Sute de elevi din județul Botoșani vor învăța în anul școlar 2021-2022 în clase simultane. Inspectorul școlar general: Învățământul simultan nu este decât o soluție de avarie și trebuie, încet – încet, desființat

587 de vizualizări
Foto: Taylor Wilcox – Unsplash.com
Sute de elevi din judeţul Botoşani vor învăţa, în anul şcolar 2021 – 2022, în clase simultane, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ciclul gimnazial există 19 clase de elevi din ani de studiu diferiţi care vor învăţa la un loc.

„Învăţământul simultan nu este decât o soluţie de avarie şi trebuie, încet – încet, desfiinţat, pentru că rezultatele şcolare ale acestor copii sunt total diferite de ale celor care învaţă în clase independente. S-au făcut şi aici progrese, cel puţin pe gimnaziu. De la un nivel de 60 – 70 de clase de gimnaziu simultan am ajuns anul acesta la 19 clase şi sper că în curând vom uita că a existat vreodată învăţământ simultan”, a afirmat Ada Macovei.

Pe de altă parte, oficialul IŞJ a precizat că şapte unităţi de învăţământ nu se vor redeschide la începutul acestui an şcolar, ca urmare a faptului că se află într-un proces de reabilitare sau modernizare.

„Sunt în special şcoli primare şi grădiniţe care sunt în reabilitare prin POR, prin PNDL sau prin alte programe de finanţare. Ele vor fi relocate în alte unităţi de învăţământ”, a adăugat Macovei, mai informează sursa citată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum să realizezi proiecte finanțate din bani europeni pentru școli. Ministerul Educației desfășoară un curs de formare. Ștefania Manea, secretar de stat: Vom încerca să identificăm resursele astfel încât un număr cât mai mare de profesori și de angajați ai inspectoratelor școlare să beneficieze

Ministerul Educației desfășoară în prezent un program de formare a profesorilor pentru accesarea de fonduri europene de către școli, cu experți de la Banca Mondială. Programul ar urma să fie…
Vezi articolul

DOCUMENTE Proiectele de legi ale Educației au ajuns în Parlament și au împreună 500 de pagini / Salarizarea profesorilor a fost eliminată / Proiectele vor intra în procedură de urgență, cum anunța Ligia Deca

Proiectele legilor Educației au ajuns luni în Parlament, acestea fiind înregistrate și publicate pe site-ul Camerei Deputaților. Din proiectul legii învățământului preuniversitar a fost eliminat articolul privind salarizarea profesorilor debutanți,…
Vezi articolul

UPDATE VIDEO Ministrul Educației a prezentat viziunea asupra legilor Educației, în Parlament: „Mai am o cheie, mai personală: să văd cum copiii, inclusiv al meu, își păstrează curiozitatea și plăcerea de a merge la școală”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a mers miercuri, 5 aprilie, de la ora 10, în plenul Senatului României, la Ora Guvernului, și a prezentat viziunea asupra legilor Educației. Dezbaterea a avut…
Vezi articolul

Cazul „taxa pe xerox”, expus de o elevă din Mangalia. „Nu poate nimeni să vă plătească aceste teste. Astea sunt ale voastre, personale”, așa explica directoarea Liceului Callatis, într-o înregistrare, de ce “gratuitatea învățământului” nu înseamnă și multiplicarea la copiatorul de la secretariat a unor teste sau materiale școlare

“Fiecare să dea suma respectivă. Împărțiți frumos între voi toți și atâta este. La fiecare disciplină este cel mult treizeci de bani sau cincizeci de bani”. Așa spune o doamnă…
Vezi articolul