Sute de părinţi din Sectorul 3 al Capitalei și-au petrecut noaptea în faţa şcolilor pentru a-și înscrie copiii la „școala de vară” din cauza faptului că „dosarul online se depune la secretariat” / Primăria spune că modalitatea de înscriere cu dosar fizic a fost stabilită de Inspectoratul Școlar București

6.634 de vizualizări
Foto: Inquam Photos / George Călin
Sute de părinţi puteau fi văzuţi azi noapte în faţa şcolilor din Sectorul 3 din București care organizează „școala de vară” pentru a-şi înscrie copiii în programul demarat de primărie, scrie G4Media.ro. Oamenii au fost nevoiţi să facă acest lucru deoarece cererile de înscriere trebuie depuse la secretariat. Din acest motiv, s-au organizat ad-hoc şi au făcut liste de prezenţă pe care le strigau din oră în oră.

În faţa Grădiniţei Școlii Gimnaziale nr 88, spre exemplu, puţin după miezul nopţii, erau în jur de 140 de părinţi. În această dimineaţă, în jurul orei 10.00, în faţa unelor unităţi de învăţământ, rândurile de părinţi se întindeau pe distanţe de sute de metri.

„Așa arată digitalizarea în Sectorul 3, dosarul on-line se depune la secretariat. Peste 140 de părinți (până la ora 01:00) s-au organizat ad-hoc și au făcut o listă de prezență pe care o strigă din oră în oră. Sunt hotărâți să-și petreacă noaptea în stradă sperând că vor reuși să-și înscrie copiii la grădinița de vară.”, a transmis pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Sectorului 3 (USR) Lucian Judele, prezent la faţa locului.

Deşi programul „Şcoala de Vară” este finanţat de primărie, primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă dă vina pe unităţile de învăţământ care s-ar fi ocupat de organizare.

„Primăria Sectorului 3 asigură finanțarea acestui program pentru a veni în sprijinul părinților ce nu-și pot lua concediu atât cât durează vacanța de vară, așa cum am reușit să facem în fiecare an. Metodologia de înscriere s-a stabilit și se derulează prin unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar. Da, ne-am fi dorit să fi fost online, așa cum făceam când ne ocupam noi de creșe, însă decizia și organizarea sunt la unitățile de învățământ“, scrie Negoiță pe Facebook. 

Citește articolul integral pe G4Meda.ro


5 comments
  1. parintii astia nu stiu cum sa scape de copii. pana si in vacanta i-ar trimite la scoala sa stea altii cu ei. Eu nu stiu de ce i-au mai facut.

    1. @Profu21, sa-ti fie rusine pentru comentariu!
      Poate nu stii ca educatoarele sunt platite suplimentar, nu fac voluntariat. V-ati invatat cu vacante multe si nu intelegeti ca majoritatea angajatilor au 21 zile lucratoare concediu de odihna.
      Parintii trebuie sa munceasca.
      Iti urez sa ai cat mai multe vacante platite din impozitele si taxele virate la buget de catre parinti.

    2. mai profule dacă ai copii mi-e tare mila de ei cu un tata cu o asa mentalitate. marea majoritate a populației au doar 21 de zile de concediu nu ca voi 40-60 de zile și salarii de nu mai zic. și eu am înscris copilul la grădiniță de vara pt. ca nu am cu cine sa îl las nu ca nu vreau sa stau cu el. ca sa trăim în tara asta mai trebuie sa și muncim.

      1. Si când nu exista “școală de vara” cu cine lasai copilul când munceai?? Credeam ca vrei sa facă activități mai interesante in aer liber cât se poate, nu doar să il cazezi pe timp estival. Că nu verifica nimeni daca părinții sunt in concediu atunci sau nu. Si eu as profita, daca as avea copil
        Normal ca sunt plătiti în plus, tot din taxele impozitele noastre, “măi” parinte, ca sa va citez pe dv și pe Iliescu.

    3. @Profu21, iti spun eu cu ce te ajuta faptul ca au facut copii. Daca nu vor pleaca din tara, copiii de azi iti vor plati tie pensia.
      Distractie placuta in vacanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cum încearcă liceele să impună disciplina prin regulamentele de ordine interioară: Se interzic tatuajele și piercingurile la vedere, tricourile și blugii cu imprimeuri, machiajul strident, fumatul în perimetrul școlii / Sancțiuni drastice cu impact direct asupra notei la purtare

Conducerile liceelor și Colegiilor Naționale încearcă să impună disciplina prin regulamente de ordine interioară care indică explicit ce nu au voie să poarte elevii dar și ce nu le este…
Vezi articolul