Sute de elevi din județul Botoșani vor învăța în anul școlar 2021-2022 în clase simultane. Inspectorul școlar general: Învățământul simultan nu este decât o soluție de avarie și trebuie, încet – încet, desființat

588 de vizualizări
Foto: Taylor Wilcox – Unsplash.com
Sute de elevi din judeţul Botoşani vor învăţa, în anul şcolar 2021 – 2022, în clase simultane, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ada Macovei, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, în ciclul gimnazial există 19 clase de elevi din ani de studiu diferiţi care vor învăţa la un loc.

„Învăţământul simultan nu este decât o soluţie de avarie şi trebuie, încet – încet, desfiinţat, pentru că rezultatele şcolare ale acestor copii sunt total diferite de ale celor care învaţă în clase independente. S-au făcut şi aici progrese, cel puţin pe gimnaziu. De la un nivel de 60 – 70 de clase de gimnaziu simultan am ajuns anul acesta la 19 clase şi sper că în curând vom uita că a existat vreodată învăţământ simultan”, a afirmat Ada Macovei.

Pe de altă parte, oficialul IŞJ a precizat că şapte unităţi de învăţământ nu se vor redeschide la începutul acestui an şcolar, ca urmare a faptului că se află într-un proces de reabilitare sau modernizare.

„Sunt în special şcoli primare şi grădiniţe care sunt în reabilitare prin POR, prin PNDL sau prin alte programe de finanţare. Ele vor fi relocate în alte unităţi de învăţământ”, a adăugat Macovei, mai informează sursa citată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Pragul de 40 de absențe nemotivate pentru ca nota la purtare să scadă cu un punct, propus în proiectul de Statut al Elevului, „va fi probabil revizuit”, spune secretarul de stat Florian Lixandru / Câte burse de merit, de reziliență și de performanță vor lua elevii din septembrie? Estimare „după 12 iulie”

Propunerea ca nota la purtare să scadă cu un punct pentru 40 de absențe nemotivate, în loc de 20 ca în prezent, va fi „cu siguranță” luată în considerare pentru…
Vezi articolul
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Educația nu apare în topul domeniilor cu cele mai mari salarii nete din România, declarate de angajați pe o platformă de căutare de locuri de muncă / INS: Salariul mediu net în Învățământ a fost de 3.700 de lei în noiembrie 2021

Educația nu se află în topul salariilor din România, potrivit unui index salarial eJobs pentru luna ianuarie 2022. Domeniul cu cele mai mari salarii medii nete este IT Software. Menționăm…
Vezi articolul

Critici pentru „cea mai mare investiție” în cercetarea românească – O scrisoare deschisă acuză vicii de procedură în competiția pentru Centrele de excelență, în valoare de 1,6 miliarde lei / Răspunsul lui Adrian Curaj, UEFISCDI: Regulile au fost „puține, clare și publice” și trebuie respectate

Modul de desfășurare a uneia dintre cele mai importante competiții din cercetarea românească, cea pentru Centrele de excelență, cu o valoare totală de 1,6 miliarde de lei, este criticat într-o…
Vezi articolul

Miercuri, 5 iunie, zi liberă pentru profesori și elevi. Ziua Națională a Învățătorului este zi nelucrătoare pentru angajații din Învățământ, potrivit Contractului Colectiv de Muncă

Miercuri, 5 iunie, este zi nelucrătoare pentru profesorii și angajații din Învățământ, cu ocazia Zilei Naționale a Învățătorului. Este vorba despre prevederile din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector…
Vezi articolul