către Guvernul condus de Marcel Ciolacu să deblocheze urgent acordarea burselor școlare și decontul transportului. Solicitarea părinților vine după ce tot mai mulți transportatori…
Vezi articolul

Banii de burse să fie virați elevilor direct de către școli sau inspectorate, fără să mai treacă pe la consiliul local – propunere făcută de Federația Părinților Edupart celor de la Ministerul Educației, pentru eliminarea blocajelor

„Federația părinților a propus Ministerului Educației ca, începând cu anul următor, acolo unde bursele nu sunt mai mari decât cuantumul minim, banii sa fie virați direct către ISJ-uri, respectiv școli.…
Vezi articolul

Un nou sistem solar din galaxia noastră, descoperit de astronomi cu date de la telescopul Kepler. Cele șapte planete sunt „arse” de steaua în jurul căreia orbitează și nu pot susține viața – simulare video

În sistemul nostru solar, mica şi stâncoasa planetă Mercur este cea care orbitează cel mai aproape de Soare, fiind în permanenţă “prăjită” de radiaţiile acestuia, de şapte ori mai intense…
Vezi articolul